connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Calendar of Travel Events by Greek Travel Pages

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Olympic Day Run 2023

2 April 2023

Την Κυριακή 2 Απριλίου, το “Olympic Day Run” Greece, ο απόλυτος Ολυμπιακός αγώνας δρόμου, επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, πιο δυναμικός από ποτέ, τιμώντας τα 75 χρόνια του παγκόσμιου θεσμού (Olympic Day) για τον εορτασμό της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, διακεκριμένων αθλητών/τριών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων από όλη τη χώρα, το “Olympic Day Run” Greece τιμά φέτος τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες ‘’Αθήνα 1896’’ (6 Απριλίου 1896) και προσφέρει νέες απολαυστικότερες διαδρομές 10Κ, 5Κ & 1,5Κ σε αθλούμενους και δρομείς, που θα τρέξουν μαζί με Olympians.

Με το μότο “Not Just A Run.. The Olympic Run, το “Olympic Day Run” Greece συστήνει το πλούσιο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωφελούς δράσης πρόγραμμά του, με άξονα τις Ολυμπιακές αξίες, το οποίο θα αναπτυχθεί καθόλη τη διάρκεια του έτους, με κορυφαία δράση του παράλληλου προγράμματος την αναβίωση του Family Run+Fun(1ο το 2018) και το Olympic Day Park, πάρκο δραστηριοτήτων για παιδιά, εφήβους και οικογένειες.

Οι εγγραφές για το 6οOlympic Day RunGreece μόλις άνοιξαν! Κλείσε τώρα θέση και ζήσε και εσύ την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία καθώς το Olympic Day Run αποτελεί τον επίσημο θεσμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που υλοποιείται σε άλλες 200 χώρες στον κόσμο με τη συμμετοχή πλέον των 5,5 εκατομμυρίων δρομέων ετησίως!! Στην Ελλάδα, ο μοναδικός στη χώρα Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου, το ‘’Olympic Day Run’’ Greece μόνον για το 2022 συγκέντρωσε αθλητές από 74 χώρες και 5 ηπείρους! Η διοργάνωση περιλαμβάνει πιστοποιημένους Αγώνες από την AIMS 10 χλμ. για ενήλικες, 5 χλμ. για ενήλικες και εφήβους και 1,5 χλμ. για όλες τις ηλικίες. Στον Αγώνα του 1,5χλμ. oι σχολικές ομάδες συμμετέχουν δωρεάν, ενώ για όλους τους Αγώνες ισχύουν Ομαδικές Εγγραφές.

Η διοργάνωση στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες,  τον ΣΕΓΑΣ  και το ΔΚΟ OLYMPiA.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 6ου ‘’Olympic Day Run’’ Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευθείτε την επίσημη σελίδα του Μαραθώνιου olympicdayrun.gr.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του 6ου Olympic Day Run.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.

Details

Date:
2 April 2023
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://olympicdayrun.gr

Venue

Thessaloniki
Leoforos Nikis
Thessaloniki, Thessaloniki Greece
+ Google Map