connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Η Αθήνα στο επίκεντρο της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας Αερολυμάτων

Πηγή: Convin

Πηγή: Convin

Η Αθήνα υποδέχεται τους κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς, που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην προώθηση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στον τομέα της έρευνας αερολυμάτων, στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Αερολυμάτων (IAC 2022) που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, από 4 έως 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ΕΕΕΑ (Ελληνική Ένωση Έρευνας Αερολυμάτων) είναι ο επίσημος φορέας διοργάνωσης του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου Αερολυμάτων (IAC 2022). Ιδρύθηκε το 2005 και αριθμεί 200 μέλη από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία στην Ελλάδα, την Κύπρο, πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κύριοι στόχοι του είναι η προώθηση της Επιστήμης και Τεχνολογίας Αερολυμάτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, η ανταλλαγή πληροφοριών και ερευνητικών αποτελεσμάτων στον τομέα των αερολυμάτων, η συμβολή στην εκπαίδευση και κατάρτιση με έμφαση στο εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων βραβείων και διακρίσεων για νέους επιστήμονες ως επίσης η εκπροσώπηση της ελληνικής επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας σε άλλους οργανισμούς του εξωτερικού όπως η European Aerosol Assembly (EAA) και η International Aerosol Association (IARA).

Το IAC 2022 που διοργανώνεται από την CONVIN SA, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ελληνική κοινότητα αερολυμάτων, καθώς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για σύναψη συνεργασιών με τη διεθνή κοινότητα Επιστήμης και Τεχνολογίας Αερολυμάτων. Τα θέματα του συνεδρίου καλύπτουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τα νανοϋλικά, την υγεία (ιατρικές τεχνολογίες νανοσωματιδίων, πανδημία) και τις βιομηχανικές διαδικασίες. Το διεθνές επιστημονικό γεγονός λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερη συγκυρία καθώς η κοινωνία επιστρέφει στην κανονικότητα μετά από τα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης και η φυσική επαφή των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Περισσότεροι από 1000 σύνεδροι από την Ελλάδα και 45 χώρες θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, παρουσιάζοντας επιστημονικές εργασίες και ανταλλάσσοντας απόψεις. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθεί μια σειρά ερευνητικών θεμάτων σε διάφορους τομείς της επιστήμης των αερολυμάτων. Οι ειδικές συνεδρίες θα καλύψουν σημαντικά θέματα όπως τον κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία από την εξωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση και τον μετριασμό των αντίστοιχων δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία, τη μετάδοση αερολυμάτων μέσω του COVID-19 και την απομάκρυνση του εσωτερικού αέρα. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου και υπόσχονται την ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου και το άνοιγμα νέων δρόμων στην επιστημονική έρευνα και μελέτη των αερολυμάτων.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι και συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος που θα δώσουν νέα ερεθίσματα και γνώσεις για την επιστήμη των αερολυμάτων. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει δύο εξαιρετικές επισκέψεις:
α) στον πρότυπο και σύγχρονο σταθμό μέτρησης Περιβαλλοντικής και Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Χελμό και
β) στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο λόφο Νυμφών στο Θησείο.

Περισσότερες πληροφορίες: https://iac2022.gr/

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*