connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Reminds Hospitality: Ο έμπιστος συνεργάτης του ξενοδόχου στις πωλήσεις και στις κρατήσεις

Η Reminds Hospitality είναι μια εταιρία διαχείρισης μικρών και ιδιαίτερων τουριστικών μονάδων μέχρι 60 δωματίων, αλλά και μεμονωμένων, ιδιαίτερων βιλών που θέλουν να ξεχωρίσουν και να προσφέρουν  μία διαφορετική υπηρεσία, με έμφαση στην ικανοποίηση του πελάτη και τη μεγιστοποίηση των εσόδων των καταλυμάτων.

Η Reminds hospitality φροντίζει να υπενθυμίζει στον ξενοδόχο τι σημαίνει φιλοξενία – από την αρχή μέχρι το τέλος

Ξεκίνησε την διαδρομή της στο χώρο το 2017, όταν ανέλαβε ένα ιδιαίτερο Project στη Θεσσαλονίκη: το πρωτοεμφανιζόμενο The Caravan, αποτελούμενο από 13  δωμάτια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κλήθηκε να αναλάβει το Re-branding του καταλύματος, όλη την διαδικασία των κρατήσεων (reservations) και των πωλήσεων (sales), ενώ στην συνέχεια ανέλαβε εξολοκλήρου τη διαχείριση του καταλύματος μετατρέποντας το σε ένα μοντέρνο Bed and Breakfast 4 κλειδιών με 17 δωμάτια.

Στόχος και επιθυμία της ομάδας ήταν να φτιάξουν το τέλειο case study και έπειτα να συστηθούν στην Ελληνική αγορά για να στηρίξουν περισσότερα ξεχωριστά και μοναδικά Projects. Και αυτό έγινε. Με περίτεχνες  κινήσεις, πολύ πρωτοπόρες για την τότε αγορά της Θεσσαλονίκης, οδηγήσαν και οδηγούν το The Caravan σε ανηφορικά μονοπάτια, κατατάσσοντας αυτό το μικρό κατάλυμα πρώτο στη βαθμολογία της Booking από το 2017 μέχρι και σήμερα με βαθμολογία 9,7, και ανάμεσα στους 25 καλύτερους παραδοσιακούς ξενώνες της Ελλάδας στο Tripadvisor, έχοντας φτάσει στην 3η θέση το 2021.

Μάλιστα, στο τέλος του 2021 διακρίθηκαν με το silver award στην κατηγορία «Best Greek Hotel Breakfast» των Greek Hospitality Awards, λανσάροντάς ένα μοναδικό πρωινό και μία ξεχωριστή επιλογή ελληνικών συνταγών στην κατηγορία Brunch.

“Στόχος ήταν από την αρχή να παρουσιάσουμε στους πελάτες μας ένα ολοκληρωμένο project που θα αποτυπώνει ακριβώς την φιλοσοφία μας για τον τουριστικό κλάδο. Έτσι θελήσαμε να συνεργαστούμε με ένα κατάλυμά στο ξεκίνημα του και να το μεταμορφώσουμε ριζικά – με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών φυσικά. Η εν λευκώ εμπιστοσύνη σε αυτήν την μοναδική συνεργασία, συμβάλει πολύ στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου,” τονίζει ο Χάρης Παπαδόπουλος, Co Founder and Managing Director.

