connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Το Cyclades Trail Cup και το GTP στηρίζουν τον αθλητικό τουρισμό στα μικρά νησιά

Kimolos Trail Ενημερωτική ημερίδαΑπό απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ενημερωτική ημερίδα για τον τουρισμό, που έγινε με αφορμή το Kimolos Trail, την 1η Ιουνίου με σημαντική συμμετοχή της τοπικής τουριστικής κοινότητας.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν το Cyclades Trail Cup και το Greek Travel Pages (GTP), που προχώρησε σε μία ακόμη δράση στα πλαίσια της διαρκούς στήριξης της τουριστικής αγοράς της Ελλάδας, αλλά και της προώθησης του αθλητικού τουρισμού.

Η εκδήλωση χαιρετίστηκε με πολύ θετικά σχόλια από την τοπική κοινότητα, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και πληθώρα επαγγελματιών. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα και είχαν την ευκαρία να συμμετάσχουν σε συζήτηση αναφορικά με τους τρόπους και τα εργαλεία που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν του νησιού αλλά και του κάθε επαγγελματία.

Ο σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι τοπικοί επαγγελματίες για τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος Kimolos Trail, που έλαβε χώρα στα πλαίσια του Cyclades Trail Cup. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη σημασία και τα οφέλη μιας τέτοιας διοργάνωσης για την τοπική κοινότητα, καθώς επίσης  και για τη διαχείριση των καταλυμάτων και γενικά των τουριστικών επιχειρήσεων στα πλαίσια ενός τέτοιο αγώνα.

Ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Βεντούρης, δήλωσε ότι με πολλή χαρά, και για πρώτη φορά φιλοξενείται μια τέτοια ημερίδα στις δομές του δήμου και οι επαγγελματίες που ήρθαν στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, αλλά και να λάβουν συμβουλές από επαγγελματίες του είδους για τις τουριστικές επιχειρήσεις τους.

Kimolos Trail Ενημερωτική ημερίδαΟ διοργανωτής του Cyclades Trail Cup, Ρόμπερτ Καραλής, δήλωσε: “Το Cyclades Trail Cup 2018 ξεκίνησε στην Κίμωλο και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και μικρά νησιά μπορούν, με την κατάλληλη υποστήριξη, να αναδείξουν έναν εναλλακτικό τύπο αθλητισμού. Το ορεινό τρέξιμο, αναπροσαρμόζεται σε τρέξιμο στα παραδοσιακά καλντερίμια των Κυκλάδων προσφέροντας διαδρομές πολιτιστικού χαρακτήρα. Η διοργανωτική “συνταγή” των εκδηλώσεων του CTC προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνωριμίας με το νησί του αγώνα μιας και πλαισιώνει το καθαρά αγωνιστικό δρώμενο με άλλα πολιτιστικού χαρακτήρα.  Στην Κίμωλο “παντρέψαμε” τον αθλητισμό με τον κινηματογράφο και την ιδιαίτερη φυσική ιδιαιτερότητα του νησιού! Ο αγώνας των 21 αποδείχθηκε αρκετά διαφορετικός από τα άλλα νησιά μιας και η απομόνωση του αθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν πρωτόγνωρη! Η επιτυχία του αγώνα και της εκδήλωσης γενικότερα μας δίνει το κατάλληλο κίνητρο για να συνεχίσουμε το έργο μας στα νησιά των Κυκλάδων και την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού!

Kimolos Trail Ενημερωτική ημερίδαΑπό την πλευρά του GTP, ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ, Χάρης Μπρουσαλιάν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία να ενημερώσει τους τοπικούς επιχειρηματίες για θέματα που έχουν να κάνουν με την προώθηση των επιχειρήσεων τους στα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και πώς να χρησιμοποιήσουν αυτό που συμβαίνει στο νησί τους για να δημιουργήσουν μεγαλύτερη κίνηση τόσο στις επιχειρήσεις τους όσο και στον προορισμό. “Το GTP τα τελευταία 43 χρόνια είναι πάντα δίπλα στον Έλληνα επαγγελματία του τουρισμού και μέσα από ενέργειες, εργαλεία, υπηρεσίες και λύσεις δίνει μια δυναμική ώθηση και στήριξη στον επαγγελματία που θέλει να ξεχωρίσει και να είναι μέρος μιας διεθνούς τουριστικής σκηνής.

Η διευθύντρια ανάπτυξης των Aqua Vista Hotels, Σοφία Ματζουράνη, όντας στην πρώτη γραμμή μιας από τις πιο δυναμικές εταιρείες του χώρου, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής για τη συμμέτοχή της στην ημερίδα, καθώς της δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρει γνώση και εμπειρία στους τοπικούς επιχειρηματίες, ώστε να παρέχουν, σε αυτήν αλλά και σε άλλες διοργανώσεις αθλητικές, υψηλού επίπεδου υπηρεσίες και να καταστήσουν τα καταλύματα τους μέρος μιας τοπ ελίτ καταλυμάτων. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Aqua Vista Hotels είναι πάντα πρόθυμη να υποστηρίξει τέτοιου τύπου διοργανώσεις που προάγουν την εκπαίδευση και επιμόρφωση των τουριστικών επιχειρήσεων στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών και τεχνικών.

Τέλος, η Ήβη Αδαμακοπούλου, η υπεύθυνη εργασιών πεδίου της εκδοτικής-χαρτογραφικής εταιρείας “Ανάβαση”, η οποία συμμετέχει και υποστηρίζει το Cyclades Trail Cup ως χαρτογραφικός συνεργάτης, δήλωσε: “Στην ημερίδα ενημερώσαμε την τοπική επιχειρηματική κοινότητα για τη σημασία ύπαρξης ενός οργανωμένου δικτύου μονοπατιών στην Κίμωλο και πώς μια τέτοια πράσινη επένδυση μπορεί να βοηθήσει στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του νησιού.”

Χορηγός και Στρατηγικός Υποστηρικτής του αγώνα αλλά και της ημερίδας ήταν τα Aria Hotels, που με τις συντονισμένες ενέργειές τους φρόντισαν τη διαμονή και τις μετακινήσεις των ομιλητών της ημερίδας. Ενεργή και ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συμμετοχή και η στήριξη του Δήμου Κιμώλου, που διέθεσε την αίθουσα για την διεξαγωγή της ημερίδας και προσκάλεσε τους τοπικούς επαγγελματίες. Οι διοργανωτές του Cyclades Trail Cup , εκτός της πρόσκλησης στην ημερίδα, προσέφεραν αμέριστα την στήριξή τους και φρόντισαν να έχει όλα τα εχέγγυα μιας επιτυχημένης και αποτελεσματικής εκδήλωσης.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*