connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Στις 14 Νοεμβρίου το ‘Hospitality Atmospheres: Dimensions of Architecture’

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, το Archisearch.gr και η Design Ambassador επιμελούνται και παρουσιάζουν την συζήτηση “Hospitality Atmospheres: Dimensions of Architecture” στον νέο εκθεσιακό χώρο των κεντρικών γραφείων της εταιρίας KOURTIS CONTRACT σε συνεργασία με την εταιρία EKA HELLAS.

Η συζήτηση διαδέχεται το περσινό θέμα “Sense Architecture: Building the Experience of Atmospheres” που πραγματοποιήθηκε από την Design Ambassador και το Archisearch.gr.

Η αποτίμηση του χαρακτήρα ενός χώρου είναι μία περίπλοκη πολύ-αισθητηριακή μείξη αμέτρητων παραγόντων, οι οποίοι άμεσα και συνθετικά, εκλαμβάνονται ως μία ενιαία ατμόσφαιρα, αισθητικό περιβάλλον, ψυχική διάθεση ή συναίσθημα. “Μπαίνω σε ένα κτίριο, βλέπω ένα χώρο και, σε κλάσματα του δευτερολέπτου, έχω μία αίσθηση γι’ αυτόν“, λέει ο βραβευμένος με Pritzker, Peter Zumthor, το έργο του οποίου έχει συνδεθεί με την μελέτη της ατμόσφαιρας. Ήδη πριν από 10 χρόνια, ο Ελβετός αρχιτέκτονας εστίασε την προσοχή στις αισθητηριακές ποιότητες της αρχιτεκτονικής, στους ήχους, στην οσμή, κ.ο.κ. ως θεμελιώδεις για την εμπειρία μας από αυτήν.

SAY HOTEL. KIFISSIA – DESIGN & BUILD BY A&M ARCHITECTS | ENTRY VIEW

SAY HOTEL. KIFISSIA – DESIGN & BUILD BY A&M ARCHITECTS | ENTRY VIEW

Σήμερα, με την ιλιγγιώδη άνοδο του κλάδου του τουρισμού και της φιλοξενίας, η συζήτηση για την ατμόσφαιρα ως διάσταση της αρχιτεκτονικής γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ο χώρος και οι πραγματικές αρχιτεκτονικές εμπειρίες λειτουργούν όπως το ρήμα στη γλώσσα: αποτελούν μία πρόσκληση και πρόταση σε συγκεκριμένες αντιδράσεις, ενέργειες και πράξεις. Έτσι, το management του ατμοσφαιρικού σχεδιασμού μπορεί να αποτελέσει μια πολύ λεπτή μορφή εξουσίας. Η δύναμή του ενισχύεται ακόμη περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη την αναγωγή της αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας στην κλίμακα της πολιτιστικής, τοπικής και κρατικής οντότητας, το λεγόμενο “genius loci” που ορίζει την ταυτότητα ευρύτερων τόπων.

Στη συζήτηση με θέμα “Hospitality Atmospheres: Dimensions of Architecture”, διακεκριμένοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές αλλά και άνθρωποι του τουρισμού, θα συνεχίσουν τον διάλογο πάνω στις διαστάσεις της αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας σε κάθε κλίμακα, από την πρώτη αίσθηση στο λόμπι ενός ξενοδοχείου, στην εστίαση στη λεπτομέρεια και στη λειτουργία του εκάστοτε χώρου φιλοξενίας στο χώρο της γειτονιάς και της πόλης.

EKIES ALL SENSES RESORT – CTRLZAK ART & DESIGN STUDIO

EKIES ALL SENSES RESORT – CTRLZAK ART & DESIGN STUDIO

Σκοπός αυτής της συζήτησης είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους της τουριστικής βιομηχανίας ως προς την ανάλυση των ατμοσφαιρικών πτυχών της αρχιτεκτονικής για τη φιλοξενία, την εκτίμηση του ρόλου που παίζουν οι ατμόσφαιρες στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής σκέψης για το management και το βαθμό στον οποίο οι ατμόσφαιρες έχουν τη δύναμη να κατευθύνουν τις αγοραστικές αποφάσεις του κοινού των ξενοδοχείων.

Καλεσμένοι ομιλητές της συζήτησης είναι ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της SWOT A.E. | Hospitality Management Company, η Ιόλη Χιωτίνη, Interior Stylist και Σύμβουλος, η Μαρίκα Μαυρολέων, Αρχιτέκτονας και Deputy Operations Manager και ο Θάνος Ζακόπουλος από το CTRLZAK Art & Design Studio.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.