connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017: Μήνυμα Γ.Γ. ΕΟΤ Κων/νου Τσέγα – Δράσεις προβολής Ελλάδας

O Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κωνσταντίνος Τσέγας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κωνσταντίνος Τσέγας δήλωσε:

«Κυρίαρχος στόχος του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Ήδη για μία ακόμη χρονιά καταγράφουμε εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών προς τη χώρα μας γεγονός που αποτυπώνεται θετικά και στα μεγέθη τουριστικών εισπράξεων. Είναι εθνικό και κοινωνικό μας χρέος να στηρίξουμε την μεγάλη αυτή βιομηχανία της χώρας ως σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας».

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού.

Η 27η Σεπτεμβρίου ορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού( Π.Ο.Τ.) το 1970 ως Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΕΟΤ συμμετέχει στον εορτασμό με δύο δράσεις πλήρως εναρμονισμένες στο πνεύμα του φετινού μηνύματος .

Συγκεκριμένα :
• Από την περασμένη Δευτέρα 25/09/17 προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα του ΕΟΤ (@visitgreecegr) το φετινό μήνυμα του Π.Ο.Τ. “Sustainable Tourism” προσαρμοσμένο σε μοναδικής ομορφιάς εικόνες από την Ελλάδα. Τα posts σε Facebook, Instagram Twitter και Google+ παρουσιάζουν τις δυνατότητες εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού, καλώντας τους επισκέπτες της χώρας μας να βιώσουν το φετινό μήνυμα του ΠΟΤ, “Travel, Enjoy & Respect”.
Ενδεικτικά προβάλλονται : Η Μήλος για τις εναλλακτικές παραλίες της, ο υδροβιότοπος της Λίμνης Κερκίνης στις Σέρρες, εικόνες από πτήσεις με “παραπέντε” πάνω από τα υπέροχα βουνά της Στερεάς Ελλάδας (Αράχωβα έως Λιβάδι), ο ποταμός Λούσιος στην Πελοπόννησο για το ράφτινγκ και η Κάλυμνος για την αναρρίχηση.

• Η πολυβραβευμένη νέα τουριστική ταινία του ΕΟΤ, “Greece-A 365-day destination”, προβάλλεται σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε σημεία και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος όπως : στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ, στους χώρους υποδοχής του Α/Α Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και του ΟΛΠ, Μουσείο Ακρόπολης, Γραφείων Πληροφοριών ΕΟΤ Ακρόπολης και Α/Α Ε.Βενιζέλου, Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού , ΑΕGEAN AIRLINES.
Το σχετικό βίντεο έχει αποσταλεί από τον ΕΟΤ και στα μέλη των τουριστικών φορέων ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΗΑΤΤΑ και ΞΕΕ προκειμένου να προβληθεί -όπου υπάρχει δυνατότητα- στους χώρους υποδοχής επισκεπτών, στα τουριστικά καταλύματα και στα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας. Επίσης, το βίντεο προβάλλεται από τα social media του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Η Ελλάδα έχει και έναν λόγο παραπάνω να γιορτάζει τη φετινή ημέρα, καθώς το αναγνωστικό κοινό του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, Conde Nast Traveller επέλεξε:
• Τα ελληνικά νησιά ως τον κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως για το 2017 στην κατηγορία Best islands in the word / Favorite islands
• Την Ελλάδα ως η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για διακοπές στην κατηγορία Best countries in the world / Favorite countries.

Επίσης η Ελλάδα ανακηρύχτηκε, δεύτερος Καλύτερος Προορισμός για Οικογενειακές Διακοπές (Star Destination for Family Holidays) στα βραβεία των Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων και επαγγελματιών του τουρισμού Star Awards 2017, που διοργανώνει επί μία και πλέον 20ετία το travel trade περιοδικό Travel Bulletin.

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο “Greece- A 365-day destination”, σε παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, αναδείχθηκε ως το “καλύτερο βίντεο στην Ευρώπη” στον 2ο Διαγωνισμό Βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Τσενγκντού της Κίνας.

Επίσης επιλέχθηκε ως το κορυφαίο, ανάμεσα σε 48 ταινίες, στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, και έλαβε το ειδικό βραβείο στην κατηγορία “Τουριστική ταινία διάρκειας έως 7 λεπτών”. Ακολουθεί η συμμετοχή του σε άλλα Διεθνή Φεστιβάλ και λοιπές εκδηλώσεις, με μεγάλες προσδοκίες για νέες διακρίσεις.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*