connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

B2B Travel & MICE Event Athens: Το ενδιαφέρον για διακοπές και συνέδρια στην Ελλάδα αναμένεται αυξημένο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Β2Β Travel & M.I.C.E. Event Athens 2022 με κεντρικό συμπέρασμα πως το ενδιαφέρον για διακοπές και συνέδρια στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Brown Acropol Ηotel και διοργανώθηκε από την Respond on Demand, εταιρία τουριστικού μάρκετινγκ με πολυετή εμπειρία στον τομέα της ενίσχυσης του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα μέσω των επαφών με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού.

Σε συνέχεια της 10ετούς παρουσίας του Β2Β Travel & M.I.C.E. Event στη Θεσσαλονίκη, φέτος ήταν η πρώτη φορά που το αντίστοιχο event έλαβε χώρα στην Αθήνα, δίνοντας τα εχέγγυα στην ομάδα της Respond On Demand να συνεχίσει δυναμικά και το 2023.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 600 b2b επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών  του τουρισμού και 30 εκπροσώπων από τουριστικά γραφεία του εξωτερικού και χώρες όπως Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Ελβετία, Αγγλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Sustainable Tourism: Πρόγραμμα Good Travel Scan

Παράλληλα στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δωρεάν το σεμινάριο με θέμα “Sustainable Tourism“,  από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας Respond On Demand, Μαρία Αθανασοπούλου, και εκπρόσωπο του διεθνούς οργανισμού Green Destinations.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού το πρόγραμμα Good Travel Scan, που πιστοποιεί την άσκηση βιώσιμων πρακτικών (sustainable practices) από επιχειρήσεις τουρισμού.

Η κα Αθανασοπούλου σημείωσε πως  “ο Βιώσιμος Τουρισμός θα αποτελέσει ένα μεγάλο κεφάλαιο στο άμεσο μέλλον, σε όλο τον κόσμο, κι αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά, θα πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθούμε σοβαρά και να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε τις αρχές του στη χώρα μας.”

Το Good Travel Scan είναι ένα εργαλείο του διεθνούς οργανισμού Green Destinations που έχει έδρα στην Ολλανδία, και πιστοποιεί εδώ και πολλά χρόνια προορισμούς και επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο σε σχέση με το βιώσιμο τουρισμό. Αντιπρόσωπος του  σε Ελλάδα και Κύπρο είναι η Respond On Demand Ltd.

Πηγή: Paterakis Photo

Πηγή: Paterakis Photo

Το πρώτο βράδυ του Β2Β Travel & M.I.C.E. Event ATHENS 2022 προσφέρθηκε στους Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες, γευσιγνωσία Λεσβιακών ελαιόλαδων από τον Δημήτρη Σαραντόπουλο, ιδρυτή της εταιρείας Olive Epitome και συνιδρυτή του Olive Oil Experience Santorini, με επίκεντρο 4 διαφορετικές ετικέτες Λεσβιακού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από  ειδικά διαμορφωμένο “degustation menu”, το οποίο επιμελήθηκε ο διακεκριμένος σεφ Φάνης Μαϊκαντής, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Panigyri Festival Food Santorini και συνιδρυτής του Olive Oil Experience Santorini.

Η κα. Μαρία Αθανασοπούλου και κα. Χρύσα Κρασσά άπό την Respond On Demand.

Η εκδήλωση χορηγήθηκε από τους Ol-eve Family Estate and Products (Sigri Olive mill), Tzortzi’s Family Olive Oil CompanyEirini Plomariou-Extra virgin olive oilOlive Epitome και Olive Oil Experience Santorini.

H Respond On Demand σύντομα θα ανακοινώσει νέες ημερομηνίες, για τη διεξαγωγή του B2B TRAVEL & MICE EVENT και πάλι στην Αθήνα, το 2023.

Το Greek Travel Pages (GTP)  ήταν χορηγός επικοινωνίας του Β2Β Travel & M.I.C.E. Event ATHENS.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*