connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

HotelRev: Πώς να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό Ξενοδοχειακό Website που θα φέρνει κρατήσεις

Η HotelRev, μια εταιρεία που παρέχει διαδικτυακές λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες για ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, δίνει κατευθύνσεις για την δημιουργία ξενοδοχειακού website που θα φέρνει κρατήσεις.

  • Τι είναι και τι δεν είναι ένα Website Ξενοδοχείου

Ο ιστότοπος του ξενοδοχείου δεν είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν είναι ένα κέντρο κόστους. Δεν είναι απλά ένα δημοσιευμένο «φυλλάδιο» με κάποιες φωτογραφίες και στοιχεία επικοινωνίας. Είναι η επίσημη βιτρίνα της επιχείρησης που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και μια εξαιρετική ευκαιρία για λεπτομερή ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του ξενοδοχείου, σε περιβάλλον που απουσιάζουν οι ανταγωνιστές.

  • Σε τι διαφέρει ένα καλό Website από ένα μέτριο ποιοτικά Website

Το μέτρο σύγκρισης είναι ο βαθμός επίτευξης των επιχειρηματικών στόχων μέσω διαδικτύου. Ένα τυπικό Website το οποίο θα έχει μια τυπική παρουσίαση και θα έχει προκύψει από μια τυποποιημένη σχεδίαση, είναι λογικό να αποδίδει με συνήθη χαμηλά ποσοστά κρατήσεων. Ένα βελτιστοποιημένο Website που έχει σχεδιαστεί βάσει εξατομικευμένης στρατηγικής και δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου μπορεί να εκτοξεύσει τις απευθείας κρατήσεις.

  • Συχνά λάθη κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή Website

Το συνηθέστερο λάθος είναι η απουσία στρατηγικής. Με την μέθοδο «βλέποντας και κάνοντας» μπορεί να προκύψει ένας συμπαθητικός ιστότοπος, ο οποίος θα αρέσει στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου αλλά δεν θα φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το ζητούμενο είναι να μην αρέσει μόνο στο ίδιο το ξενοδοχείο, αλλά σε ολόκληρη την αγορά. Θα πρέπει αντί να σταθεί μόνο στην εικόνα της πρώτης σελίδας να προβλεφθεί σε βάθος συμπεριφορά των επισκεπτών κατά την πλοήγηση, και να τους γίνει εύκολη η διαδικασία της κράτησης.

Επίσης συχνό λάθος είναι η τάση να δημοσιευτούν όλες μα όλες οι πληροφορίες και φωτογραφίες του ξενοδοχείου. Μέσα στο πλήθος τους, τα πλεονεκτήματα «χάνονται» και η διαδικασία κράτησης γίνεται πιο χρονοβόρα και δύσκολη. Ο επισκέπτης πρέπει να πάρει σε ελάχιστο χρόνο και με τον συντομότερο τρόπο τις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να ολοκληρώσει σύντομα και την επιθυμητή ενέργεια (τηλεφώνημα, γραπτό αίτημα, κράτηση κλπ) χωρίς να πάει σε άλλον ιστότοπο.

Πολύ σημαντική είναι η μέριμνα για την επισκεψιμότητα του ιστοτόπου. Δεν έχει νόημα η κατασκευή ενός άψογου ιστοτόπου ο οποίος θα είναι χωρίς επισκέψεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές οι οποίες βοηθούν το ξενοδοχείο να ξεχωρίζει στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google και να υπερτερεί των ανταγωνιστών του.

  • Πως γίνεται η σωστή επιλογή συνεργάτη για την κατασκευή Website

Σήμερα υπάρχει πληθώρα κατασκευαστών ιστοσελίδων, καθώς είναι εφικτή μια κατασκευή ενός «προκατ» Website σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να προηγηθεί επαγγελματική σχεδίαση άρα και χωρίς στρατηγική που να οδηγεί σε κρατήσεις, οπότε η πιθανή εξοικονόμηση για την κατασκευή μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες χαμένες κρατήσεις.

Σε κάθε επάγγελμα ο βαθμός εξειδίκευσης επηρεάζει και το τελικό αποτέλεσμα. Ένας κατασκευαστής που κάνει γενικώς Websites είναι λογικό να μην έχει την ίδια αποδοτικότητα με κάποιον που ειδικεύεται αποκλειστικά σε Ξενοδοχειακά Websites. Πριν την επιλογή συνεργάτη είναι απαραίτητη η διερεύνηση του portfolio των websites που έχει φέρει εις πέρας καθώς και των αποτελεσμάτων σε κρατήσεις και έσοδα.

  • Η κατασκευή Ξενοδοχειακού Website από την HotelRev

Η ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών της HotelRev διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην βελτιστοποίηση της διαδικτυακής παρουσίας των ξενοδοχείων. Η κατασκευή Website γίνεται με σκοπό την μεγιστοποίηση του Online τζίρου και με δυνατότητες οργανωμένης Προώθησης μέσω Internet. Η υποστήριξη δεν σταματάει με την παράδοση του Website, αλλά είναι συνεχής και στοχεύει στην διαρκή αύξηση των εσόδων και της φήμης του Ξενοδοχείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.hotelrev.gr ή καλέστε στο 2110130780

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author

Add your comment

*