connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Calendar of Travel Events by Greek Travel Pages

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA 2023

1 April 2023 @ 07:30 - 2 April 2023 @ 17:00

EY ZHN Greece σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος φέρνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον θρυλικό ποδηλατικό αγώνα Tour De France, μέσω του L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA, στις 1 και 2 Απριλίου 2023.

Για πρώτη φορά, ο θρύλος του Tour de France, του κορυφαίου ποδηλατικού αγώνα του κόσμου, συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία.

To Tour de France είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο και ένα από τα γνωστότερα αθλητικά θεάματα. Κάθε χρόνο τον παρακολουθούν με πάθος φίλαθλοι από όλον τον πλανήτη. Με αφορμή την δημοφιλία του αγώνα προέκυψε η δημιουργία του L’Étape by Tour de France, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες ποδηλάτες να ζήσουν τη συγκίνηση του ποδηλατικού θεσμού, σε μικρότερη κλίμακα. Με τον καιρό, η σειρά έχει επεκταθεί σε 22 διεθνείς προορισμούς, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα.

Οι δυο αγωνιστικές επιλογές διαδρομών που παρέχει το L’Étape, The Race” (150χλμ) και “The Ride” (75χλμ), είναι κατάλληλες  για ερασιτέχνες ποδηλάτες οι οποίοι θέλουν να αγωνιστούν για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν μια μοναδικής ομορφιάς κυκλική διαδρομή γύρω από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία. Παράληλλα  θα διεξαχθούν και οι “Family Ride” (35χλμ.) και η ειδική διαδρομή για “Kid’s Race” (0,5χλμ.) για τους μικρούς ποδηλάτες.

Τον Απρίλιο του 2023 δίνουμε ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία για να υποδεχτούμε ποδηλάτες από όλο τον κόσμο, στη γέννηση ενός σπουδαίου ποδηλατικού γεγονότος για όλη την Ελλάδα.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του L’ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.

Details

Start:
1 April 2023 @ 07:30
End:
2 April 2023 @ 17:00
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://greece.letapebytourdefrance.com/

Venue

Ancient Olympia
Αρχαία Ολυμπία, 27065 Greece + Google Map