connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ελληνικός Τουρισμός: Η ΚΥΑ για τα πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχείων

© Aegli Hotel Volos

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στα «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα για τα ξενοδοχεία αναφέρεται το Σχέδιο δράσης, η Εκπαίδευση προσωπικού, το Σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των υπηρεσιών υποδοχής , υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekeeping),τις Υπηρεσίες εστίασης – παρασκευαστήρια. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται τα εστιατόρια a la carte, τα εστιατόρια με μπουφέ/αίθουσες πρωινού, τα μπαρ σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και η λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών εντός τουριστικών καταλυμάτων.

Σήμα Πιστοποίησης “Health First”

Με την ΚΥΑ θεσπίζεται Σήμα Πιστοποίησης με τον τίτλο “Health First”, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020.

Τα πρωτόκολλα εφαρμόζονται έως 31.12.2020, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σημειώνεται ότι την πρώτη ημέρα του Ιουνίου θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Τα εποχικά καταλύματα θα ακολουθήσουν στις 15 Ιουνίου.

Δείτε την ΚΥΑ εδώ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*