connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Οι θέσεις των κομμάτων για τον τουρισμό: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΈνα από τα ζητήματα στα οποία η επόμενη διακυβέρνηση οφείλει άμεσα να ρίξει σημαντικό βάρος είναι ο τουρισμός και η προοπτική μακροχρόνιας ανάπτυξής του.

Ήδη οι κρατήσεις για το καλοκαίρι είναι μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο  κρατήσεων, ακόμα και από χώρες που σταθερά προτιμούσαν την Ελλάδα για τουρισμό, όπως η Γερμανία.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε για να δώσουμε στη χώρα μια σταθερή προοπτική ανάπτυξης;  Και πως τη βοηθάμε, να αναπτυχθεί με ίδιες δυνάμεις, όχι μόνο χάρη στον εξωτερικό, συγκυριακό παράγοντα;

Ξεχωρίζω για την επίτευξη του στόχου αυτού τέσσερις άμεσες προτεραιότητες:

1. Την άμεση επανασύσταση αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού, ώστε να προχωρούν ταχύτερα και αποτελεσματικά τα ζητήματα του τουρισμού, είτε αυτά αφορούν τον πολιτικό σχεδιασμό, είτε νομοθετικές πρωτοβουλίες.
2. Την επένδυση στην επικοινωνία, με έμφαση στο rebranding του ελληνικού τουρισμού και την ενεργοποίηση της Ειδικής Επιτροπής για τη Διαχείριση Κρίσεων.
3. Την κατάρτιση ειδικού σχεδιασμού για την Αθήνα, που έχει υποβαθμιστεί σαν προορισμός. Τα τελευταία δύο χρόνια πολλά ξενοδοχεία στο κέντρο έκλεισαν, οι συχνές διαδηλώσεις και η αυξανόμενη εγκληματικότητα έπληξαν τη θετική φήμη της μετά-ολυμπιακής περιόδου, ενώ η πτώση στις αφίξεις ήταν γεγονός, ακόμα και το 2011, όταν σε όλη την Ελλάδα σημειωνόταν αύξηση.
4. Τέλος, θεωρώ αναγκαίο να καταρτιστεί άμεσα πολιτική για τον τουρισμό, που θα εντοπίζει κενά και θα τα καλύπτει. Για παράδειγμα, θα ανοίγει το δρόμο προς αναγκαίες υποδομές, όπως το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο, και θα επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης visa, ώστε να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα και εκτός Σένγκεν προς τη χώρα μας.

Κλείνω με ένα σύντομο σχόλιο. Ο ελληνικός τουρισμός αντιμετωπίζει προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Είναι ζητούμενο για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Εθνικός στόχος και συλλογικό συμφέρον.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι κανένα πρόβλημα δε λύνεται χωρίς πολιτικές. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Θέλει δουλειά για να καλυφθούν τα κενά που αφήνουν δυόμισι χρόνια ανυπαρξίας τουριστικής πολιτικής. Δουλειά που είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε. Γιατί έχουμε συναίσθηση των ευθυνών μας. Και γιατί πιστεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον ελληνικό τουρισμό, που μπορεί να γίνει «πρωταγωνιστής» της ελληνικής οικονομίας.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*