connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Έρχεται το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Λίγες εβδομάδες μένουν, πλέον, για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, που φέτος κλείνει τα 13 χρόνια ζωής.

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΛάρισαςΑπό τις 27 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου 2021, οι σινεφίλ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά δεκάδες ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, αλλά και να απολαύσουν ένα πυκνό σε κινηματογραφικές εικόνες, ιστορικές αναλύσεις και καλλιτεχνικές μελέτες αφιέρωμα στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Η προκριματική επιτροπή της φετινής διοργάνωσης επέλεξε, μέσα από ένα σύνολο 308 συμμετοχών από όλο τον κόσμο, 34 ελληνικές και 40 διεθνείς μικρού μήκους ταινίες, καθώς και 25 μικρού μήκους animation, για να διαγωνιστούν στο επίσημο πρόγραμμα του 13ου ΔΦΚΛ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Εθνικού και του Διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος, όπου θα απονεμηθούν από τρία βραβεία καλύτερης ταινίας, είναι η Τζίνα Πετροπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και παραγωγός, με τους Γιώργο Γεωργακόπουλο, σκηνοθέτη (Ιφιγένεια, όχι άλλα δάκρυα), Μαρίνα Τσικλητήρα, δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου, Άκυ Μητσούλη, σκηνοθέτη, και Ρόμπυ Εκσιέλ, καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΦΚΛ, να πλαισιώνουν την πενταμελή επιτροπή.

Στην τριμελή κριτική επιτροπή του τμήματος Animation, που θα επιλέξει την καλύτερη ταινία ανάμεσα σε 25 μικρού μήκους animation, πρόεδρος είναι ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Αντώνης Ντούσιας (Αίνιγμα, Βίαιη εξίσωση), με μέλη την Ιφιγένεια Σδούκου, εικαστικό, και τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, φιλόλογο και θεωρητικό του κινηματογράφου.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφτεί τον ιστότοπο του φεστιβάλ μέσα από τον οποίο άλλωστε θα πραγματοποιηθούν όλες οι προβολές, δεδομένων των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία.

Ωστόσο, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της Θεσσαλίας έχει προβλέψει και μια δια ζώσης παρουσίαση των βραβευμένων φιλμ, με ειδικές προβολές που προγραμματίζονται για το Φθινόπωρο του 2021, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Επίσης διαδικτυακά, θα παρουσιαστεί το ειδικό αφιέρωμα της 13ης έκδοσης με τίτλο Η Ελληνική Επανάσταση στη Θεσσαλία, ενώ έχει προγραμματιστεί σχετική θεματική ημερίδα που θα λάβει χώρα με φυσικό τρόπο, στο πλαίσιο των διά ζώσης εκδηλώσεων του επόμενου φθινοπώρου. Η πολυποίκιλη επετειακή ενότητα, που εντάσσεται στον γενικό εορτασμό για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης Ελλάδα 2021 και θα συνδυάζει την ιστορική έρευνα και το εθνολογικό στοιχείο με την καλλιτεχνική έκφραση, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στοιχεία και μαρτυρίες της εποχής, σύντομα βίντεο με συνεντεύξεις και διαδικτυακές ομιλίες από ιστορικούς και μελετητές, ζωγραφικές και ενδυματολογικές διαλέξεις, όπως και μια καθαρά κινηματογραφική ενότητα πάνω στην αντιμετώπιση του εμβληματικού αγώνα του 1821 από το σινεμά και την τηλεόραση.

Η παρακολούθηση όλων των διαδικτυακών ή δια ζώσης εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, που επιστρέφει και φέτος δυναμικά κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαγωνιζόμενες Ταινίες

Ελληνικό διαγωνιστικό

Διεθνές Διαγωνιστικό

Animation

Σύμβουλοι επικοινωνίας είναι η Alpha Marketing Greece.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*