connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

O 13oς Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος εξασφάλισε την επίσημη μέτρηση διαδρομών της ΑIMS

Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των προσφερόμενων παροχών προς του δρομείς του, προχώρησε στην επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των αγώνων 5 χιλιομέτρων, εξασφαλίζοντας διεθνή πιστοποίηση από την AIMS, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων για τα επόμενα πέντε χρόνια.  

Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022 από τον κύριο Γιώργο Δούση, Πιστοποιημένο Επιθεωρητή Α’ Επιπέδου της WA/AIMS με τη συνδρομή του κύριου Κώστα Λιαπή, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Ποσειδωνίου και του ετέρου μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρίου Γιώργου Χατζηαγγέλου.

Η διαδικασία έγινε με βάση τα πολύ αυστηρά διεθνή πρότυπα που ισχύουν για μεγάλες διοργανώσεις και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προέβλεπε έλεγχο μέσω ποδηλάτου και προσαρμογή σε αυτό του μηχανισμού μέτρησης (Jones Counter). Στη συνέχεια έγινε καλιμπράρισμα του ποδηλάτου στις συγκεκριμένες δύο διαδρομές και επαναμέτρησή τους. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι 21.097,5 μέτρα με αφετηρία το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου. Η πορεία του συγκεκριμένου αγώνα διέρχεται από το παραλιακό μέτωπο δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Ναυταθλητική Μαρίνα Δήμου Καλλιθέας, τη Μαρίνα Φλοίσβο και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος έως την συμβολή της με την Λεωφόρο Αμφιθέας, σε δύο περιστροφές που τερματίζουν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου.  Η υψομετρική ανύψωση της διαδρομής είναι μηδενική, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά γρήγορη και ιδανική για όσους επιδιώκουν ένα ρεκόρ.

Η αντίστοιχη διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων Novo Nordisk και του Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk μετρήθηκε ακριβώς 5.000 μέτρα με σημείο αφετηρίας έξωθεν του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Εδώ τα περάσματα είναι δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ, του Κλειστού Φαλήρου (ΤάεΚβοΝτο), της Πλατείας Νερού, της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας και της Μαρίνας Φλοίσβου, σε μία μόνο περιστροφή που καταλήγει εντός του Πολιτιστικού και Αθλητικού Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Η υψομετρική ανύψωση της διαδρομής είναι ελάχιστη, μόλις 0,4 μέτρα το χιλιόμετρο. 

Η επίσημη μέτρηση των διαδρομών είναι πολύ σημαντική γιατί πέρα από την αποδεδειγμένη διάθεση βελτίωσης της ποιότητας του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου και των παράλληλων αγώνων, συνεπάγεται και σημαντικά οφέλη για τους συμμετέχοντες. Η διοργάνωση πλέον θα ενταχτεί στο καλεντάρι της AIMS στο οποίο εκατομμύρια δρομείς από όλο τον κόσμο ανατρέχουν κάθε χρόνο ώστε να διαλέξουν τους αγώνες που θέλουν να πάρουν μέρος. Έτσι, το όνομα πλέον του Ποσειδωνίου θα φιγουράρει δίπλα στα σημαντικότερα δρομικά events της υφηλίου, αναβαθμίζοντας τον σε ένα πραγματικό διεθνές ραντεβού για την κοινότητα των δρομέων και δίνοντας μεγάλη αίγλη σε εκείνους που θα καταφέρουν να τερματίσουν στις διαδρομές του. 

Φέτος ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος επιστρέφει μετά από δύο χρόνια επιβεβλημένης παύσης λόγω των μέτρων ανάσχεσης της πανδημία, την Κυριακή 17 Απριλίου με πέντε διαφορετικούς αγώνες σε μια όμορφη ανανεωμένη χάραξη που επεκτείνεται σε όλον τον Φαληρικό Όρμο, δίπλα στη θάλασσα και ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωαγωνιστικών δράσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*