connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Διεθνείς Συμμετοχές στην Athens International Tourism Expo 2019

Η 6η Athens International Tourism Expo 2019 θα διοργανωθεί 6-8 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo και θα είναι, όπως κάθε χρόνο, η μοναδική τουριστική έκθεση της Αθήνας απόλυτα εστιασμένη στον εισερχόμενο τουρισμό.

Συνεχίζοντας δυναμικά και το 2019, η Έκθεση κάνει πλέον άνοιγμα και καταφέρνει να προσελκύσει Εκθέτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, αφού έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστή σε πολλές χώρες.

Κρατικοί οργανισμοί, ταξιδιωτικά  γραφεία και εταιρείες  από 10 χώρες (Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία,  Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και Αίγυπτο) συμμετέχουν στην έκθεση και μαζί με τους Έλληνες εκθέτες θα υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες με στόχο την πραγματοποίηση νέων συνεργασιών.

Φέτος για πρώτη χρονιά στην AIT Expo συμμετέχουν και εταιρείες από τον κλάδο του MICE και των PCO’s, παρουσία που θα αποκτήσει πολλαπλασιαστική αξία με την παράλληλη συμμετοχή εξαιρετικών Hosted Buyers από τους κλάδους αυτούς.

Δυναμική θα είναι και η παρουσία των 150 Hosted Buyers που θα φιλοξενήσει η έκθεση, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια έτσι ώστε τα 7500+ meetings που θα πραγματοποιήσουν με τους εκθέτες να οδηγήσουν, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, σε εμπορικές συνεργασίες κύρους.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στα πλαίσια της έκθεσης θα υπάρξουν και ενδιαφέρουσες Ημερίδες με πολύ αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα αναλύσουν τις επερχόμενες τάσεις και εξελίξεις στον τουρισμό.

FORUM ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Τάσεις & εξελίξεις στον εισερχόμενο τουρισμό

Στο Forum για τους ξενοδόχους, ο κος Stephan Merkenhof της GBR Consulting θα αναλύσει την τάση του silver hair τουρισμού, o κος Πανταζής Πάστρας της εταιρεία Toposophy θα επικεντρωθεί στο destination marketing και τις τάσεις στις νεότερες γενιές ταξιδιωτών, ενώ ο κος Reinhard Gangelmayer της GIATA, της μεγαλύτερης εταιρίας του χώρου του online b2b, θα αναλύσει τις δυνατότητες διείσδυσης των ξενοδοχείων στην παγκόσμια αγορά των travel agents και tour operators!

FORUM ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Οι προκλήσεις του μέλλοντος

Στο Forum  για τα τουριστικά γραφεία θα υπάρξει και ένα πολύ ενδιαφέρον panel με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως πλατφόρμες για εκδρομές/δραστηριότητες, TripAdvisor Experiences, και GetyourGuide ενώ το forum θα συμπληρωθεί με ομιλητές από τις εταιρείες Onetourismo, Netsemantics. Panasoft & Travelotopos.

FORUM ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ MICE:

Trends in the MICE industry

Με ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το forum για τον κλάδο του MICE θα παρουσιάσει τα δεδομένα του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, τη συνεδριακή υποδομή της Ελλάδας με τα ξενοδοχεία και τους συνεδριακούς χώρους που διαθέτει καθώς και το τί αναζητούν οι PCO’s & τα Associations του εξωτερικού από τους συνεδριακούς χώρους και τον προορισμό για τη φιλοξενία των events τους.

FORUM ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο Ιαματικός Τουρισμός στην Ελλάδα

Οι επενδυτικές προοπτικές του Ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα και οι προοπτικές ανάπτυξης του, ο ρόλος του φυσιοθεραπευτή και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα θα πλαισιώσουν το Forum για τον ιαματικό τουρισμό .

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, χορηγός της έκθεσης, διοργανώνει μεγάλο event γαστρονομίας & open live cooking

Το School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ , αποκλειστικός χορηγός της Έκθεσης με τους ταλαντούχους σπουδαστές του των ειδικοτήτων του Τομέα Τουρισμού & Επισιτισμού θα δώσουν το στίγμα τους, και  θα επιμεληθούν και πάλι τα γεύματα όλων των Hosted Buyers  οργανώνοντας αυτή τη φορά ένα εντυπωσιακό Open Kitchen Live Cooking, ώστε να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων.

Η Athens International Tourism expo πραγματοποιείται με την Αιγίδα των Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , SETE, TEE, Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ.α.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι μεγάλος χορηγός επικοινωνίας της 6ης Athens International Tourism Expo.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*