connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Συνεχίζεται με επιτυχία το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΛάρισαςΔυναμικό ξεκίνημα έκανε το περασμένο Σάββατο το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Μαζί με τους εναρκτήριους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των θεσμών και των χορηγών που στηρίζουν τη διοργάνωση, προβλήθηκε και η πρώτη δεσμίδα μικρού μήκους ταινιών του Διεθνούς Διαγωνιστικού.

Σημειώνεται, πως το εν λόγω πρόγραμμα των 40 συμμετοχών συμπληρώθηκε την Τρίτη 30 Μαρτίου. Την Τετάρτη ξεκίνησε το τμήμα των 25 μικρού μήκους animation, ενώ από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 4 Απριλίου θα προβάλλονται καθημερινά οι 34 συμμετοχές του Ελληνικού Διαγωνιστικού.

My mom is (not) the best one (Διεθνές Διαγωνιστικό) - 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

My mom is (not) the best one (Διεθνές Διαγωνιστικό) – 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Όλες οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο κοινό μετά την πρώτη προβολή τους, και μπορεί να ανατρέχει κανείς σε αυτές μέχρι και την Τετάρτη 7 Απριλίου, την ημερομηνία της λήξης του φεστιβάλ με την απονομή των βραβείων, επιλέγοντας το αντίστοιχο tag στην αρχική σελίδα του φεστιβάλ.

Με την εισήγηση του μελετητή θεσσαλικής ιστορίας Κώστα Σπανού Επαναστατικά κινήματα στη Θεσσαλία και την προβολή του ιδιαίτερου βιογραφικού δράματος Θεόφιλος του Λάκη Παπαστάθη εγκαινιάστηκε το Σαββατοκύριακο και το αφιέρωμα στα Επαναστατικά Κινήματα, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Τις επόμενες μέρες ακολουθούν οι προβολές του μεγαλειώδους έπους του Νίκου Κούνδουρου Μπάιρον, μπαλάντα για έναν δαίμονα και των ντοκιμαντέρ Ελλάδα 1821, ο ξεσηκωμός του γένους και Ρήγας Βελεστινλής, ενώ θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, ομιλίες με αφετηρία τις ταινίες Θεόφιλος και Μπάιρον, διαλέξεις πάνω στη θεσσαλική παραδοσιακή φορεσιά, όπως και μια καθαρά κινηματογραφική κουβέντα με τον συγγραφέα, εκδότη, κριτικό κινηματογράφου και σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτο πάνω στη σχέση του ελληνικού σινεμά με την επανάσταση του 1821.

Έκδυσις (Ελληνικό Διαγωνιστικό) - 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Έκδυσις (Ελληνικό Διαγωνιστικό) – – 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διεξάγεται από την Artfools, ενώ φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Ελλάδα 2021 και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνεργασία του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, ενώ εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και φέρει την Αιγίδα της Επιτροπής, με χορηγό δράσης την Eren Hellas και Σύμβουλο διοργάνωσης την Alpha Marketing Greece.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*