connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

H Philoxenia-Hotelia και η νέα έκθεση Real Estate Expo North έρχονται στη Θεσσαλονίκη

H πόλη της Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ – Helexpo υποδέχονται στις 18 Νοεμβρίου τις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia και τη νέα έκθεση Real Estate Expo North.

Οι Philoxenia – Hotelia θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με 335 εκθέτες από 18 χώρες, 115 hosted buyers από 35 χώρες, μία επιχειρηματική αποστολή 158 ατόμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν συντονισμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ, 3.500 προγραμματισμένα ραντεβού και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα λάβει χώρα η Real Estate Expo North, που έρχεται να καλύψει τις βορειοελλαδικές επενδυτικές ανάγκες στον χώρο της κτηματαγοράς και αποτελεί μια συνδιοργάνωση με την RM International.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου για τις Philoxenia – Hotelia και Real Estate Expo North.

Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε πως «η Philoxenia με τη μακρά της εμπειρία βρίσκει σήμερα ένα πολύ καλύτερο τουριστικό περιβάλλον στην πόλη», ενώ σημείωσε πως μετά από δύο δύσκολα χρόνια η Θεσσαλονίκη είναι sold out και κάθε μήνας είναι ο… μήνας της.

Παράλληλα, στο ισχυρό brand της Philoxenia και την εντυπωσιακή άνοδο του αριθμού των κλαδικών εκθέσεων της ΔΕΘ Helexpo αναφέρθηκε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, ενώ  ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας χαρακτήρισε το τουριστικό δίδυμο Philoxenia-Hotelia ως «το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός στη χώρα» και καλωσόρισε και την Real Estate Expo North στην πόλη.

Τέλος τη δυναμική με την οποία συνεχίζει τις εκθεσιακές της δράσεις η ΔΕΘ-Helexpo υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αλέξης Τσαξιρλής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Philoxenia

Στη Philoxenia, που έχει φέτος Τιμώμενη Χώρα την Αρμενία και Τιμώμενη Περιοχή τον δήμο Ηρακλείου Κρήτης, συμμετέχουν 235 εκθέτες, ενώ από τους hosted buyers το 97% έρχεται για πρώτη φορά στην έκθεση.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος των εκθέσεων ο διευθύνων σύμβουλος του εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε τη σημασία της διεθνοποίησης των δύο εκθέσεων και το σημαντικό ενδιαφέρον των προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών ενώ ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, κ. Akis T. Dagazian, χαρακτήρισε ως ορόσημο για τις σχέσεις Ελλάδας – Αρμενία το γεγονός πως η Αρμενία είναι φέτος τιμώμενη χώρα προσβλέποντας σε περαιτέρω βελτίωση των συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Η Philoxenia θα είναι η πρώτη έκθεση όπου συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου για να παρουσιάσει το ανανεωμένο του τουριστικό προϊόν, όπως εξήγησε σχετικά ο αντιδήμαρχος αναπτυξιακού προγραμματισμού-ψηφιακού μετασχηματισμού, ολοκληρωμένης ανάπτυξης υπαίθρου και τουρισμού, κ. Γιώργος Σισαμάκης.

Ο κ. Σισαμάκης τόνισε μάλιστα πως, πέραν της προβολής αυτής, ο δήμος θα μεταφέρει με την παρουσία του στην έκθεση την εμπειρία του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα. Έκανε δε γνωστό πως αναμένεται μεγάλη αποστολή από τον δήμο στη Philoxenia.

Η Philoxenia φέτος πλαισιώνεται από πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις και ημερίδες. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Συνέδριο της, που φέτος θα εστιάσει στον αθλητικό τουρισμό, τις καλές πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης του στο οικονομικό και στο τουριστικό επίπεδο.

To Συνέδριο με Χορηγό Φιλοξενίας τη Fraport πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στο Περίπτερο 14. Την εναρκτήρια ομιλία του θα κάνει ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, ενώ στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αναγνωρισμένοι ομιλητές.

Στη Philoxenia πέρα από το υπουργείο Τουρισμού, συμμετέχει ο ΕΟΤ (που έχει υπό την αιγίδα του και τις δύο εκθέσεις), αλλά και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, ΣΕΤΚΕ (υπό την αιγίδα των οποίων βρίσκεται η έκθεση).