“Στην Reminds Hospitality ψάχνουμε και εντοπίζουμε τα πιο ιδιαίτερα project -ξενοδοχεία/καταλύματα/βίλες- στα οποία οι άνθρωποι που τα έχουν φτιάξει, έχουν βάλει την αγάπη τους για την φιλοξενία και  το μεράκι τους, και έτσι τα έχουν μετουσιώσει σε  ένα αυθεντικό προϊόν, ώστε προσθέτοντας την δική μας τεχνογνωσία να φτάσουν στα μέγιστα οικονομικά αποτελέσματα. Σημασία και δυναμική για την Reminds δεν έχουν μόνο τα μεγάλα ξενοδοχεία αλλά αντιθέτως, η μαγεία και η ιδιαιτερότητα κρύβονται στις μικρές μονάδες, τις οποίες ο ταξιδιώτης επισκέπτεται ακριβώς για να έχει την πιο προσωποποιημένη μεταχείριση. Για εμάς σημασία έχει η φιλοσοφία και η κατάλληλη εταιρική κουλτούρα: να  είμαστε πρώτοι σε όλους τους τομείς! Αυτό το έχουμε καταφέρει άλλωστε και το διατηρούμε από το 2017 μέχρι και σήμερα. Έχουμε ξεχωρίσει και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλουμε να αποφέρουμε το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για τον συνεργάτη μας ξενοδόχο ή ιδιοκτήτη, πετυχαίνοντας την καλύτερη εμπειρία για τον πελάτη του καταλύματος του,”  αναφέρει ο Γεώργιος Κουρτίδης, Operational manager του The Caravan και Co-founder and sales Director της Reminds.

Ναι αλλά τι είναι αυτό που προσφέρει τελικά η Reminds Hospitality σε έναν ξενοδόχο; 

Αρχικά, στόχος της Reminds είναι να επιτύχει την κατάλληλη αύξηση των πωλήσεων -δηλαδή αύξηση του τζίρου του καταλύματος-  με τη σωστή τοποθέτησή του στην αγορά, δημιουργώντας την κατάλληλη online/offline παρουσία σε όλα τα κανάλια. Επιπλέον, «σκανάροντας» όλο το ανταγωνιστικό φάσμα της εκάστοτε αγοράς, εκτελεί με τεράστια ακρίβεια καθημερινή δυναμική τιμολόγηση, η οποία αποφέρει συνήθως γεωμετρική αύξηση των πωλήσεων. Παράλληλα, δημιούργησε και λειτουργεί ένα άρτια οργανωμένο τμήμα Reservations που μπορεί να διαχειριστεί όλο αυτό τον όγκο κρατήσεων: δόμησε μια ολοκληρωμένη επιλογή outsourcing του τμήματος κρατήσεων σε έναν έμπιστο πλέον συνεργάτη, που εξοικονομεί χρήμα, χρόνο και κόπο, ώστε να μπορεί ο ξενοδόχος να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην καθημερινή εμπειρία του πελάτη του. Αναλαμβάνει λοιπόν εξολοκλήρου τις πωλήσεις και τις κρατήσεις, και δίνει τη δυνατότητα σε μικρά ιδιαίτερα καταλύματα να εκμεταλλευτούν την τεχνογνωσία ενός ολόκληρου τομέα χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μεγάλες μονάδες με περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες μορφές συνεργασίας με την Reminds όπως η συνολική διαχείριση του καταλύματος, η εκπαίδευση προσωπικού, concept upgrade, υπηρεσία Μυστικού Επισκέπτη και άλλες consulting υπηρεσίες που στόχο έχουν την στήριξη των καταλυμάτων και φυσικά την μεγιστοποίηση των εσόδων.

Τι κάνει τη Reminds ξεχωριστή;

Η Έφη, ο Γιώργος και ο Χάρης στο περίπτερο της Reminds Hospitality στο 100% Hotel Show 2021, την premium έκθεση για έλληνες ξενοδόχους.

Η Έφη, ο Γιώργος και ο Χάρης στο περίπτερο της Reminds Hospitality στο 100% Hotel Show 2021, την premium έκθεση για έλληνες ξενοδόχους.

Ένα από τα πιο συγκριτικά πλεονεκτήματα της Reminds Hospitality είναι η ομάδα, η οποία έχει μεγαλύτερη σημασία από την μονάδα.  Άλλωστε, τα μέλη της  ομάδας έχουν διαφορετικά expertise και για αυτό αλληλοσυμπληρώνουν όλα μαζί τόσο επιτυχημένα το παζλ της φιλοξενίας.

