connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Συνεργασία της Φρόντζου Πολιτείας με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια Σχολεία

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο συνεδριακό Κέντρο της Φρόντζου Πολιτείας θα παρουσιαστεί η έναρξη συνεργασίας της Φρόντζου Πολιτείας με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια Σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης “Where generations meet!“.

Η Φρόντζου Πολιτεία στα πλαίσια της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, πιστή στις προσπάθειες της για μια βιώσιμη ανάπτυξη τόσο σε κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο υλοποιεί το κοινωφελές πρόγραμμα “where generations meet!”, θέτοντας πλέον στόχους ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης όχι μόνο των επισκεπτών της αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε θέματα όπως το περιβάλλον, η ιστορία και ο πολιτισμός της περιοχής.

Πρώτη δράση του προγράμματος είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων μέσα στο έτος, με ανοιχτό κάλεσμα παιδιών ηλικίας 4-12 ετών. Παιδιά τόσο των επισκεπτών της Φρόντζου Πολιτείας, όσο και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δωρεάν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα οργανωθούν και θα υλοποιηθούν από του εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων στο συγκρότημα.

Πρόκειτια για μια προσφορά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στα παιδιά της πόλης. Κοινός στόχος η προαγωγή της γνώσης σε θέματα περιβάλλοντος, ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής, υπό την αιγίδα των εκπαιδευτικών των Αρσακείων Σχολείων.

Ο κοινωφελής σκοπός αυτού του προγράμματος αποτελεί ένα ακόμη βήμα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του χώρου πολιτισμού και αναψυχής Φρόντζου Πολιτεία, προς μια βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ως ένα μεγάλο ευχαριστώ, αφενός στο περιβάλλον και αφετέρου στην κοινωνία της πόλης των Ιωαννίνων που φιλοξενεί και στηρίζει την Φρόντζου Πολιτεία για πάνω από 14 χρόνια.

Συνεδριακή αίθουσα 'Κ. Φρόντζος'

Συνεδριακή αίθουσα ‘Κ. Φρόντζος’

Στην καινοτόμα αυτή προσπάθεια, η οποία επαναπροσδιορίζει τα όρια τουρισμού και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, συνοδοιπόρος είναι η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια Σχολεία, η οποία μοιράζεται το όραμα για μια βιώσιμα ανεπτυγμένη κοινωνία με γνώμονα τον πολιτισμό, την ιστορία, την γνώση και το περιβάλλον. Τα Αρσάκεια Σχολεία έρχονται στην πόλη και υποδέχονται όλα τα παιδιά προσφέροντας ποιοτικές βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία και με άλλους φορείς πολιτισμού της πόλης των Ιωαννίνων.

Οι υπεύθυνοι της Φρόντζου Πολιτείας εκφράζουν την βεβαιότητα πως το αποτέλεσμα θα αποτελέσει μια ιδιαίτερη στιγμή για δύο κλάδους φαινομενικά διαφορετικούς, οι οποίοι όμως με αγάπη και αφοσίωση για αυτό που κάνουν βρίσκουν τα απαραίτητα κοινά σημεία και προχωρούν μαζί για ένα κοινωφελή σκοπό. Αρωγός και εμπνευστής σε αυτόν τον τρόπο σκέψης και δράσης είναι και η τοποθεσία των Ιωαννίνων, που ανέκαθεν αποτελούσε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών.

Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 10:00 με θέμα το “Νερό”:

Δράση: Ενημερωτικές δραστηριότητες και υπαίθρια εργαστήρια με πειράματα, SΤΕΑΜ και ρομποτικής με θέμα το νερό. Από τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων.
Ηλικιακή ομάδα: 4-10 ετών.
Χώρος: Υπαίθριος χώρος Φρόντζου Πολιτεία (σε περίπτωση κακοκαιρίας Συνεδριακό Κέντρο Φρόντζου Πολιτεία).
Ώρα Διεξαγωγής: 10:00 – 14:00
Εμπλεκόμενοι φορείς: Αρσάκειο Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Ιωαννίνων, Φρόντζου Πολιτεία.

Η προσέλευση στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Φωτογραφικό υλικό: Φρόντζου Πολιτεία

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*