connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Απόκτησε δεξιότητες στον αειφόρο τουρισμό και κάνε την επιχείρησή σου βιώσιμη

Δεν υπάρχει ξενοδόχος, τουριστικός πράκτορας ή πάροχος υπαίθριων δραστηριοτήτων που δεν θέλει πελάτες με μεγάλη αγοραστική δύναμη, αλλά και που να σέβονται τον προορισμό, να ενδιαφέρονται για τα αξιοθέατα και να στηρίζουν την τοπική οικονομία.

Αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου, πιστεύουν ότι η στροφή σε ένα πιο  “luxury” μοντέλο τουρισμού, μπορεί να αποφέρει αρκετά κέρδη σε έναν τουριστικό προορισμό.

Η πλειοψηφία των πελατών τουρισμού πολυτελείας όμως, που γενικά προτιμούν τα 5άστερα ξενοδοχεία για τη διαμονή τους, μπορεί να ξοδεύουν περισσότερο, αλλά δεν ασχολούνται τόσο με την παράδοση, τον πολιτισμό ή τη φύση (μην ξεχνάμε ότι 90% από τις ξενοδοχειακές μονάδες στη χώρα είναι 2, 3 ή 4 αστέρων).

Από την άλλη πλευρά, και οι πελάτες του φθηνού μαζικού τουρισμού δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον πολιτισμό και τη φύση, που αποτελούν τα δυνατά σημεία ενός τουριστικού προορισμού. Όσον αφορά τους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, δυστυχώς σπάνια προσφέρουν κάτι σε έναν τουριστικό προορισμό.

Το κλειδί λοιπόν είναι ένα πιο ποιοτικό και αειφόρο μοντέλο τουρισμού που απευθύνεται στους συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, οι οποίοι ψάχνουν βιωματικές και αυθεντικές εμπειρίες.

Ο αειφόρος τουρισμός, ειδικά λόγω της κλιματικής αλλαγής πλέον, μπορεί να προσελκύσει ταξιδιώτες που νοιάζονται για το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, οι οποίοι  θα ενισχύσουν περισσότερο την οικονομία σε σχέση με έναν επισκέπτη μαζικού τουρισμού.

Η προσέλκυση τέτοιων πελατών απαιτεί την εφαρμογή μιας στρατηγικής αειφόρου τουρισμού στην τουριστική επιχείρηση, μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες μάρκετινγκ.

Εδώ και 3 χρόνια, η εταιρεία ανάπτυξης αειφόρου τουρισμού Medventure, μητρική εταιρεία της Ecotourism Greece, συνεργάζεται με την ελληνική τουριστική βιομηχανία, δουλεύοντας με δεκάδες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και με μεγάλους ομίλους, μέσω των σεμιναρίων εκπαίδευσης αειφόρου τουρισμού, Go Green! Sustainable Tourism Training.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς ο αειφόρος τουρισμός μπορεί να φέρει πελάτες με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, να μάθουν πώς μπορούν να πλοηγηθούν στη λεπτή γραμμή μεταξύ της ικανοποίησης των ταξιδιωτών και της εφαρμογής ενός πιο βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου, να δουν πώς μπορεί η επιχείρηση να γίνει πιο αειφόρα χωρίς να κάνουν μεγάλες επενδύσεις και πώς θα τους βοηθήσει να εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα.

Το 4ο Go Green! Sustainable Tourism Training, θα λάβει χώρα ηλεκτρονικά την Τετάρτη 13, 20 και 27 Οκτωβρίου μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Για εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή καλέστε στον αριθμό 215 215 17 25.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*