connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Tourism Awards 2020: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των Tourism Awards 2020 σε ένα εντυπωσιακό microsite που φτιάχτηκε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Στο winners.tourismawards.gr, το κοινό μπορεί να βρει πληροφορίες και φωτογραφίες για όλα τα έργα που βραβεύονται καθώς και βίντεο-δηλώσεις των νικητών, του Υπουργού Τουρισμού και εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

Για άλλη μια χρονιά, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα συναντιούνται στη λίστα των νικητών, με κοινή συνισταμένη την ξεχωριστή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

Τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού συνεχίζουν για 7η χρονιά να επιβραβεύουν τους καινοτόμους και τους άριστους, ενώ το το microsite των νικητών ανοίγει έναν διάλογο αισιοδοξίας μεταξύ των πρωτοπόρων του κλάδου. Επιπλέον, την στιγμή ακριβώς που ξεκινά η φετινή σεζόν, το microsite αποτελεί μία πλατφόρμα ικανή να επηρεάσει τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα.

Στις δύσκολες στιγμές που διανύει ο τουρισμός παγκοσμίως, οι φετινοί νικητές των Tourism Awards αποτελούν δυναμικό παράδειγμα μαχητών, ενώ η ποιότητα του έργου τους αποτελεί νησίδα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού.

Τους νικητές συνεχάρη η Μάγια Τσόκλη, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής:

“Αφού συγχαρώ όλους αυτούς που -με όραμα και σκληρή δουλειά- βραβεύτηκαν φέτος, μοιράζομαι μαζί σας την σκέψη ότι η αβεβαιότητα που ζούμε μπορεί να γίνει και απελευθερωτική, με την έννοια ότι μας δίνει την ευκαιρία -εφόσον βέβαια παραμείνουμε στο παιχνίδι- να δοκιμάσουμε ιδέες και επιχειρηματικές συνταγές που είτε δεν τολμούσαμε, είτε δεν είχαμε κανέναν λόγο να δοκιμάσουμε πριν. Ας ελπίσουμε ότι ο χρόνος του εγκλεισμού μας έκανε σοφότερους, ότι η πανδημία είναι μία ευκαιρία να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας και να απομακρυνθούμε από βαρίδια του παρελθόντος”.

Το έργο των νικητών αναγνώρισε ο Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού:

“Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των νικητών των Tourism Awards 2020, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους δίνουν την μάχη καθημερινά, αδιάκοπα και σε όλα τα μέτωπα για το καλό του ελληνικού τουρισμού. Φέτος, η βράβευση των αρίστων έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Οι άριστοι, οι ξεχωριστοί, οι καινοτόμοι, είναι αυτοί που μας καθοδηγούν σαν φάροι μέσα σε καιρούς αβεβαιότητας και σκοτεινιάς. Ο άριστος είναι αυτός που γίνεται παράδειγμα. Που ξεχωρίζει ακριβώς για να ωθήσει και να τραβήξει τους υπόλοιπους στο να προχωρήσουν. Και είναι ακριβώς στην επόμενη μέρα μιας μεγάλης κρίσης που θα ξεχωρίσουν οι πραγματικά άριστοι. Εκείνοι που θα προσφέρουν υπηρεσίες ακόμη πιο ποιοτικές, ακόμη πιο πρωτότυπες, ακόμη πιο σύγχρονες και ασφαλείς στους επισκέπτες της χώρας μας. Το παρόν αλλά και το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς. Σ’ αυτούς που τολμούν να βλέπουν τον ήλιο μέσα απ’ τη συννεφιά. Σ’ αυτούς που πάνω απ’ όλα, βλέπουν έναν ξεχωριστό άνθρωπο στο πρόσωπο κάθε τουρίστα. Συγχαρητήρια στους νικητές. Συγχαρητήρια σε όλους. Το αξίζετε!”

Τη σύνδεση μεταξύ αριστείας και ηγεσίας επεσήμανε στο μήνυμά του ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ:

Yiannis A. Retsos, President Greek Tourism Confederation

Yiannis A. Retsos, President Greek Tourism Confederation

“Βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες που, τουλάχιστον η δική μας γενιά, δεν έχει ξαναδεί. Μια παγκόσμια υγειονομική κρίση που αλλάζει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, απαιτείται από όλους να δείξουμε τα ηγετικά μας χαρακτηριστικά. Να λειτουργήσουμε με τρόπο υπεύθυνο, ψύχραιμο και αποτελεσματικό σε όλα τα πεδία δραστηριότητάς μας -ατομικά και κοινωνικά, στην οικογένειά μας, στη δουλειά μας. Οι καιροί απαιτούν ηγεσία. Η ηγεσία απαιτεί αριστεία, δηλαδή υπεροχή, μεγαλοψυχία και γενναιότητα. Όλα τα παραπάνω είναι τα συστατικά που έχει ανάγκη και ο ελληνικός τουρισμός για να ανταπεξέλθει σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία. Να βγει νικητής από τη μεγάλη κρίση της πανδημίας. Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε”.

Τα 14 υπέρλαμπρα Platinum των Tourism Awards 2020

Poseidonion Grand Hotel, Spetses

Την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε μία από τις 14 επιμέρους ενότητες των βραβείων απέσπασαν οι παρακάτω υποψηφιότητες, οι οποίες και διακρίθηκαν με Platinum βραβείο.

1. Strategy: ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για τις νέες επενδύσεις στην Costa Navarino,
2. Innovation: Attica Group για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης,
3. Hotels & Resorts: Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες,
4. Specialty Travel: ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, για την υλοποίηση δικτύου μονοπατιών 1.000 χλμ τα οποία συνδέουν τους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου,
5. Guest Experience: Celestyal Cruises, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες εν πλω,

Photo Source: @Celestyal Cruises
6. Travel: Mideast Travel Worldwide,
7. Tourist Attractions: Windmills.gr, για την αναστήλωση 200 ανεμόμυλων και την ανάδειξη του αιολικού πάρκου του Οροπεδίου Λασιθίου,
8. Architecture & Interior Design: Elastic Architects – Ever Eden Hotel, Ανάβυσσος,
9. Greek Design: Anamnesia, για τα σουβενίρ της,
10. Gastronomy: Aldemar Resorts – Sympossio Greek Gourmet Touring,
11. Branding: Marketing Greece για την καμπάνια Oh My Greece | Unlock the Feeling,


12. Digital Tourism: Ferryhopper για την online παρουσία της μηχανής αναζήτησης ακτοπλοϊκών δρομολογίων,
13. Technology: LG Electronics για λύσεις που φέρνουν το Internet of Things στο ξενοδοχείο,
14. Sustainability: Navarino Challenge των Active Media Group και Costa Navarino, για την εφαρμογή αρχών αειφορίας στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ανάμεσα στα ηχηρά brands και τους φορείς που διακρίθηκαν φέτος περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι: Phaea Resorts, Hilton Athens, Grecotel Hotels & Resorts, H Hotels Collection, Μινωικές Γραμμές, Blue Star Ferries, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Ηρακλείου, Navigator Travel, Όμιλος Μουζενίδη, Eurobank και LG.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω έργα αλλά και για να ανακαλύψετε το σύνολο των νικητών των Tourism Awards 2020, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Tourism Awards 2020 Winners

Τα Tourism Awards διοργανώνονται από το Hotel&Restaurant της Boussias Communications υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ.

Το Greek Travel Pages (GTP) ήταν χορηγός επικοινωνίας στα Tourism Awards 2020.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*