connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Εκατοντάδες δρομείς συμμετείχαν στον 6ο Αγώνα Δρόμου Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» την Κυριακή (3/4) το πρωί, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και τον Κ.Ο. Χολαργού, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και τοπικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών φορέων.

Η διοργάνωση διεξήχθη μια ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου) και ήταν αφιερωμένη στον αυτισμό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Σε ένα ηλιόλουστο πρωινό εκατοντάδες παιδιά και δρομείς έτρεξαν στους δρόμους του προαστείου συμμετέχοντας σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού γεμάτη χαμόγελα, καλή διάθεση και πολλές χαρούμενες στιγμές, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας

Η έναρξη της διοργάνωσης έγινε με τον παιδικό αγώνα με τα παιδιά να διανύουν την απόσταση των 1000μ και να τερματίζουν στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού. 

Σε μια πολύ όμορφη εικόνα μετά το τέλος του παιδικού αγώνα τα παιδιά άφησαν το στίγμα τους, σαν ένδειξη συμπαράστασης, την παλάμη τους, σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού. 

Ακολούθησαν οι αγώνες ενηλίκων με τον Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο  να δίνει την εκκίνηση για τους δρομείς των 10χλμ.

Με λίγα λεπτά διαφορά ξεκίνησαν και οι δρομείς των 5χλμ με την εκκίνηση να δίνεται από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, Μιχάλη Υφαντή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πρώτος στη διαδρομή των 10χλμ τερμάτισε ο Δημήτρης Ροντόπουλος με χρόνο 35:58 με τους Σωτήρη Γιανέλλη (37:46) και Άγγελο Ζήση (38:04) να ακολουθούν.  

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε την κορδέλα του τερματισμού η Ζωή Κοτζιά με χρόνο 42:45 με τη Ζωή Χαρούπη να τερματίζει 2η σε 43:23 και την Ελισάβετ Αμπατζή 3η με (44:50).

Στον αγώνα των 5χλμ δόθηκε μάχη για το χρυσό με νικητή τελικά των Χρήστο Φλόκα (17:01) και σε απόσταση αναπνοής τους Μιχάλη Ρούτση (17:08) και Φώτιο Ριγόπουλο (17:09). 

Τέλος, στις γυναίκες στα 5χλμ χρυσή νικήτρια αναδείχτηκε η Αγγελική Τζώτζου με 19:58, δεύτερη η Μίνα Μπλάνα με 22:06 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Στεφανία Σαχίνογλου με 23:43.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε στο: https://www.myrace.gr/event/3503/results.html 

Το Greek Travel Pages (GTP) ήταν χορηγός επικοινωνίας του 6ου Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό».

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*