connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Architect Lab by Xenia: Ένα hot spot καινοτομίας για αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ξενοδόχους

Η Xenia παρουσιάζει για πρώτη φορά στη διοργάνωση του 2022 (26-28 Νοεμβρίου, Metropolitan Expo) το project Architect Lab.

To Architect lab είναι ένα νέο πρωτοποριακό project, αφιερωμένο αποκλειστικά στα καινοτόμα αρχιτεκτονικά υλικά και στις καινοτόμες λύσεις κατασκευής, που «προσκαλεί» αρχιτέκτονες, διακοσμητές και μηχανικούς σε μια δημιουργική σύζευξη με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το project θα αναπτυχθεί στο Hall 2 της έκθεσης Xenia σε 800 τ.μ.

Στο χώρο του Architect Lab θα αναπτυχθούν 26 περίπτερα υψηλής αισθητικής, όπου οι εκθέτες που θα συμμετάσχουν στο project θα παρουσιάσουν καινοτόμα υλικά και high end λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση και διακόσμηση των ξενοδοχείων. Τα περίπτερα των εκθετών θα είναι ομαδοποιημένα σε 5 islands τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να τα προσεγγίζουν από τους δύο εκθεσιακούς διαδρόμους εντός του project.

Οι εκθέτες του Architect Lab

Ήδη 24 από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου έχουν οριστικοποιήσει την συμμετοχή τους στο καινοτόμο project: ALUMIL ΑΕ, ARTEMIDE ΕΛΛΑΣ ΑΕ, BLUE CYCLE, BRIGHT ΑΕ, DAUWIN – ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δ. & ΥΙΟΣ ΟΒΕ DOORS & WINDOWS, EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε, FRAMED VISUALISATION STUDIO, KERAMIK, HANSGROHE D.O.O., CREDOR LTD, SPAU.GR, STONETECH, VIMAR HELLAS ΑΕ, ZONA LIGHT AE, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, ΔΙΑΚΑΚΗ ΑΦΟΙ ΟΕ, ΙΝΤΕΑΛ ΟΕ – CASA MANDELLI, MIKOS – Β. ΜΗΚΟΣ Α.Ε., ΝΕΟΚΕΜ ΑΕ, AUDIODESIGNER / NNGROUP, MP ILLUMINATION – ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΜΑΡ. & ΣΙΑ ΕΕ, ΣΙΑΓΚΡΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΕ (IAS ΕΠΕ), ΣΦΑΝΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ & ΣΙΑ ΕΕ, TZAGKARAKIS + ASSOCIATES (ARCHITECT + DESIGN)

Η φιλοσοφία και η δομή του Architect Lab

Ο  χώρος του Architect Lab υπηρετεί και ο ίδιος την ιδέα της καινοτομίας, καθώς έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αρχιτεκτονική ρευστότητα, με μικρά ασύμμετρα καμπύλα περίπτερα, ενωμένα σε σχήμα σταυρού, να δημιουργούν στην ουσία μια «αποικία» καινοτομίας. Οι επισκέπτες του Architect Lab εισάγονται στον χώρο από το Lobby, όπου βρίσκεται η Reception και ο κατάλογος των εκθετών, καθώς και το Index Wall, ένα ψηφιακό πάνελ περιεχομένων του χώρου, που καθοδηγεί αναλυτικά τον επισκέπτη-χρήστη. Σε συνέχεια της reception και του lobby, ανοίγει η διαδρομή προς τις ενότητες Islands, μια ελεύθερη διάταξη «νησίδων», όπου τα αρχιτεκτονικά υλικά αναδεικνύονται χάρη στον ειδικά σχεδιασμένο φωτισμό, ο οποίος εστιάζει στα σημεία ενδιαφέροντος. Οι δύο βασικοί εκθεσιακοί διάδρομοι οδηγούν αντίστοιχα στην Plaza, τη σκηνή ομιλιών, σεμιναρίων και παρουσιάσεων.

Workshops & case studies

Ένα μεγάλο κομμάτι του project είναι φυσικά και το ειδικά διαμορφωμένο stage όπου θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, που θα κινηθούν σε 3 κεντρικούς άξονες (Tech, Design & Sustainability) και έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν ένα σημείο καινοτομιών και έμπνευσης για τους όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Στο πλαίσιο αυτών των Workshops θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες ομιλίες και συζητήσεις καταξιωμένων αρχιτεκτόνων αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων της τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος η κατάθεση εμπειριών και απόψεων οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον του τουρισμού και να συμβάλλουν ουσιαστικά στον δημιουργικό ανασχεδιασμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ταυτότητα έργου

Συντελεστές project XENIA ARCHITECT LAB

Project Management: EK MAGAZINE
Αρχιτεκτονική μελέτη – Μελέτη εφαρμογής: RENA SAKELLARIDOU SPARCH PC
Μελέτη φωτισμού: ARIS KLONIZAKIS – LIGHTING ARCHITECTURE STUDIO
Graphic Design/Branding: SEMIOTIK DESIGN AGENCY
Διακοσμητικός φωτισμός: ARTEMIDE HELLAS A.E.
Κατασκευή: EXPOSYSTEM ΑΕ
Χορηγοί: BRIGHT ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΕ και BLUECYCLE I.K.E.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας της Xenia 2022.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*