connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ryanair: Τι πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν στην Ιταλία

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη ενημερώνει ότι με πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Ryanair δεν επιτρέπει πλέον την επιβίβαση επιβατών που απώλεσαν το ταξιδιωτικό τους έγγραφο κατά την διαμονή τους στην Ιταλία, μόνον με την προσκόμιση δήλωσης κλοπής/απώλειας από Ιταλική Αστυνομική Αρχή. Απαραίτητο έγγραφο για την επιβίβαση στην περίπτωση αυτή είναι το προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο που μπορεί να εκδοθεί αποκλειστικά από το Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, κατόπιν αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Για την έκδοση προσωρινού ταξιδιωτικού εγγράφου απαιτείται η δήλωση απώλειας/κλοπής διαβατηρίου/δελτίου αστυνομικής ταυτότητας σε Ιταλική Αστυνομική Αρχή καθώς και σχετικά δικαιολογητικά για την ταυτοπροσωπεία. Προς τούτο συνιστάται η ασφαλής φύλαξη (σε αποσκευές, ξενοδοχείο κ.λ.π.) επικυρωμένων από ΚΕΠ αντιγράφων διαβατηρίου/αστυνομικής ταυτότητας επισκεπτών στην Ιταλία, καθώς και η τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου αυτών.

Δεδομένης της αύξησης κλοπών με θύματα τουρίστες στην Ιταλία και της δυσκολίας στα πλαίσια χρονικού περιορισμού και μεγάλων αποστάσεων που θα πρέπει να διανυθούν για την απαραίτητη παρουσία στην Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη προς εξασφάλιση προσωρινών ταξιδιωτικών εγγράφων για τους επιβάτες της RYAN AIR, εφιστούμε γενικώς την επισταμένη φύλαξη των ταξιδιωτικών εγγράφων και προσωπικών αντικειμένων των Ελλήνων πολιτών που επισκέπτονται την Ιταλία.

Μέχρι στιγμής, τόσο η Aegean όσο και η Alitalia συνεχίζουν να επιτρέπουν τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών μόνον με απόσπασμα δήλωσης απώλειας/κλοπής σε Ιταλικές Αστυνομικές αρχές.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*