connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Philoxenia-Hotelia: Λαμπρά εγκαίνια για το κορυφαίο εκθεσιακό «δίδυμο» του τουρισμού

Κορυφαία έκθεση των τουριστικών προϊόντων στη χώρα χαρακτήρισε το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, εγκαινιάζοντας το βράδυ της Παρασκευής τις δύο εκθέσεις στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι εκθέσεις Philoxenia-Hotelia θα στεφθούν με επιτυχία, ενώ παράλληλα σημείωσε πως το 2022 θα αποτελέσει μία χρονιά-ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, στον οποίο κατευθύνεται η συντριπτική πλειοψηφία των επενδύσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι η Philoxenia και η Hotelia είναι οι σημαντικότερες εκθέσεις του τουρισμού στη Ν.Α. Ευρώπη και μπορούν να μεταφέρουν στο 2022 τον αέρα αισιοδοξίας, που δημιούργησε το καλοκαίρι του 2021.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεχάρη τη διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΘ, που κράτησαν όρθιες τις εκθέσεις υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, με αποτέλεσμα ο εθνικός εκθεσιακός φορέας να αποτελεί έναν κυρίαρχο θεσμό εξωστρέφειας για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και όλη τη χώρα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι η  Philoxenia και η Hotelia μετά από δύο χρόνια συγκεντρώνουν και πάλι τους ανθρώπους και τον κόσμο του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι οι δύο εκθέσεις παίζουν κεντρικό ρόλο και στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου (Τιμώμενος Δήμος της Philoxenia), κ. Αναστάσιος Χρόνης, υπογράμμισε πως η Επίδαυρος με την συμμετοχή της στην έκθεση επιθυμεί να αναδείξει την εμπειρία, που θα βιώσει ο επισκέπτης της περιοχής μέσα από δράσεις εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κ. Αναστάσιος Χρόνης

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου, δήλωσε ότι με τα εγκαίνια της 36ης Philoxenia εγκαινιάζεται μία νέα εποχή μετά από 2 δύσκολα χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή φέτος η διεθνής τουριστική κοινότητα ψήφισε Ελλάδα.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, στάθηκε στα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα των δύο εκθέσεων, τονίζοντας πως θα πραγματοποιηθούν πάνω από 2.500 προγραμματισμένα ραντεβού προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers) με εκθέτες. Οι hosted buyers ξεπερνούν τους 70 με φυσική παρουσία από 27 χώρες, ενώ οι δύο εκθέσεις θα υποδεχθούν και επισκέψεις ομαδικών αποστολών εμπορικών επισκεπτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Οι εκθέτες των Philoxenia και Hotelia ανέρχονται συνολικά σε 235 και προέρχονται από 12 χώρες και ειδικότερα από Ελλάδα, Πολωνία, Κύπρο, Αρμενία, Πορτογαλία, Βιετνάμ, Ινδία, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο, Ιορδανία, Ιράκ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia ξεχωρίζει το Συνέδριο της με θέμα «Τουρισμός Εμπειρίας: Αναζητώντας την Αυθεντικότητα», που φέτος θα διερευνήσει την τάση της αναζήτησης για πιο βιωματικές τουριστικές δραστηριότητες που εμπεριέχουν το στοιχείο της ανακάλυψης, της εμβάθυνσης στην εμπειρία του διαφορετικού και του συγχρωτισμού με την τοπική κοινωνία και τον ιδιαίτερο πολιτισμό της.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στις 13 Νοεμβρίου στο Περίπτερο 14.

Η είσοδος στις δύο εκθέσεις είναι δωρεάν για επαγγελματίες επισκέπτες και ανοιχτή για το κοινό το Σαββατοκύριακο με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*