connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Calendar of Travel Events by Greek Travel Pages

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

13ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

17 April 2022 @ 08:00 - 17:00

Poseidon Athens Half Marathon logo

Πρόκειται για τον πρώτα ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, επιστρέφει την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 στον Φαληρικό Όρμο.

Το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ ενώ παράλληλα διεξάγεται στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Mαραθωνίου, σε μια απόσταση 10,5 χλμ.  Υπάρχει ακόμα ο Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5 χλμ και ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5 χλμ. Τέλος θα πραγματοποιηθεί κι Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς, 1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Σύλλογου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

Αφετηρία και τερματισμός του ημιμαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων είναι το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Οι διαδρομές είναι χαραγμένες δίπλα στη θάλασσα, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος έως το ύψος της Λεωφόρου Αμφιθέας και διατρέχουν σημαντικά τοπόσημα της περιοχής όπως η Μαρίνα του Φλοίσβου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Θωρηκτό Αβέρωφ.

Φέτος η διοργάνωση εξασφάλισε επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ, πιστοποιημένη από την WA/AIMS. Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι δρομείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως έναντι της νόσου COVID-19 καθώς και όσοι έχουν νοσήσει έως και 15 ημέρες πριν την παραλαβή του υλικού συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση, οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 ή έως ότου συμπληρωθούν τα ανώτατα όρια συμμετοχών (2.000 δρομείς στον ημιμαραθώνιο και το τέταρτο μαραθωνίου και 1.500 στα 5 χλμ).

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω email στο info@poseidon-athenshalfmarathon.com ή στο τηλέφωνο +30 697 559 2007.

Ενημερωθείτε και μοιραστείτε την εμπειρία σας στα social media του Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου σε facebook, twitter, youtube, instagram.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.

Details

Date:
17 April 2022
Time:
08:00 - 17:00
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.poseidon-athenshalfmarathon.com

Organizer

Poseidon Athens Half Marathon Organizing Committee
Email
information@poseidon-athenshalfmarathon.com
View Organizer Website

Venue

Faliro Bay Complex
Ethnikis Aminis
Piraeus, Attica 18547 Greece
+ Google Map