connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Dolphin Man: Αθηναϊκή πρεμιέρα στον κινηματογράφο Δαναό

Tο Dolphin Man είναι η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, ήρωα της ταινίας Το Απέραντο Γαλάζιο του Λυκ Μπεσόν. Είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Λευτέρη Χαρίτου και προβάλλεται στους κινηματογράφους της Αθήνας αλλά και στην Θεσσαλονίκη (Παύλος Ζάννας), την Πάτρα (Πάνθεον), το Ηράκλειο (Βιτσέντζος Κορνάρος), το Ρέθυμνο (CineLand Παντελής) και τον Βόλο (Αχίλλειον).

Με αφηγητή τον Ζαν-Μαρκ Μπαρ, τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Μαγιόλ στο Απέραντο Γαλάζιο, το ντοκιμαντέρ Dolphin Man μας ταξιδεύει στον κόσμο του Ζακ Μαγιόλ, μεταφέροντας το επείγον μήνυμά του για την προστασία της θάλασσας και τη βιωματική εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση.

Από την Κάρπαθο ως τις Μπαχάμες και από την Έλμπα της Ιταλίας ως την Ινδία και την Ιαπωνία, συγγενείς, φίλοι και ‘κληρονόμοι’ του Μαγιόλ, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατάδυσης William Trubridge και Umberto Pelizzari, μοιράζονται το όραμα αυτού του πολυδιάστατου χαρακτήρα που έμελλε να αλλάξει ριζικά τη σχέση μας με την θάλασσα.

Το Dolphin Man συνδυάζει σπάνια αρχειακά φιλμ με σύγχρονες υποβρύχιες λήψεις, για να ανακαλύψει πώς ο ‘άνθρωπος δελφίνι’ έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, συνδέοντας την ελεύθερη κατάδυση με ένα εσωτερικό ταξίδι που μας φέρνει σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας.

Ο Ζαν-Μαρκ Μπαρ θα βρίσκεται στην Αθήνα για να μιλήσει για την συμμετοχή στο Dolphin Man αλλά και το θρυλικό του ρόλο στην ταινία του Λυκ Μπεσόν Το Απέραντο Γαλάζιο σε συνέντευξη τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 12.00.

Σε παραγωγή της εταιρείας Anemon, το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας (EKK και EΡT), Γαλλίας (ARTE, CNC, Region Pays de la Loire), Καναδά (Knowledge, TVO, Canal D, Canada Media Fund, OMDC), Ιαπωνίας (WOWOW), Ιταλίας (Sicilian Film Commission), με τη συμμετοχή των καναλιών SVT-Σουηδία, RTS-Ελβετία, DBS-Ισραήλ και CYBC-Κύπρος, με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε., των κινηματογραφικών φακών Angénieux και της ΑΝΕΚ.

Η ταινία έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του Τόκιο, της Θεσσαλονίκης και της Αδελαΐδας, ενώ η πρεμιέρα στη βόρειο Αμερική θα γίνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι (Μάρτιος 2018). Η κινηματογραφική της διανομή στην Ελλάδα περιλαμβάνει προβολές στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο από το CineDoc, ενώ το καλοκαίρι προγραμματίζονται προβολές σε θερινούς κινηματογράφους στα ελληνικά νησιά.

DOLPHIN MAN – TRAILER GR CINEMAS from Anemon on Vimeo.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ:

ΑΘΗΝΑ – από Πέμπτη 1/2 – Κινηματογράφος Δαναός
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – από Πέμπτη 8/2 – Παύλος Ζάννας
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – από Πέμπτη 8/2 – Βιτσέντζος Κορνάρος
ΡΕΘΥΜΝΟ – από Πέμπτη 8/2 – Cineland Παντελής
ΠΑΤΡΑ – Τετάρτη 31/1 – Κινηματοθέατρο Πάνθεον
ΒΟΛΟΣ – Τετάρτη 31/1 – Αχίλλειον Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.dolphinmanfilm.com

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*