connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Υπουργείο Πολιτισμού: Διευρυμένο ωράριο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων έως τις 31 Οκτωβρίου

© Lefteris Papaulakis / Shutterstock

Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους καλοκαιρινούς επισκέπτες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, του Ακρωτηρίου Θήρας και του Ανάκτορου Ζάκρου όπως και ο αρχαιολογικός χώρος Πέλλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων είναι ήδη ανοικτοί από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, επίσης το Σούνιο έως τη δύση του ηλίου, η Κνωσός έως τις 7 μ.μ.

Από την Τετάρτη 5 Απριλίου από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. θα είναι ανοικτά μεταξύ άλλων το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών (Βεργίνα), η Σπιναλόγκα κ.ά.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των μουσείων της χώρας έως και την 31η Οκτωβρίου καθορίζεται λεπτομερώς όπως φαίνεται στον συνημμένο πίνακα.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, επίσημες αργίες του κράτους. Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*