connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ανακαλύψτε την Καλαμάτα με το Ekdromi.gr

H Καλαμάτα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς
για οδικές αποδράσεις

Η Καλαμάτα είναι μία πόλη που προσφέρει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο ταξιδιωτικό πακέτο, ιδανικό για να περάσει κανείς αξέχαστες διακοπές. Η πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας παρέχει έναν μοναδικό συνδυασμό των ανέσεων της μεγάλης πόλης και της ομορφιάς ενός νησιού.

Αποπνέει μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, διαθέτει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές κοντά στην θάλασσα. Και όλα αυτά σε μια απόσταση μόλις 3 ωρών από την Αττική!

Το Ekdromi.gr μας βοηθά να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της.

Τοποθετημένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου, η Καλαμάτα αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Μέσα στην πόλη, οι γραφικοί της πεζόδρομοι, οι βυζαντινές εκκλησίες της και τα μουσεία της προβάλλουν την μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία της.

Στην, συνολικού μήκους 13 χιλιόμετρων, παραλία της, ο επισκέπτης έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δεκάδες ενδιαφέρουσες επιλογές, ιδανικές για κάθε τύπο ταξιδιώτη: Από τις ανέσεις μίας οργανωμένης πλαζ με beach bars, τις γευστικές δημιουργίες πλάι στο κύμα στα παραθαλάσσια ταβερνάκια αλλά και την ησυχία και τη χαλάρωση που προσφέρουν τα σημεία που δεν είναι οργανωμένα.

Γνωστή και για το ιστορικό της κέντρο, η Καλαμάτα είναι ικανή να μετατρέψει μία απλή βόλτα σε ταξίδι προς άλλες εποχές. Ανάμεσα στα μνημεία που πρέπει να επισκεφθεί κανείς είναι η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, χτισμένη το 1317.

Σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος είναι επίσης το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη αλλά και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί φιλοξενούνται σπάνια αντικείμενα από την επανάσταση του ‘21.

Το Ενετικό κάστρο της πόλης, και η Δημοτική βιβλιοθήκη είναι, για τους λάτρεις του πολιτιστικού τουρισμού, σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Στους δρόμους της πόλης υπάρχουν, ακόμα και σήμερα, τα πασίγνωστα Καλαματιανά Μαντήλια.  Είναι ίσως το ιδανικό ενθύμιο αλλά και δώρο.

Για όσους όμως αρέσκονται και στις κοντινές εκδρομές, η Καλαμάτα αποτελεί ορμητήριο για πολύ ενδιαφέρουσες μίνι αποδράσεις!

Τριάντα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας, βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους. Η αρχαία Μεσσήνη. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους ναούς, τα τείχη αλλά και κτίρια που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η αρχαία Μεσσήνη όμως δεν είναι το μοναδικό αξιοθέατο που μπορεί κανείς να επισκεφθεί κοντά στην Καλαμάτα. Τα σπήλαια του Δυρού, η Μεσσηνιακή Μάνη, η πετρόχτιστη Καρδαμύλη η Πύλος, η καστροπολιτεία του Μυστρά και τα μονοπάτια του Ταϋγέτου είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που μπορεί κανείς να επισκεφθεί με βάση την Καλαμάτα.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Καλαμάτα στο Ekdromi.gr.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*