connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

ΞΕΕ: Πραγματοποιήθηκε το 1ο «Pitch & Demo Day» του CapsuleT

Tο πρώτο “Pitch & Demo Day” του προγράμματος του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο “Stratos Vassilikos” στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία πλήθους κόσμου, αποτελούμενου από ξενοδόχους, επενδυτές, angel investors, δημοσιογράφους αλλά και αναγνωρισμένα μέλη της startup κοινότητας.

Η εκδήλωση είχε σκοπό να δώσει την ευκαιρία στις startup ομάδες που έχουν ενταχθεί στον 1ο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019) του CapsuleT, του πρώτου startup επιταχυντή για τον τουρισμό που δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες/προϊόντα των εταιρειών τους στους προσκεκλημένους, που αποτελούν άλλωστε και κοινό-στόχο τους.

Σημειώνεται πως οι συμμετέχουσες startups έχουν δουλέψει ήδη από τις 5 Σεπτεμβρίου τη συνολική επιχειρηματική τους πρόταση και συνεπώς, η χθεσινή εκδήλωση ήταν η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για μία πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, σε ένα ιδιαίτερα «απαιτητικό» κοινό.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε τη σημασία του επιταχυντή για τη διασύνδεση της τεχνολογικής, νεοφυούς επιχειρηματικότητας με την ελληνική τουριστική αγορά, ενώ ειδική μνεία έκανε και στο ελπιδοφόρο, συνεργατικό πλαίσιο των εμπλεκόμενων φορέων, δημοσίων και ιδιωτικών, που έχει αρχίσει ήδη να αναπτύσσεται και θα μετουσιωθεί και σε συναφείς συμπράξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακολούθησε το επίσημο καλωσόρισμα των προσκεκλημένων από τη Διευθύντρια του CapsuleT, κα Κατερίνα Σαριδάκη, η οποία αφότου έκανε μία σύντομη παρουσίαση του μέχρι τώρα απολογισμού των επιμέρους δράσεων του επιταχυντή, προλόγισε τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.

Ως κεντρική ομιλήτρια, ο CapsuleT φιλοξένησε στη διάρκεια του “Pitch & Demo Day” την κα Εύα Καϊλή, Ευρωβουλευτή, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Τεχνολογίας και Ενέργειας του Ευρωκοινοβουλίου και εισηγήτρια για το επενδυτικό πακέτο 650 δις ευρώ InvestEU. Το θέμα της ομιλίας της κας Καϊλή είχε τίτλο «Ξεκλειδώνοντας τις Επενδύσεις στις Υποδομές, την Καινοτομία και τις Επιχειρήσεις στην Ελλάδα: Τα νέα Εργαλεία της ΕΕ». Στην ομιλία της η κα Καϊλή αναφέρθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, στο Investment Advisory Hub -που προσφέρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα- το FinTech action plan και άλλες συναφείς πρωτοβουλίες του Ευρωκοινοβουλίου και στο πώς αυτές παρέχουν νέες ευκαιρίες σε νεοφυείς επιχειρήσεις για την ανάπτυξή τους.

Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης παρέχεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στον τουρισμό και επιθυμούν να αναπτυχθούν περαιτέρω, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, on-site visits σε ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις και άλλων δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι startup ομάδες του πρώτου κύκλου του επιταχυντή για τον τουρισμό

All Inclusive Dining: Το allindining.com προσθέτει άμεσα half board και full board dine out επιλογές στις υπηρεσίες ξενοδοχείων, tour operators, ταξιδιωτικών γραφείων, car rentals, αεροπορικών εταιρειών κλπ. Εμείς σας αυξάνουμε τα έσοδα και τα θετικά reviews και εσείς εμπλουτίζετε την τουριστική εμπειρία του πελάτη σας.

Dishcover: Μια εφαρμογή που παρέχει self-guided γευσιγνωστικές διαδρομές, τις οποίες κάνουν οι χρήστες στο δικό τους ρυθμό, χωρίς τους περιορισμούς ενός συμβατικού tour και σε τιμή έως 1/3 αυτού.

Escapades: Η Escapades προσφέρει αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες με premium χαρακτήρα. Ανοίγουμε τις πόρτες οικογενειακών επιχειρήσεων σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν ντόπιους και τα έθιμά τους.

Fisea: Η Fisea είναι μία πλατφόρμα παροχής ολοκληρωμένων αλιευτικών εκδρομών με στόχο την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των αλιέων και την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Grekaddict.com: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα κρατήσεων ταξιδιωτικών εμπειριών. Είναι μοναδική καθώς γίνεται αυστηρή διαλογή των καλύτερων εμπειριών οι οποίες συνδέονται εύκολα με νέα κανάλια πωλήσεων.

GuestFlip: H GuestFlip έχει στόχο να βοηθήσει τα ξενοδοχεία να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών και να αυξήσουν τις κρατήσεις τους παρέχοντας μια πλατφόρμα διαχείρισης φήμης και στοιχείων ικανοποίησης πελατών.

HotelStand: Μία διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους επισκέπτες ενός ξενοδοχείου να ανακαλύψουν ψηφιακά και να κάνουν κρατήσεις για δραστηριότητες που προτείνονται από το ξενοδοχείο τους.

HotelToolbox: Με το Hoteltoolbox οι ξενοδόχοι οργανώνουν και παρακολουθούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου, μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος και παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Nable Solutions: H Nable Solutions με την ψηφιακή πλατφόρμα “Assistant” συνδέει τα άτομα με αναπηρία με τους οργανισμούς και τις εταιρείες ενισχύοντας την ανεξαρτησία τους, ενώ παράλληλα βοηθάει τους οργανισμούς και τις εταιρείες να κατανοήσουν τις ανάγκες προσβασιμότητάς τους και να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Αναζητήστε τις προσεχείς εκδηλώσεις του επιταχυντή στα social media και στο capsuletaccelerator.gr.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*