connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας: Μοναδικές εκδηλώσεις, Σημαντικοί καλεσμένοι

IFFL 2018

Το 10ο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου Λάρισας βαδίζει προς την ολοκλήρωσή του με μοναδικές εκδηλώσεις και σημαντικούς καλεσμένους.

Γιάννης Οικονομίδης και Βαγγέλης Μουρίκης

Γιάννης Οικονομίδης και Βαγγέλης Μουρίκης

Σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου από τις 16:30 στο Χατζηγιάννειο, συνεχίζεται το φεστιβάλ με Διεθνές διαγωνιστικό και ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Αμέσως μετά ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης με τον πρωταγωνιστή του Βαγγέλη Μουρίκη θα μιλήσουν επί σκηνής για την κινηματογραφική τους δουλειά με συντονίστρια την κ. Μπέττυ Τριανταφυλλίδου.

Μετά τους Γιάννη Οικονομίδη και Βαγγέλη Μουρίκη, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας υποδέχεται τον συνθέτη των μεγάλων Κινηματογραφικών επιτυχιών Νίκο Κυπουργό.

Καθώς το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη Μουσική του Κινηματογράφου, η κεντρική εκδήλωση με την παρουσία του κ. Κυπουργού θα είναι μια μεγάλη συναυλία από το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας με μουσική από κινηματογραφικά έργα γραμμένα από τον συνθέτη.

Νίκος Κυπουργός

Νίκος Κυπουργός

Ο Νίκος Κυπουργός ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες της νεότερης γενιάς. Στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζηδάκη έχει ενορχηστρώσει σημαντικά έργα του. Ασχολήθηκε με τη μουσική για τον κινηματογράφο, για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο του YΠΠO, καθώς και με το Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. H μουσική του για το “Πεθαμένο Λικέρ” τιμήθηκε και με το Βραβείο Μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαλένθια (1993) ενώ το Four Corners of Suburbia με το βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Avignon (2006). Ιδιαίτερα ασχολήθηκε όμως και με τη μουσική για το θέατρο, συνεργαζόμενος με το Εθνικό Θέατρο, το KΘBE, το Θέατρο Τέχνης, το Αμφιθέατρο, το Ανοιχτό Θέατρο, τη Νέα Σκηνή, τις Μορφές, το Θέατρο του Νότου, κ.α.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 15:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το φεστιβάλ ξεκινάει με ένα βιωματικό εργαστήριο, με θέμα «Εισαγωγή στη γλώσσα του Κινηματογράφου» από τον κ. Νότη Φόρσο και με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Νότης Φόρσος

Νότης Φόρσος

Με Ελληνικό διαγωνιστικό και με την παρουσία πολλών νέων σκηνοθετών θα συνεχισθεί η προτελευταία ημέρα του φεστιβάλ. Στο Χατζηγιάννειο από τις 16:30 θα προβληθούν οι ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίοι και θα παρακολουθήσουν τις προβολές.

Αμέσως μετά στον ίδιο χώρο, θα λάβει χώρα η συναυλία προς τιμήν του Ν. Κυπουργού, με μουσικά του έργα για τον κινηματογράφο, ενώ στη συνέχεια μια ενδιαφέρουσα εισήγηση/ συζήτηση θα γίνει από τον ίδιο, για το έργο του γενικά, με συντονιστή τον σκηνοθέτη Άκυ Μητσιούλη. Τέλος κατά τις 20:45 (περίπου) θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιματέρ ROM σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Καραμαγγιόλη και μουσική του Νίκου Κυπουργού.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και προβολές του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 20:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο θα λάβει χώρα η τελετή λήξης του φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευθούν και οι ταινίες που διακρίθηκαν. Παρουσιαστής της τελετής θα είναι ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και κατά τη διάρκειά της θα τιμηθεί ο επίσης, ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου για την προσφορά του στον κινηματογράφο. Η τελετή λήξης θα κλείσει με μια μικρή δεξίωση.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*