connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Στις 15 Ιουλίου ξεκινά το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

Θέατρο Απόλλων Σύρος

Θέατρο Απόλλων Σύρος

International Festival of the Aegean 2018Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο νησί της Σύρου, και ιδρύθηκε το 2005 από τον Ελληνοαμερικανό μαέστρο, παραγωγό και διευθυντή Peter Tiboris, συμπληρώνει φέτος το 14ο έτος του, προσελκύοντας παγκοσμίου βεληνεκούς καλλιτέχνες από δεκάδες χώρες, ενώ έχει γίνει ένας θερινός προορισμός για φιλότεχνους από την Ευρώπη και άλλα μέρη.

Το 2011, το Φεστιβάλ ανακηρύχθηκε “ο καλύτερος καλλιτεχνικός οργανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας” από την Επιτροπή Βραβείων των Κριτικών Μουσικής του Συνδέσμου Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής Αθήνας. Τον Δεκέμβριο του 2014, το Φεστιβάλ έλαβε το βραβείο Gina Bachauer ως Φεστιβάλ της χρονιάς.

Φέτος με αφορμή την 150η επέτειο (1868) του θανάτου του Gioachino Rossini θα δοθούν παραστάσεις του δύσκολου και απαιτητικού, και σπανίως ακουσμένου STABAT MATER και τέσσερις παραστάσεις της αγαπημένης του όπερας “LA CENERENTOLA” (Σταχτοπούτα), ενώ, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα παρουσιαστεί και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη “Ηλέκτρα” Μπαλέτο.

Peter Tiboris

Peter Tiboris

Η MidAmerica Productions και η MidAm International είναι οι βασικοί παραγωγοί του Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό, και την Αντιδήμαρχο Θωμαή Μενδρινού. Η MidAmerica Productions ιδρύθηκε το 1983 και έχει παράξει πάνω από 1300 συναυλίες παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 550 έχουν γίνει στο ιστορικό Carnegie Hall στην Νέα Υόρκη. Η MidAm International ιδρύθηκε το 2012 και δημιουργεί και παρουσιάζει συναυλίες στην Φλωρεντία, την Βερόνα, την Βενετία, την Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, το Παρίσι, την Πράγα, το Βερολίνο, την Βουδαπέστη, την Λισαβόνα, το Πόρτο, το Μακάο (Κίνα) και την Σύρο.

Η εμφάνιση της Pan-European Philharmonia από την Βαρσοβία είναι δυνατή λόγω της γενναιόδωρης χορηγίας του Ιδρύματος Schwarz.

Βασικοί συντελεστές του Φεστιβάλ:

Peter Tiboris – Ιδρυτής, Γενικός & Μουσικός Διευθυντής
Eilana Lappalainen – Καλλιτεχνική Διευθύντρια των παραγωγών Όπερας του Φεστιβάλ
Pan-European Philharmonia, Βαρσοβία, Πολωνία
Peter Tiboris, Μουσικός Διευθυντής
Jakub Fiebig, Εκτελεστικός Διευθυντής
Giovanni Pacor, Κύριος Φιλοξενούμενος Μαέστρος
Marta Kluczyńska, Συνεργάτις Φιλοξενούμενη Μαέστρος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ 2018

Διάθεση εισιτηρίων στο www.ticketservices.gr και στο Θέατρο Απόλλων, τηλ. 22810 85192. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού με χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα «Καθημερινή» και το Greek Travel Pages.

Ακολουθεί video/ δήλωση της κυρίας Eilana Lappalainen σχετικά με το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου.

14th International Festival of the Aegean

A unique experience on the beautiful island of Syros!14th International Festival of the Aegean.

Δημοσιεύτηκε από International Festival of the Aegean στις Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*