Ο David κατέχοντας τεχνογνωσία και εμπειρία από το Σαν Φρανσίσκο φέρνει πολλά πρωτοπόρα τεχνολογικά εργαλεία στο κλάδο, αλλά και ο Χάρης με χρόνια πορεία στο εξωτερικό, έχοντας συλλέξει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες από μεγάλούς οργανισμούς στο Λονδίνο και την Βαρκελώνη, κάνει product placement και δημιουργεί advance reporting εργαλεία αποφάσεων στην πράξη για το κατάλυμα, τοποθετώντας την αύξηση των πωλήσεων σε πρώτο πλάνο.

Ο Γιώργος με την πολυετή εμπειρία του στο operation κομμάτι της φιλοξενίας και το rebranding, συμβάλει στην βελτιστοποίηση της εικόνας του καταλύματος, με στόχο τη μεγιστοποίηση των εσόδων, την εύρυθμης λειτουργία της μονάδας αλλά και την ικανοποίηση των πελατών, συμβάλλοντας με την σειρά του στην αύξηση των πωλήσεων.

Η Έφη, μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας ως Reservations Manager multi-property ξενοδοχείων σε Μύκονο και Σαντορίνη,  αποτελεί κεφάλαιο για την σωστή λειτουργία των τμημάτων που απογειώνουν ένα ξενοδοχείο, καθώς παράλληλα εκτελούν τις πωλήσεις αποδεσμεύοντας εργατοώρες από το υπάρχον δυναμικό του ξενοδοχείου.

Τέλος, ο Βασίλης με την ενέργεια και την πολύχρονη εμπειρία του στο Business Development, φέρνει στο τραπέζι τις προσεκτικά διαλεγμένες επιλογές project με στόχο την σύναψη των κατάλληλων συνεργασιών και την ανάπτυξη της εταιρείας προς τη σωστή κατεύθυνση.  

Στην εποχή μας οι τεχνολογικές προκλήσεις στον τουριστικό κλάδο αυξάνονται γεωμετρικά, καθιστώντας πολλές φορές αδύνατο για τον ξενοδόχο να παρακολουθήσει τις αλλαγές στις μεθόδους της αγοράς. Τη λύση φέρεται να μπορεί να δώσει όμως μια χρόνια παγιωμένη επιχειρηματική μέθοδος: το outsourcing, δηλαδή η συνέργεια με εξειδικευμένους επαγγελματίες που μπορούν να φροντίσουν στοχευμένα κομμάτια της επιχείρησης, απαλλάσσοντας έτσι τον επιχειρηματία από το βάρος ορισμένων διαδικασιών. Το πιο απαιτητικό και περίπλοκο λοιπόν κομμάτι – αυτό των πωλήσεων και των κρατήσεων, μπορεί πια εύκολα να μετατοπιστεί σε σίγουρα χέρια και να αφήσει έτσι χρόνο στον ξενοδόχο για τα πρακτικά και καθημερινά ζητήματα. 

O Γιώργος συμπληρώνει:

«Επειδή ακριβώς μας αφορά η ποιότητα και όχι η ποσότητα, η Reminds έχει ορίσει τον ιδανικό αριθμό συνεργασιών της ανά έτος, ώστε να μπορεί πάντοτε να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και να προσφέρει στους συνεργάτες της τον καλύτερο εαυτό της. Είμαστε χαρούμενοι που από την αρχή αυτής της χρονιά φαίνεται πως οι διαθέσιμες θέσεις θα έχουν σύντομα γεμίσει!»

Κι αυτό ίσως γιατί η Reminds, κινείται αντίθετα από τη συνηθισμένη οδό του είδους της: επιλέγει να μη μπαίνει μπροστά για να πάρει καταλύματα στην ομπρέλα της, αλλά να στέκεται πίσω από τους συνεργάτες της ώστε να τους ωθεί στο δικό τους μοναδικό μονοπάτι προς στην κορυφή.

Για να γνωρίσετε καλύτερα τη Reminds, επισκεφθείτε το σύνδεσμο: www.remindshospitality.com

Τηλέφωνα συνεργασίας:
+30 210 7658310
+30 6940268196

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*