Στην τουριστική έκθεση συμμετέχουν επίσης το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ο Τουριστικός Οργανισμός της Αρμενίας το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας και ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας. Χορηγός της Philoxenia είναι η EPSILON HOSPITALITY.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την ομάδα Greek Instagrammers Events προσκάλεσαν φωτογράφους κάθε επιπέδου (επαγγελματίες ή μη) να στείλουν φωτογραφίες για συμμετοχή σε ανοιχτό διαγωνισμό με θέμα «Philoxenia & Travel». Στόχος του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που θα αναδεικνύει τη χώρα μας ως έναν όμορφο και φιλόξενο ταξιδιωτικό προορισμό και όπου τελικά συμμετέχουν 87 φωτογράφοι.

Παράλληλα με τις προαναφερθείσες εκθέσεις, στο Σ.Κ. Ι. Βελλίδης θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ εργασίας από τη Skywalker, όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συνεντεύξεις πρόσληψης προσωπικού με τουριστικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα.

Τη Philoxenia επέλεξε το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) για να παρουσιάσει την Greek Meetings Alliance, μια στρατηγική συμμαχία του με το This is Athens Convention & Visitors Bureau και τον HAPCO, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του TCB, κ. Γιάννης Ασλάνης στη σχετική συνέντευξη τύπου, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη του κομματιού MICE είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες.

Μετά τη λήξη της φετινής Philoxenia θα πραγματοποιηθούν για τους hosted byers της εκδήλωσης τρία fam trips σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας  Θράκης, τον Δήμο Επιδαύρου και το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Hotelia

Μαζί με τη Philoxenia πραγματοποιείται και η Hotelia, η καθιερωμένη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που παρουσιάζει ό,τι πιο νέο στους τομείς των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης και προσέλκυσε φέτος 100 εκθέτες.

Με αφορμή μάλιστα τη Hotelia, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος εξέφρασε την επιθυμία των ξενοδόχων να αλλάξει η Θεσσαλονίκη… πίστα την επόμενη ημέρα.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Hotelia το 2022 περιλαμβάνονται οι ενότητες:

α. All About Gastronomy (με την επιμέλεια της εταιρείας Chef Stories), όπου θα παρουσιαστούν δράσεις με ιδιαίτερες γεύσεις και ιδέες, μοναδικοί συνδυασμοί προϊόντων και βραβευμένοι παραγωγοί, που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις κάθε ενδιαφερόμενου επαγγελματία.

Μάλιστα στο τραπέζι της ειδικής ενότητας dining area στο περίπτερο 9, στις 3 ημέρες της έκθεσης, θα γίνουν masterclasses και θα παρουσιαστούν γευστικά τοπικά προϊόντα, άριστης ποιότητας, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, από διάφορες περιοχές της χώρας, σε μοναδικούς συνδυασμούς με θέμα «My Local Greek Choice»,

Στιγμιότυπο από τη Hotelia 2021.

β. το All About Café, που αποτελεί μια ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ με workshops και με τον μοναδικό Latte Art ThrowDown Competition.

Καταξιωμένοι baristas και roasters θα εντυπωσιάσουν με τις τεχνικές και τις δεξιότητές τους και θα αποκαλύψουν μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων τις αρωματικές «συνταγές» του καφέ στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και στους λάτρεις του στο Περίπτερο 12 με Μέγα Χορηγό το Barista’s Gold της Νουνού και Χορηγό Μηχανολογικού Εξοπλισμού την εταιρεία Eurogat.

Στο All About Café που φιλοξενεί η Hotelia αναφέρθηκε και ο κ. Βαλάντης Λαμπριανίδης της εταιρείας Valenio, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του καφέ μέσα από εκδηλώσεις, σεμινάρια και διαγωνισμούς ενώ η κα. Σύλβια Κουμεντάκη των Chef Stories μίλησε για τα επτά διαφορετικά masterclasses συν ένα αφιερωμένο στον δήμο Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του All About Gastronomy, του προαναφερθέντος θεματικού αφιερώματος της Hotelia.

Real Estate Expo North

Περισσότεροι από 50 ξένοι επενδυτές θα βρεθούν στη Real Estate Expo North, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της RM International, συνδιοργανώτριας της έκθεσης για το real estate, κ. Κωστή Μοσχονά. Όπως σημείωσε ο κ .Μοσχονάς, η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης και η σχέση της με τα Βαλκάνια είναι σημαντικό σημείο για την ανάπτυξη της κτηματαγοράς στην περιοχή.

Top επενδυτικό προορισμό στο real estate χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Τζάρος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της Real Estate Expo North στην πόλη.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*