Η 6η Athens International Tourism Expo ανοίγει τις πόρτες της στις 6 Δεκεμβρίου
Στην τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι προετοιμασίες της 6ης Athens International Tourism Expo 2019 που θα λάβει χώρα στις 6-8 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo, η μοναδική τουριστική έκθεση της Αθήνας απόλυτα εστιασμένη στον εισερχόμενο τουρισμό.
Στη διοργάνωση του 2019 σημαντικό γεγονός θα είναι η συμμετοχή κρατικών οργανισμών, ταξιδιωτικών γραφείων και εταιρειών από 10 χώρες (Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και Αίγυπτο), που μαζί με τους Έλληνες εκθέτες θα υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες με στόχο την πραγματοποίηση νέων συνεργασιών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Metropolitan Expo την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη , ενώ έχουν προσκληθεί ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημ. Φραγκάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. Στα εγκαίνια έχουν, επίσης, προσκληθεί και οι Πρέσβεις των χωρών που συμμετέχουν στην έκθεση.
Μετά το τέλος των εγκαινίων ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, θα καλωσορίσει και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους 150 Hosted Buyers από 50 χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση.
Στα πλαίσια της έκθεσης έχουν διοργανωθεί και πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις με αξιόλογους ομιλητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα
Gastronomy Event: Open Kitchen Live Cooking & Open Bar
Σημαντική θέση στις εργασίες της έκθεσης θα έχουν τα Open Kitchen Live Cooking & Open Bar από τους σπουδαστές του σπουδαστές του School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Στη διάρκεια των εγκαινίων θα τους απονεμηθεί το Excellence Award, για τη στελέχωση όλων των λειτουργικών τμημάτων της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και τη διοργάνωση του.
Για ακόμη μια χρονιά, οι σπουδαστές θα επιμεληθούν τα γεύματα όλων των Hosted Buyers οργανώνοντας αυτή τη φορά ένα εντυπωσιακό Open Kitchen Live Cooking, ώστε να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων.
Φέτος, όλα τα “φώτα του τουρισμού” στρέφονται στην Ελληνική κουζίνα και τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π., τα οποία θα αποτελέσουν και τους κεντρικούς άξονες στους οποίους θα βασιστούν οι Καθηγητές και Σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα Special Ελληνικό Brunch με κορυφαία πιάτα και ευφάνταστες δημιουργίες που απογειώνουν την Ελληνική γαστρονομία.
Το Open Kitchen Live Cooking θα συνοδεύει και το Open Bar του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με τον Άρη Χατζηαντωνίου, στη διάθεση όλων, με ευφάνταστες προτάσεις από ελληνικά premium αλκοολούχα προϊόντα.
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του Open Kitchen Live Cooking
Παρασκευή 6/12 | 14:00 – 16:00
Σάββατο 7/12 | 12:00 – 14:00 & 16:00 – 18:00
Κυριακή 8/12 | 12:00 – 15:00
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του Open Bar
Παρασκευή 6/12 | 16:00 – 18:00
Σάββατο 7/12 | 15:00 – 17:00 & 18:00 – 20:00
Κυριακή 8/12 | 14:00 – 16:00