connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Ανοίγει σήμερα τις πόρτες της η έκθεση ‘ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO’

Το ελληνικό επιχειρείν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη διοργάνωση της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO, θεωρώντας την πολύτιμο εργαλείο για την προβολή και την επίτευξη εμπορικών συνεργασιών. Επιχειρήσεις της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Ελλάδας είναι έτοιμες να σας υποδεχτούν στις εγκαταστάσεις της έκθεσης για να σας συστήσουν τα προϊόντα και υπηρεσίες τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη και πλήθους επισήμων και σημαντικών παρουσιών του επιχειρηματικού και πολιτικού τοπίου της Πελοποννήσου.

Η τελετή εγκαινίων θα γίνει χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου και παρουσία ιερέων της Αρκαδίας.

Στη διάρκεια της τελετής εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση στη Φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, για τη σημαντική προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό της έργο.

Η σύνταξη των δυνάμεων των Επιμελητηρίων προς όφελος των επιχειρήσεων έφερε, για άλλη μία φορά, τα καλυτέρα αποτελέσματα στη διοργάνωση της έκθεσης με πλήρης υπερκάλυψη του εκθεσιακού χώρου και πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων” ανέφεραν στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που δόθηκε δύο μέρες πριν από τα εγκαίνια,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και οι Αντιπρόεδροι των Επιμελητήριων Αργολίδας και Αχαΐας κ.κ. Κωνσταντίνος Γκαργκάσουλας και Αριστείδης Τηλιγάδας  αντίστοιχα και ευχαρίστησαν θερμά όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της έκθεσης.

Ο υπεύθυνος της διοργανώτριας εταιρίας ALFA EXPO  κ. Άγγελος Καραμπίκας αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του κορυφαίου θεσμού ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO που έχει επίκεντρο τον Πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό .

Πρόκειται για την σημαντικότερη έκθεση της Πελοποννήσου“, τόνισε κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας: “η Περιφέρεια θα στηρίξει τα Επιμελητήρια με πράξεις“, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στήριξη του ιδιωτικού τομέα όπου μέσω ΕΦΕΠΑΕ, θα διατεθούν 40 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, επαναβεβαίωσε ότι θα παράσχει στήριξη σε επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις στο εξωτερικό που αφορούν την προβολή αγροτικών προϊόντων.

Μία ανάσα πριν από την έναρξη της έκθεσης, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας γέμισε με εκθέτες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO, οι οποίοι είχαν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Οι εισηγητές του σεμιναρίου κ.κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, (Partner, People Development Consultant –  Wiseme.gr) και Γουργιώτη Μαργαρίτα (ΜD, Sales & Business Development Consultant – Wiseme.gr) βοήθησαν τους συμμετέχοντες – εκθέτες να εξοικειωθούν με τεχνικές προσεγγίσεις και έξυπνες πρακτικές Παρουσίασης και Πώλησης με σκοπό την ολοκληρωμένη προσέγγιση των επισκεπτών, την αποτελεσματική και στοχευμένη παρουσίαση των προϊόντων τους και τη δημιουργία χρήσιμου και ενεργού networking κατά τη διάρκεια Εμπορικών Εκθέσεων.

Κάθε μέρα γευτείτε… ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO! Παραδοσιακές Συνταγές από όλη την Πελοπόννησο
Το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, “Παραδοσιακό Παντοπωλείο”, συνταγές από όλη την Πελοπόννησο.

Happenings – Εκδηλώσεις των εκθετών
Περιπλανηθείτε από περίπτερο σε περίπτερο και απολαύστε τα happenings και events που διοργανώνουν οι εκθέτες στο χώρο τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης
Διακεκριμένοι ομιλητές-εκπρόσωποι της αιχμής του κλάδου θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας. Θα αναλυθούν όλα τα είδη του τουρισμού (Εναλλακτικός, Θρησκευτικός, Αλιευτικός κ.α) και θα αναπτυχθούν θέματα για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και τη διαχείριση των προορισμών.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης
Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου. Διακεκριμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες θα αναπτύξουν θέματα όπως: Νέες Τεχνολογίες & Παραγωγική Διαδικασία, Αγροδιατροφή και Επιχειρηματικότητα, Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Προώθηση – Branding – Πρακτικές.

B2B ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Σάββατο 16 Νοεμβρίου,  09.00-21.00
Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων και εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία. Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΦΕ
Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης
Γνωρίστε από κοντά το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό
Ο Barista, Μπουσούνης Δημήτριος, ξέρει τον τρόπο για να σας μάθει πως να παρασκευάζετε τα σωστά ροφήματα καφέ.  Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του και μυηθείτε στον υπέροχο κόσμο του καφέ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ COCΚTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Έκθεσης
Από τους Αμπελώνες της Πελοποννήσου στο ποτήρι του cocktail. Οινόφιλοι και επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν και να μάθουν τα μυστικά των cocktails με βάση το κρασί από τον bartender που έχουμε συναντήσει στα σπουδαιότερα Αθηναϊκά μπαρ: τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων
Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης
Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι πύλες της έκθεσης σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου ετοιμάζουν και σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές σε ένα φαντασμαγορικό  γαστρονομικό happening.

Γαστρονομική εκδήλωση Δήμου Καλαμάτας
Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 18:00 στον χώρο μαγειρικής της έκθεσης το Μαγειρείο Βερσαλλίες και  ο  Γιάννης  Κούμανης θα σας ξεναγήσουν στα ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια της Καλαμάτας , μαγειρεύοντας  βραστή  βουνίσια  γίδα,  σε  βελουτέ  ζωμό που θα περιέχει, από τους αγρούς της περιοχής, άγρια  λάπαθα και σέσκουλα ,  άγρια σκόρδα,  καυκαλήθρες, μυρώνια και μανιτάρια  shii take (εξώδιμο είδος – που όμως καλλιεργείται στην περιοχή). Θα προσφερθεί με καψαλισμένα  μανιτάρια, τρίμματα  μυζήθρας και σπασμένα κομμάτια  μανιάτικου παξιμαδιού.

Παράλληλα θα προσφερθούν και χαρακτηριστικά τοπικά γλυκά κεράσματα από επιχειρήσεις της περιοχής.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*