connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Αυλαία για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, έπεσε η αυλαία για το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Ένα φεστιβάλ που τα είχε όλα: προβολές, αφιερώματα, εκθέσεις, καλεσμένους ανθρώπους του κινηματογράφου, και κυρίως μεγάλη συμμετοχή του κοινού. Ίσως περισσότερο απ όλα τα άλλα, το 10ο Φεστιβάλ γέμισε τις αίθουσες προβολών με αποκορύφωμα την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, που το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

Πολύς κόσμος αλλά και εκπρόσωποι φορέων, βουλευτές και σκηνοθέτες, παρακολούθησαν την τελετή απονομής σε μια εκδήλωση γεμάτη ενθουσιασμό και κινηματογραφική διάθεση. Το “παρών” έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος με φανερή ικανοποίηση που το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, φωτογραφήθηκε με τους εθελοντές, βράβευσε τον επίσημο καλεσμένο κ. Γιάννη Στάνκογλου και απένειμε και ένα βραβείο από το Ελληνικό Διαγωνιστικό.

Εκπρόσωπος του Δήμου, ο κ. Δεληγιάννης, αναφέρθηκε στα 10 χρόνια φεστιβάλ και ευχήθηκε πολλά πολλά φεστιβάλ ακόμα με την ίδια επιτυχία. Ο κ. Βελισσαρίου από την πλευρά του ΤΕΙ Θεσσαλίας υποσχέθηκε να συνεχίσει το ΤΕΙ να στηρίζει το φεστιβάλ και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο, ενώ ενθουσιασμένη με τη διοργάνωση η μορφωτική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα μαζί με την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη απένειμαν τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού και μίλησαν με θερμά λόγια για τη διοργάνωση.

Ρυθμό και τον δικό τους τόνο στην βραδιά έδωσαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ, κ.κ. Ρένος Χαραλαμπίδης και Γιάννης Στάνκογλου. Τα βραβεία παρουσίασαν οι Ολυμπία Καλαμπαλίκη και Ρένος Χαραλαμπίδης.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον Μισέλ Δημόπουλο, Λίνα Μυλωνάκη, Μπέττυ Τριανταφυλλίδου, Μπέτυ Κακλαμανίδου, Κώστα Λαμπρούλη, ενώ για το animation οι΄Εφη Σδούγκου, Γιάννης Νικολάου και Βιβή Φράνκ.

Τα βραβεία με τη σειρά που απονεμήθηκαν :

Ειδική διάκριση για το Διεθνές Διαγωνιστικό: Calamity (Βέλγιο), της Séverine De Streyker, για την ευαισθησία στη διαχείριση των θεμάτων της transgender κοινότητας

Ξένη Ταινία

Α΄Βραβείο: Written/Unwritten (Ρουμανία), του Adrian Silisteanu

Β΄Βραβείο: Fifo (Βέλγιο), του Sacha Ferbus

Γ΄Βραβείο: Cubeman (Ουγγαρία), της Linda Dombrovszky

Βραβείο κοινού καλύτερης ξένης ταινίας:  Cubeman (Ουγγαρία), της Linda Dombrovszky

Animation

Το βραβείο animation στην ταινία SOG (Γερμανία), του Jonatan Schwenk)

Ελληνικό Διαγωνιστικό

Βραβείο κοινού:΄Ελλη, του Μιλτιάδη Χρηστίδη

Τιμητική Διάκριση: Heimlich, του Κώστα Μπακούρη

Α΄Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας: Η ζωή μετά, του Χρήστου Σαγιά

Β΄Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας: #9023, των Σωτήρη Πετρίδη και Τάνιας Ναναυράκη

Γ΄Βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας: Χειμερία Νάρκη, του Αλέξιου Κουκιά-Παντελή

Στο πάρτυ που ακολούθησε την τελετή απονομής & λήξης του φεστιβάλ επικράτησε το αδιαχώρητο και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες. Διοργανωτές, κοινό και  καλεσμένοι έδωσαν ραντεβού στην Λάρισα για το ενδέκατο φεστιβάλ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*