connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Serifos Sunset Race 2021

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Serifos Sunset Race στο νησί της Σερίφου, με τη συμμετοχή να πλησιάζει σε αριθμούς τις διοργανώσεις του παρελθόντος.

Στο restart της αθλητικής διοργάνωσης, μετά και το αναγκαστικό διάλειμμα του 2020, εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν το Σάββατο (25/9) το απόγευμα τα 5, 10 και 20χλμ έχοντας το άγριο τοπίο αυθεντικής ομορφιάς του νησιού από τη μία και τη θάλασσα από την άλλη, και τερμάτισαν με το ηλιοβασίλεμα στη Βαγιά.

Νικητής του δύσκολου αγώνα των 20χλμ, o τριαθλητής Κωνσταντίνος Παπανικολάου που έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού με χρόνο 01:45:30.

Στα 10χλμ νικητής ο Νίκος Ταζάρτες (43:30) και στα 5χλμ ο Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας, Διονύσης Αγγελόπουλος (22:19).

George Spyros

Στις γυναίκες νικήτρια στα 20χλμ η Ουρανία Νομικού (και 4η στη γενική κατάταξη) με χρόνο 01:57:05, στο αγώνισμα των 10χλμ πρώτη τερμάτισε η Ελένη Εξάρχου με 54:24 και τέλος στα 5χλμ χρυσή νικήτρια (και 2η στη γενική) αναδείχτηκε η Δανάη Ρούμης με χρόνο 22:35.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26/9, στον κόλπο του Λιβαδιού της Σερίφου, διεξήχθησαν οι αγώνες κολύμβησης των 750, 1.500 και 3000 μέτρων, με μεγάλη συμμετοχή και με κορυφαίους κολυμβητές όπως ο Δημήτρης Μάρκος (1η θέση στα 750μ) που αγωνίσθηκε τον Αύγουστο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και άλλοι Έλληνες νυν και πρώην πρωταθλητές, όπως η Γεωργία Παυλοπούλου (1η θέση στα 1500μ), ο Λάμπρος Γκουντούμης (1ος στα 1500μ), ο Γιώργος Μάρκος (2ος στα 750μ), ο Παναγιώτης Ντόλος (2ος στα 3χλμ) και ο Παναγιώτης Καρράς (4ος στα 750μ).

Η διοργάνωση που επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στο νησί και φέρνει εκατοντάδες κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για μία ακόμη χρονιά ήταν πρεσβευτής του προγράμματος Sea Change Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από τα πλαστικά μίας χρήσης.

Στο πλαίσιο του Serifos Sunset Race, η ομάδα του SeaChange Greek Islands βρέθηκε στη Σέριφο από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή, και πραγματοποίησε παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς, εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και ενημέρωση για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Η εκκίνηση της διοργάνωσης έγινε την Παρασκευή (24/9) με το καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών, στην πλατεία της Άνω Χώρας που είναι από τα πιο εμβληματικά σημεία στη Σέριφο και από τα ωραιότερα στις Κυκλάδες. Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε πεζοπορία σε υπέροχες διαδρομές από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών και το Οινοποιείο και κατάληξη στο Λιβάδι μέσα από τη Χώρα.

Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εδώ.

Το 8ο Serifos Sunset Race υλοποιήθηκε χάρη στην παρουσία των εθελοντών, την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανώτριας και του Δήμου Σερίφου.

Επίσης, των «Χορηγών» της διοργάνωσης INTERWETTEN, SEA JETS και PENDE SERIFOS, των «Υποστηρικτών» Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΜΙΝΟΑ, BAIRAMOGLOU, CURAPROX και WEFIT, των «Τοπικών Υποστηρικτών» Indigo, Yacht club, Condilis Market, Λέπι Λέπι, της Καλής, ΘΗΤΑ, The Famlily Beez, Calma Drings and Bites, Μεταφορική Σερίφου Η Ένωση Πανάγος, και πολλών άλλων που συνέβαλαν πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Το  GTP Headlines ήταν χορηγός επικοινωνίας του 8ου Serifos Sunset Race.

To Serifos Sunset Race ανανέωσε το ραντεβού του για την ένατη διοργάνωση τον Σεπτέμβρη του 2022, με νέες εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*