connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Η 8η ημερίδα ΕΣΩ στις 4 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Οκτώ χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων γιορτάζει αυτόν τον Φεβρουάριο η ημερίδα ΕΣΩ, ο κορυφαίος θεσμός προβολής του σχεδιασμού και των τεχνών στην Ελλάδα, που συνδιοργανώνεται από το περιοδικό archisearch.gr και τον Βασίλη Μπαρτζώκα σε συνεργασία με τον Δημήτρη Φακίνο απο το περιοδικό +DESIGN.

Όπως κάθε χρόνο, οι άνθρωποι της αρχιτεκτονικής, του interior και του graphic design, του σχεδιασμού και των δημιουργικών τεχνών κλείνουν το ραντεβού τους στο διαχρονικά αγαπημένο “σημείο” της ΕΣΩ, το μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Βασίλης Μπαρτζώκας, περιοδικό archisearch.gr και συνδιοργανωτής της ημερίδας ΕΣΩ

Βασίλης Μπαρτζώκας, περιοδικό archisearch.gr και συνδιοργανωτής της ημερίδας ΕΣΩ

“Σκοπός μας φέτος δεν είναι μόνο να καταδείξουμε τη βαθιά σύνδεση ανάμεσα σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού και της δημιουργίας. Θέλουμε να αναλύσουμε – και όχι απλά να αναδείξουμε- τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό, σε σχέση με τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της ζωής του. Φιλοδοξούμε να προβλέψουμε όλα όσα έρχονται στο μέλλον, με σταθερές βάσεις αναφοράς τα σπουδαία πράγματα που ο ελληνικός σχεδιασμός έχει κατακτήσει στο παρελθόν και τις νέες προκλήσεις ενός παγκόσμιου περιβάλλοντος. Θέλουμε να εμπνεύσουμε περισσότερες νέες ιδέες, συνεργασίες και συμμετοχικές διαδικασίες που θα προχωρήσουν την επιστήμη, την τέχνη και πάνω απ’ όλα θα βελτιώσουν τη ζωή μας”, λέει ο διοργανωτής της ΕΣΩ, Βασίλης Μπαρτζώκας.

Σε περασμένες διοργανώσεις της ΕΣΩ έχει προσκαλέσει μεταξύ άλλων ονόματα όπως οι PearsonLlyod από το Λονδίνο, ο Michael Anastassiades, η Carlotta de Bevilacqua, Zaha Hadid Architects, Heatherwick Studio, MKV Design, Henning Larsen κ.ά.

Η 8η ΕΣΩ αναμένεται να είναι πιο λαμπερή από κάθε άλλη χρονιά, αποκρυσταλλώνοντας την πολυετή εμπειρία των περασμένων διοργανώσεων, σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζει και συντονίζει ο εικαστικός και ιδρυτής της Athens Biennale, Poka Yio.

Hanging City, SQ-1

Hanging City, SQ-1

Σημαντικοί εκπρόσωποι του σχεδιασμού και των δημιουργικών τεχνών συνθέτουν το ιδιαίτερα ενδιαφέρον μωσαικό των ομιλητών:

Κώστας Πουλόπουλος, ιδρυτής του SQ-1 (Κοπεγχάγη).

Θάνος  Ζακόπουλος, συνιδρυτής του CTRLZAK Art & Design Studio (Μιλάνο).

Γιάννης Καρλόπουλος, creative director, που έχει συνδέσει το όνομά του, μεταξύ άλλων, με την αισθητική του τύπου και του digital τύπου στην Ελλάδα, θα μιλήσει για την ταυτότητα του GRAIL, του ιερού δισκοπότηρου για τους Έλληνες Αρχιτέκτονες και Designers.

Νατάσα Λιανού και Ερμής Χαλβατζής, ιδρυτές του LC Architects (Λονδίνο).

Ιάσων Τσάκωνας, OLIAROS Properties, γνωστός για την καινοτόμο προσέγγιση της ανάπτυξης του real estate στην Ελλάδα με την εταιρεία του, για το έργο AntiparosDesignProperties.

Σχέδιο Γιάννη Τσεκλένη

Σχέδιο Γιάννη Τσεκλένη

Γιάννης Τσεκλένης, του οποίου οι δημιουργίες έχουν πρωταγωνιστήσει σε περισσότερα από 30 πολυκαταστήματα στον κόσμο, μεταξύ του 1956 και του 1991.

Το βραβείο συνολικής προσφοράς του ARCHISEARCH.gr για την συνολική του προσφορά στον χώρο του Design θα επιδώσει στον Γιάννη Τσεκλένη o χαρισματικός κύριος Τάσιος Θεοδόσης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Επίτιμος Πρόεδρος, στην Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία & Πρόεδρος στην Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Χρήστος Αλεφαντής, ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου “Σχεδία” και οργανωτής του κοινωνικού και περιβαλλοντικού προγράμματος “σχεδία αρτ”.

Σωτήρης Ανυφαντής, A2 Architects, που ολοκλήρωσε το πρώτο design ΚΕΠ στην καρδιά της Αθήνας.

ΚΕΠ – A2 ARCHITECTS

ΚΕΠ – A2 ARCHITECTS

Ηλίας Παπαγεωργίου, SO – IL (Νέα Υόρκη), ο οποίος έχει πολλά να διηγηθεί γύρω από την έννοια του Co-Living.

Ερμής Αδαμαντίδης Not A Number Architects (Λονδίνο), o οποίος θα παρουσιάσει την συνεργασία του με το brand Bulgary.

BULGARI PAVILION-NOTANUMBER ARCHITECTS

BULGARI PAVILION-NOTANUMBER ARCHITECTS

Τοm Lindblom των Λονδρέζων Gensler Architects, οι οποίοι εξειδικεύονται στο σχεδιασμό ξενοδοχείων και μουσείων σε όλο τον πλανήτη, με βαθιά γνώση των κανόνων της διεθνούς αγοράς.

INSTAGRAM NEW OFFICES – GENSLER ARCHITECTS

INSTAGRAM NEW OFFICES – GENSLER ARCHITECTS

Δείτε περισσότερα για τους ομιλητές και το αναλυτικό πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα της ημερίδας.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας με έκπτωση 40% στην επίσημη σελίδα της ημερίδας ή εδώ.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι Χορηγός Επικοινωνίας της ημερίδας ΕΣΩ.

 

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*