connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Η Μαρία Πολύζου είναι η πρέσβειρα του 13ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου

Η Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, είναι η πρέσβειρα του 13ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στον Φαληρικό Όρμο.

Η πανελληνιονίκης δρομέας και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον μαραθώνιο γυναικών, ενώνει για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις της με τη διοργάνωση και μέσα από τις δράσεις του στέλνει πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα. 

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος θα είναι παρούσα σε όλα τα σημαντικά για τον Ποσειδώνιο ραντεβού στην πορεία της προετοιμασίας της διοργάνωσης, χαρίζοντας λίγη από την αύρα της στους αγώνες. Παράλληλα, την Κυριακή 17 Απριλίου μαζί με την ομάδας της Marathon Team Greece by Maria Polyzou, θα στηθεί στην γραμμή της εκκίνησης στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για να υποστηρίξει τα παιδιά αλλά και όσους έχουν ανάγκη. 

Η Μαρία Πολύζου με τους δρομείς της, θα τρέξουν για τους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», στον δικό τους «Μαραθώνιο ζωής», φιλοδοξώντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ώστε να εγγραφούν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Παράλληλα, εκπροσωπώντας και το Σωματείο Ελίζα, το οποίο δραστηριοποιείται ενάντια στην παιδική κακοποίηση και παραμέληση, θα στείλουν την συμπαράστασή τους σε όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα τέτοιων πράξεων και σε κάθε τους βήμα θα καλούν σε προστασία της παιδικής ηλικίας.

Οι κοινωνικές προεκτάσεις της εμπλοκής της Μαρίας Πολύζου στον 13ο Ποσειδώνιο, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Έχοντας επιβιώσει από την κακοποίηση που έζησε ως παιδί από το οικογενειακό της περιβάλλον και πιο πρόσφατο, τον καρκίνο του στήθους που της χτύπησε την πόρτα, θα φωνάξει σε όλους τους δρομείς που δοκιμάζονται «Μην τα παρατάς!».

Το 2008 έκανε ακόμα και το αδιανόητο: έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί στον Μαραθώνα, ξεπερνώντας τα όρια του σώματος και της λογικής.

Η κοινωνική διάσταση στην δράση της Μαρία Πολύζου, δένει άρρηκτα την δρομέα με τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, ο οποίος από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση άφησε το στίγμα του στην φιλανθρωπική έννοια του τρεξίματος. 

Ανάμεσα, στα έξι συνολικά δρομικά αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ημέρας, συγκαταλέγεται και ο αγώνας κοινωνικής προσφοράς όπου οι συμμετέχοντες τρέχουν για να ενισχύσουν το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Άλμα» για παιδιά με νοητική στέρηση και αυτισμό, δίνοντας φιλανθρωπική διάσταση στο τρέξιμό τους αλλά και τον Ποσειδώνιο γενικότερα. 

Φέτος, ο πρώτος ιστορικά ημιμαραθώνιος της Αθήνας, επιστρέφει στο Παλαιό Φάληρο, μετά από δύο επιβεβλημένης παύσης λόγω των μέτρων ανάσχεσης της πανδημία, την Κυριακή 17 Απριλίου με μια όμορφη ανανεωμένη διαδρομή που επεκτείνονται σε όλον τον Φαληρικό Όρμο, δίπλα στη θάλασσα και ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωαγωνιστικών δράσεων! Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*