connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Στις 4-5 Μαΐου το ανανεωμένο The Architect Show

The Architect Show 2019Το tAS είναι μια γιορτή της Αρχιτεκτονικής του Σχεδιασμού και του Κόσμου των Υλικών για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και διακόσμηση, όπου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, συνέδρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικές και inspirational διαλέξεις και workshops.

Εστιάζει στην ανταλλαγή γνώσεων και καινοτόμων ιδεών, ως κανάλι διαλόγου μεταξύ αρχιτεκτόνων και ανθρώπων των υλικών.  Στον πυρήνα του έχει την παρουσίαση των καλύτερων και πιο σύγχρονων υλικών και αντικειμένων από τα μεγαλύτερα brands στην Ελλάδα. Αυτό που το καθιστά μοναδικό στο είδος του είναι ό,τι αποτελεί από μόνο του μία εμπειρία.

  • Ολόκληρος ο εκθεσιακός χώρος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελεί από μόνος του βίωμα. Η καινοτόμος παρουσίαση, έγκειται στη συνεκτική ικανότητα των εκθεσιακών σχεδίων να ξεπεράσουν την απλή παρουσίαση των αντικειμένων και των προϊόντων σε μια βιωματική διαδικασία που δημιουργεί το πλαίσιο συναισθηματικής εμπλοκής.
  • Η έκθεση πλαισιώνεται από panels στα οποία τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο της αρχιτεκτονικής και όχι μόνο μοιράζονται πολύτιμα συμπεράσματα για τις τάσεις, την οικονομία, το εμπόριο, αλλά και την πολιτική με την αρχιτεκτονική και το concept της.
  • Για πρώτη φορά ένα τέτοιο event συνδέεται απευθείας με το Airbnb και τον τουρισμό.

Το φετινό concept της παρουσίασης ονομάζεται “Shadow & light theme 2019”. Στο πλαίσιό του δημιουργήθηκαν 8  διαφορετικοί χώροι/ περίπτερα.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

renders by helix digital / design by Helen Brasinika - Bllend Design Office

renders by helix digital / design by Helen Brasinika – Bllend Design Office

Τι περιλαμβάνει το φετινό tAS

Εκθεσιακό μέρος  με συμμετοχή από τις σημαντικότερες εταιρείες του κόσμου από Ελλάδα και Εξωτερικό οι οποίες θα μας παρουσιάσουν μοναδικά υλικά για αρχιτεκτονικές εφαρμογές και interior design.

Συνεδριακά panels

“Hotelling now: Arrivals. Trends. Experiences. Authenticity”: Με αφορμή τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς στο χώρο των ξενοδοχείων, επιφανείς αρχιτέκτονες συζητούν για τις σχεδιαστικές προκλήσεις, τα conceptual ξενοδοχεία, τη σημασία της εμπειρίας, την αυθεντικότητα και το sense of place.

“Insight on Collaborative Design”: Η lighting designer Άννα Σμπώκου επιμελείται μία ενότητα στην οποία αρχιτέκτονες ή μηχανολόγοι θα μιλήσουν για τον ρόλο του μελετητή φωτισμού σε ένα έργο.

“Leisure Architecture”: Οι αρχιτέκτονες που βρίσκονται πίσω από βραβευμένες θερινές κατοικίες εξηγούν πώς σχεδιάζεται μία θερινή κατοικία και πώς αντιμετωπίζουν τον τοπικό, παραδοσιακό χαρακτήρα κάθε περιοχής.

“Public Architecture and Inclusive Design”: Το παράδειγμα του Λυκαβηττού. Ο ρόλος του συμμετοχικού σχεδιασμού σε δημόσια έργα. Η σημασία του Δημόσιου Χώρου για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και το ευ ζην των πολιτών.  Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό έργο να αλλάξει το μέλλον μιας πόλης; Ποιος είναι ο κοινωνικός ρόλος της αρχιτεκτονικής;

“Co Working + Co Living”: THE COHORT. Ο Λιβανέζος επενδυτής Omar Sawaf ενός Ξενοδοχείου με υπηρεσίες Co working & Co Living  που θα ανοίξει στην καρδιά της Αθήνας θα μας μιλήσει για το project και τους λόγους που επενδύουν στην Αθήνα αυτή την περίοδο.

renders by helix digital / design by Helen Brasinika - Bllend Design Office

renders by helix digital / design by Helen Brasinika – Bllend Design Office

Ομιλίες

Ο διάσημος designer Michael Anastassiades θα είναι στην Αθήνα για να μιλήσει στο συνέδριο το Σάββατο 4 Μαΐου.

A.I. Το ταξίδι πριν τον προορισμό: H Χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο που κάποιος ταξιδεύει σε αυτο τον κόσμο των μεγάλων αλλαγών.

SUSTAINABLE HOTELS. ADDED VALUE & THE ROLE OF ARCHITECTURE: Η υπερβατική σχέση υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής ποιότητας με τη βιωσιμότητα ως μονόδρομος για τη δημιουργία ανθεκτικών και υγιών κτιρίων τουριστικού τομέα.

“Έξυπνα κτίρια, έξυπνα εργαλεία, έξυπνοι χρήστες”: Οι αρχιτέκτονες σήμερα έχουν την δυνατότητα -και οι πελάτες έχουν ξεκινήσει να το απαιτούν αυτό-να σχεδιάσουν κτίρια τα οποία είναι όχι μόνο λειτουργικά, σωστά κατασκευασμένα και αισθητικά υποσχόμενα, αλλά και κτίρια που λειτουργούν ως συναισθηματικά έξυπνα οικοσυστήματα.

Masterclass “Coaching & Storytelling”

Μια ανθρώπινη ιστορία Στρατηγικής Επικοινωνίας για τον Manager Αρχιτέκτονα του 2019», από τον Γιάννη Μυλόπουλο, ιδρυτή της εταιρίας Fabrika Storytelling Ideas.

renders by helix digital / design by Helen Brasinika - Bllend Design Office

renders by helix digital / design by Helen Brasinika – Bllend Design Office

Το πρόγραμμα, το οποίο προβλέπεται να είναι πολύ ενδιαφέρον, είναι σε εξέλιξη και θα αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα και φυσικά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Το ARCHISEARCH.gr η κορυφαία Ελληνική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την Αρχιτεκτονική και το Design σε συνεργασία με τον Βασίλη Μπαρτζώκα ιδρυτή της εταιρείας επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και παραγωγών Design Ambassador, εγγυάται το πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και παράλληλα θα αναλάβει την επιμέλεια όλων των δράσεων με διακεκριμένους προσκεκλημένους. Το Architect Show διοργανώνεται από την εταιρεία MEDEXPO AE με μεγάλη οργανωτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Ημερομηνίες: 4 & 5 Μαΐου

Ώρα: 11:00 – 20:00

Τοποθεσία: HELEXPO MAROUSSI

Είσοδος: Ελεύθερη με προεγγραφή εδώ


Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του The Architect Show 2019.

Φωτογραφικό υλικό: The Architect Show

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*