connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

ΚΕΔΕ: 16 CityLabs πριν τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge

ΚΕΔΕ CityChallenge 2018

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνέχεια του επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity), προχωρά στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά ομάδες από όλη την Ελλάδα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με Δήμους διοργανώνει 16 τοπικά εργαστήρια City Labs σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Αυτή την εβδομάδα σειρά έχουν τα CityLabs:

Τετάρτη 30 Μαΐου

Πάτρα στις 15:00 στο Επιμελητήριο Αχαΐας
Θεσσαλονίκη στις 15:00 στο ΟΚΤhess

Παρασκευή 1 Ιουνίου

Ηράκλειο στις 17:00 στην αίθουσα Ηράκλειο: Έξυπνη πόλη

Σάββατο 2 Ιουνίου

Χανιά στις 09:00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι 16 Πόλεις

ΚΕΔΕ CiyChallenge 2018 CityLabs σε 16 πόλεις

Φτιάξε ομάδα – Στείλε την ιδέα σου – Έλα στο ταξίδι

Τα Citylabs, αποτελούν δράση στα πλαίσια του μαραθωνίου καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2 , και έχουν ως στόχο την εκ των έσω ανάπτυξη των πόλεων μέσα από την υλοποίηση εφαρμογών, με την χρήση νέων τεχνολογιών. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπακούοντας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες κάθε πόλης να παρουσιάσουν την ιδέα τους και μέσα από τον δημόσιο διάλογο να βρεθούν λύσεις στα τοπικά προβλήματα.

Όποια ομάδα (ή μεμονωμένος διαγωνιζόμενος) ενδιαφέρεται μπορεί να υποβάλει συμμετοχή μέσω της φόρμας. Οι αιτήσεις για κάθε CityLab μπορούν να γίνονται πριν ή ακόμα και κατά τη διεξαγωγή του CityLab.

Οι προτάσεις – ιδέες θα αξιολογηθούν και οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους την ημέρα του CityLab. Στο στάδιο αυτό δεν απαιτείται να έχει υλοποιηθεί κώδικας αλλά επαρκεί η παρουσίαση της ιδέας. Προφανώς, η ύπαρξη κώδικα είναι ενισχυτικό στοιχείο για την αξιολόγηση.

Οι 3 πρώτες ομάδες που θα διακριθούν σε κάθε CityLab θα συμμετέχουν με τα έξοδα πληρωμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει μεταξύ 28.06 – 01.07 στην Αθήνα, διεκδικώντας πλούσια βραβεία, δώρα και εμπειρία.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*