connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Μαραθώνιος Καινοτομίας: Συνεχίζονται με μεγάλη συμμετοχή τα CityLabs της ΚΕΔΕ

ΚΕΔΕ CityChallenge 2018

Με την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών, προτάσεων, εφαρμογών και δράσεων συνεχίζεται το πρόγραμμα CityLabs της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, το οποίο ως βασικό στόχο του έχει την ενεργή συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.

ΚΕΔΕ CiyChallenge 2018 CityLabs σε 16 πόλειςΗ εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι ιδιαίτερα μεγάλη και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο 2ο Μαραθώνιο να είναι διπλάσιες από εκείνες του πρώτου.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τα CityLabs στα Ιωάννινα, στην Κω, στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και την Τρίπολη  και ακολουθούν η Σύρος (8/6/2018), η Μυτιλήνη (8/6/2018), η Ρόδος (15/6/2018) και τα Τρίκαλα (15/6/2018).

Φοιτητές, προγραμματιστές, αναλυτές και στελέχη επιχειρήσεων συμμετέχουν παρουσιάζουν τις ιδέες τους και μέσα από μία δημιουργική διαδικασία διεκδικούν να βρεθούν στο δεύτερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις έξυπνες πόλεις που διοργανώνει η ΚΕΔΕ.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος CityLabs, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης είχε στο Ηράκλειο της Κρήτης συνάντηση εργασίας με το Γ. Τσιάμη μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και με το Μ. Ψαλλίδα, Managing Director της Crowdpolicy.

ΚΕΔΕ CityLabs 2018

O Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, Γ. Τσιάμης, μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Ψαλλίδας, Managing Director της Crowdpolicy.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης της δράσης καθώς και για την ανταπόκριση των νέων. Όπως επισημάνθηκε στο 2ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναμένεται να σημειωθεί διπλασιασμός των συμμετεχόντων.

Το 2017 στον πρώτο Μαραθώνιο συμμετείχαν 40 ομάδες, ενώ στο δεύτερο μαραθώνιο αναμένεται οι συμμετοχές ομάδων να ξεπεράσουν τις 80!

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης:

… είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι οι νέοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και διεκδικούν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων. Η συνάντηση που θα έχουμε μαζί τους από τις 28 Ιουνίου μέχρι τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι μια γιορτή και ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια της εποχής μας δεν περισσεύει κανείς. Οι ιδέες των νέων επιστημόνων μπορούν να είναι χρήσιμες και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας μας. Η ΚΕΔΕ μέσα από το μαραθώνιο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της καινοτομίας και των δράσεων που θα μας οδηγήσουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών. Οι νέοι που σκέπτονται, που δημιουργούν, που θέλουν να είναι μπροστά, θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας προκειμένου να κάνουν πράξη τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Η σημαντικότερη ευκαιρία για τους νέους θα έρθει μέσα από τη δημιουργία του Κέντρου Νεανικής Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ. Μέσω του κέντρου θα εξασφαλιστεί τόσο η κατάρτιση αιρετών και στελεχών, όσο και η υποστήριξη υλοποίησης των ιδεών που διακρίθηκαν. Ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση ενός χώρου περίπου 4.000 τετραγωνικών μέτρων όπου θα λειτουργήσει το Innovation Lab  –  Smart City Center.

ΚΕΔΕ CityLabs 2018 Ηράκλειο logoTo CityLab στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε την 1 Ιουνίου στην Νέα Αλικαρνασσό, παρουσία της Δημοτικής αρχής, νέων επιχειρηματιών, φοιτητών, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, τοπικών φορέων και μαθητών. Στο CityLab στο Ηράκλειο παρουσίασαν συνολικά 9 ομάδες από την πόλη τις καινοτόμες ιδέες τους για τις έξυπνες πόλεις.

Από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης και ο κ. Κωστής Μοχιανάκης, Διευθυντής προγραμματισμού, οργάνωσης & πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Τσιάμης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο κ. Απόστολος Λουλουδάκης μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

ΚΕΔΕ CityLabs 2018 Ηράκλειο

CityLab Ηράκλειο

Ο κ. Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO της Crowdpolicy και Process Currator του Crowdhackathon παρουσίασε αναλυτικά τον στόχο και τις ενδεικτικές θεματικές ενότητες του Μαραθωνίου Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μαραθώνιο Καινοτομίας θα βρείτε εδώ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*