connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Calendar of Travel Events by Greek Travel Pages

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

23 April 2023 @ 08:00 - 17:00

Πρόκειται για τον πρώτα ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος  επιστρέφει δυναμικά για 11η φορά την Κυριακή 23 Απριλίου 2023 στον Φαληρικό Όρμο.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ με μια διαδρομή που περνά από τη Μαρίνα του Φλοίσβου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Πλατεία Νερού, τη Λεωφόρο Ποσειδώνος και την παραλία Εδέμ.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο διεξάγεται πάνω στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Ημιμαραθώνιος.  Το παραλιακό μέτωπο διατρέχει και ο Αγώνας Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5 χλμ και ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5 χλμ.

Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο παιδικός αγώνας  Athens Kids Run 1.000 μέτρων που απευθύνεται σε δρομείς έως 12 χρόνων. Όντας ευαισθητοποιημένος και στα κοινωνικά ζητήματα, ο Ποσειδώνιος έχει εντάξει από την αρχή της διοργάνωσής του στο πρόγραμμά του Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς. Τρέχοντας ή βαδίζοντας για 1.000 ή 2.000 μέτρα, οι συμμετέχοντες εδώ ενισχύουν το έργο του Πανελλήνιου Σύλλογου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

Αφετηρία και τερματισμός του ημιμαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων είναι το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Οι διαδρομές είναι χαραγμένες δίπλα στη θάλασσα, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος έως το ύψος της Λεωφόρου Αμφιθέας και διατρέχουν σημαντικά τοπόσημα της περιοχής όπως η Μαρίνα του Φλοίσβου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Θωρηκτό Αβέρωφ.

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το αγωνιστικό τμήμα, φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» (UESpT) αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ).

Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω email στο information@poseidon-athenshalfmarathon.com

Ενημερωθείτε και μοιραστείτε την εμπειρία σας στα social media του Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου σε facebook, twitter, youtube, instagram.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.

Details

Date:
23 April 2023
Time:
08:00 - 17:00
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.poseidon-athenshalfmarathon.com

Organizer

Poseidon Athens Half Marathon Organizing Committee
Email
information@poseidon-athenshalfmarathon.com
View Organizer Website

Venue

Faliro Bay Complex
Ethnikis Aminis
Piraeus, Attica 18547 Greece
+ Google Map