connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Μάιος-Ιούνιος 2022: Η ηπειρωτική Ελλάδα βλέπει περισσότερες απευθείας κρατήσεις από τα νησιά

Μια ματιά στις μετρήσεις του BenchDirect, για την περίοδο μεταξύ 24 Μαΐου και 23 Ιουνίου, που αφορούν στο απευθείας κανάλι ενός ξενοδοχείου και συμπεριλαμβάνουν ξενοδοχεία τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα ρίχνει φως στα σημεία, στα οποία οι ξενοδόχοι μπορούν να βελτιώσουν την στρατηγική του απευθείας καναλιού τους για να ενισχύσουν τις απευθείας κρατήσεις. Η BenchDirect είναι η πρώτη πλατφόρμα συγκριτικής αξιολόγησης για τις απευθείας κρατήσεις των ξενοδοχείων.

Συνολικός δείκτης μετατροπής της ιστοσελίδας

Τις τελευταίες 30 ημέρες, ο συνολικός δείκτης μετατροπής της ιστοσελίδας των ξενοδοχείων στην Ελλάδα βρίσκεται λίγο πάνω από το 4%. Τα αναλυτικά στοιχεία δείχνουν μια ευκαιρία για τα νησιά να βελτιώσουν τον δείκτη μετατροπής τους, καθώς τον τελευταίο μήνα μόνο το 2,3% των επισκεπτών της ιστοσελίδας τους ολοκλήρωσε την κράτηση. Μια στρατηγική που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η παροχή μιας εξατομικευμένης εμπειρίας στον ιστότοπο, με μηνύματα που ανταποκρίνονται στην ανάγκη του κάθε χρήστη ξεχωριστά και εμφανίζονται σε βασικά σημεία της πλοήγησης του χρήστη για μια καλύτερη διάδραση με τους επισκέπτες και την ώθησή τους προς την ολοκλήρωση της κράτησης.

Επισκέπτες ανά χώρα

Οι κύριοι επισκέπτες της ιστοσελίδας των ξενοδοχείων στην Ελλάδα διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με την τοποθεσία του καταλύματος. Για την ηπειρωτική Ελλάδα, πάνω από το 40% των επισκεπτών προέρχεται από την ελληνική αγορά, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία της στόχευσης στους εγχώριους ταξιδιώτες. Η εικόνα στα νησιά είναι πολύ πιο διεθνής, με τους Έλληνες επισκέπτες να αποτελούν μόνο το 13%. Η γνώση των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες αναζητήσεις είναι το κλειδί για την αποτελεσματική στόχευση, η οποία μπορεί να ποικίλει από την προσφορά αποκλειστικών προσφορών μέχρι την προβολή των μηνυμάτων στη μητρική γλώσσα αυτών των επισκεπτών. 

Επισκέπτες και δείκτης μετατροπής ανά συσκευή 

Οι αναλύσεις αναφορικά με τις συσκευές παρουσιάζουν μια σαφή εικόνα: οι ξενοδόχοι δεν πρέπει να ξεχνούν τα κινητά τηλέφωνα. Με μια διαφορά που αγγίζει το 200% μεταξύ των κρατήσεων από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές για την ηπειρωτική Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί κίνητρο σε αυτούς τους επισκέπτες να ολοκληρώσουν την κράτησή τους μόλις μεταβούν στη μηχανή κρατήσεων. Οι αποκλειστικές προσφορές για κινητά τηλέφωνα και η βελτιστοποιημένη εμπειρία πλοήγησης μέσω των κινητών είναι μερικοί μόνο τρόποι για να στοχεύσετε σε αυτό το κοινό και να αυξήσετε τις απευθείας κρατήσεις τόσο στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας όσο και στα νησιά.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*