connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Philoxenia και Hotelia: 335 εκθέτες, 115 hosted buyers και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων

Με συνολικά 335 εκθέτες από 18 χώρες και 115 hosted buyers από 35 χώρες εγκαινιάστηκαν την Παρασκευή στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 20 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή έγιναν τα εγκαίνια για τη Real Estate Expo North, μια έκθεση για τις ευκαιρίες της βορειοελλαδικής κτηματαγοράς, την οποία συνδιοργανώνουν RM International και ΔΕΘ – Helexpo.

Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις από τον υπουργό Τουρισμού

Εγκαινιάζοντας τις φετινές διοργανώσεις ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού για τις τουριστικές επιδόσεις της χώρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να εισπράξει τίποτα καλύτερο από τα χαμόγελα που βλέπει από το πρωί στη Θεσσαλονίκη με αποκορύφωμα τα εγκαίνια των φετινών διοργανώσεων. Τόνισε δε πως η «φιλοξενία» βρίσκεται διαχρονικά στην καρδιά και την ψυχή του Έλληνα και είναι αυτή που κάνει τη χώρα μας να ξεχωρίζει.

Κηρύσσοντας μάλιστα την έναρξη των εκθέσεων, εξέφρασε την ελπίδα του η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Καλαφάτης: Ο τουρισμός είναι στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως Philoxenia και Hotelia αποτελούν τον καθρέφτη των επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού, αλλά και σταθερό δείκτη των διεθνών τάσεων. Χαρακτήρισε δε τον τουρισμό στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και εθνικό μας πλούτο.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Οι εκθέσεις θα δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική του ελληνικού τουρισμού

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα σημείωσε πως Philoxenia και Hotelia έρχονται να δώσουν ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική του ελληνικού τουρισμού. Ο δε αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος, τόνισε πως η πρώτη ημέρα της Philoxenia στέλνει ένα μήνυμα πραγματικά αισιόδοξο για τον ελληνικό τουρισμό με τη μεγάλη προσέλευση ήδη από το πρωί της Παρασκευής.

Ζέρβας: Κάθε μήνας είναι τελικά μήνας της Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις τρεις εκθέσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πληθώρα γεγονότων στην πόλη τους τελευταίους μήνες, κάτι που δείχνει, όπως είπε, πως κάθε μήνας είναι τελικά μήνας της Θεσσαλονίκης.

Νοτοπούλου: Οι φετινές διοργανώσεις είναι μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό τουρισμό

Από την πλευρά της η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κα Κατερίνα Νοτοπούλου, χαρακτήρισε τις φετινές διοργανώσεις μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό τουρισμό, την πόλη και την Κεντρική Μακεδονία.

Στη Philoxenia, Τιμώμενη Χώρα είναι η Αρμενία και Τιμώμενη Περιοχή ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης.

Νταγκαζιάν: Ορόσημο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αρμενίας

Ο επίτιμος πρόξενος της Αρμενίας, που είναι η Τιμώμενη Χώρα στη φετινή Philoxenia, κ. Άκης Νταγκαζιάν, έκανε λόγο για μια μέρα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις, καθώς η Αρμενία γίνεται πρώτη φορά τιμώμενη χώρα σε έκθεση στην Ελλάδα.

Λαμπρινός: Η Philoxenia ειναι κομβικό σημείο του ελληνικού τουρισμού διαχρονικά

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, υπογράμμισε την ιδιαίτερα τιμητική, όπως είπε, προβολή του δήμου Ηρακλείου μέσω της Philoxenia, στην οποία φέτος το Ηράκλειο είναι Τιμώμενη Περιοχή. Χαρακτήρισε δε τη Philoxenia κομβικό σημείο του ελληνικού τουρισμού διαχρονικά.

Γκερέκου: Στη Θεσσαλονίκη χτυπά η «καρδιά» του ελληνικού τουρισμού

Ενθουσιασμένη από την αίσθηση ευφορίας που λαμβάνει στο πλαίσιο των εκθέσεων δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, τονίζοντας πως αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη χτυπά η «καρδιά» του ελληνικού τουρισμού.

Μοσχονάς: Να γίνει η Real Estate Expo North θεσμός για τη Θεσσαλονίκη

Την επιθυμία του να γίνει η Real Estate Expo North θεσμός για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της RM International, συνδιοργανώτριας της εν λόγω έκθεσης, κ. Κωστής Μοσχονάς.

Τζήκας: Ένας φθινόπωρος γεμάτο εκθέσεις στην πόλη

Ο δε πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, έκανε λόγο για μια γιορτή του ελληνικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για ένα φθινόπωρο γεμάτο εκθέσεις στην πόλη.

Philoxenia και Hotelia έχουν προσελκύσει 335 εκθέτες από 18 χώρες και έχουν υποδεχθεί 115 hosted buyers από 35 χώρες, αλλά και μία επιχειρηματική αποστολή 158 ατόμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν, συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ. Κατά τη διάρκειά τους μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα 3.500 συναντήσεων και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 50 ξένοι επενδυτές επισκέπτονται τη Real Estate Expo North.

Οι τρεις εκθέσεις συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο, με το ακόλουθο ωράριο:  Σάββατο 10:00 με 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00. Αύριο το πρωί αρχίζουν οι εργασίες και του συνεδρίου της Philoxenia με θέμα τον αθλητικό τουρισμό, στο περίπτερο 14.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*