connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Το Ekdromi.gr μας ταξιδεύει στην Κρήτη

Χανιά, Κρήτη. Φωτό: Ekdromi.gr

To Ekdromi.gr, ένα από τα μεγαλύτερα site με προσφορές ξενοδοχείων
στην Ελλάδα, μας ταξιδεύει στην Κρήτη

Την αποκαλούν ευλογημένο τόπο και όχι άδικα. Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, διαθέτει ένα πακέτο επιλογών που προσφέρει στον επισκέπτη κυριολεκτικά τα πάντα.

Τόσο το μέγεθός της όσο και η ιστορία της την κατατάσσουν ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της Ελλάδας. Ένας προορισμός που μπορεί να μαγέψει τον επισκέπτη με αναρίθμητους τρόπους. Από τις πανέμορφες παραλίες της, τα υπέροχα φυσικά της τοπία με τα φαράγγια και τα βουνά, τη μοναδική κουζίνα της αλλά και τα ιστορικά της μνημεία που ξεκινούν από την αρχαιότητα και φτάνουν μέχρι τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο!

Είναι πραγματικά δύσκολο να μπορέσει να εξαντλήσει κανείς όλα τα μέρη της Κρήτης σε ένα μόνο ταξίδι. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι επισκέπτες της προτιμούν να γνωρίσουν κάποιον από τους νομούς της (ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και προσωπικότητα) και έπειτα να επανέλθουν για να ανακαλύψουν κάποιον άλλο.

Με λίγα λόγια η Κρήτη θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριλαμβάνεται στους ταξιδιωτικούς οδηγούς ως ο προορισμός που μπορεί να προσφέρει εμπειρίες σε όλα τα είδη τουρισμού. Από αυτούς που αναζητούν 5άστερα luxury ξενοδοχεία έως αυτούς που επιλέγουν το camping. Από όσους επιλέγουν τη χαλαρότητα και την ηρεμία μέχρι αυτούς που προτιμούν το κέφι και τη διασκέδαση! Η Κρήτη είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε τύπο διακοπών.

Όσοι έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν διακοπές στην Κρήτη, σίγουρα θα πρέπει να αρχίσουν ξανά την αναζήτηση για το ποιο μέρος της Κρήτης είναι το ιδανικό για εκείνους!

Η Κρήτη αποτελείται από 4 νομούς, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι διαθέτουν τόσα πολλά αξιοθέατα που θα μπορούσαν να αποτελούν ξεχωριστούς προορισμούς από μόνοι τους.

Η πόλη των Χανίων είναι γνωστή για το γραφικό της Ενετικό λιμάνι. Ιδανικό για βόλτα, διασκέδαση και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Εκτός πόλης, θα βρείτε το πασίγνωστο φαράγγι της Σαμαριάς αλλά και τρεις από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Κρήτης, τον Μπάλο, το Ελαφονήσι, και την παραλία της Φαλάσαιρνας

Μπάλος, Κρήτη. Φωτό: Ekdromi.gr

Η ομορφιά του Ρεθύμνου, συγκεντρώνεται μέσα στην πόλη του. Οι Ενετικές και Οθωμανικές επιρροές δημιουργούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη.

Και έξω όμως από αυτήν, δεν λείπουν τα αξιοθέατα. Η λιμνοθάλασσα Πρέβελη, είναι από τις πιο γνωστές και εντυπωσιακές παραλίες.

Για όσους προτιμούν το βουνό, ο Ψηλορείτης και τα Λευκά Όρη που πλαισιώνουν την πόλη και δημιουργούν αφορμές για ορεινές εξορμήσεις.

Στο ανατολικό άκρο του νησιού συναντάμε τον νομό Λασιθίου που βρέχεται από τρία πελάγη, το Λιβυκό, το Κρητικό και το Καρπάθιο. Το Λασίθι είναι ο νομός των αντιθέσεων. Εδώ θα βρείτε άγρια βουνά, πεδιάδες και γραφικά χωριά. Σήμερα, θεωρείται ένα από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Κρήτη, καθώς συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την παράδοση.

Τέλος, η πρωτεύουσα, το Ηράκλειο. Ο νομός Ηρακλείου είναι ο μεγαλύτερος νομός του νησιού και διαθέτει και αυτός μία πληθώρα επιλογών και σημείων ενδιαφέροντος. Για τους λάτρεις της ιστορίας στην πόλη του Ηρακλείου βρίσκεται το μνήμα του Νίκου Καζαντζάκη. Παράλληλα, οι αρχαιολογικοί χώροι της Κνωσσού και της Φαιστού προτείνονται για τους λάτρεις των αρχαίων πολιτισμών.

Η Χερσόνησος είναι το ιδανικό μέρος για ξεφάντωμα και βραδινές βόλτες ενώ στα νότια θα βρείτε την δημοφιλή παραλία των Ματάλων

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Κρήτη στο Ekdromi.gr.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*