connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

«Πυξίδα»: O νέος φορέας τουρισμού και πολιτισμού της Μήλου

Photo source: Visit Greece

Το νησί της Μήλου απέκτησε πρόσφατα την «Πυξίδα», ένα νέο φορέα τουρισμού και πολιτισμού που στόχο έχει να ενώσει τις προσπάθειες των τοπικών φορέων για την επίτευξη τουριστικής ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο.

Η Μήλος τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων με σταθερά ανοδική πορεία στην επισκεψιμότητα και τις νέες επενδύσεις, συνθήκη που δημιουργεί οπωσδήποτε μια “ασφάλεια” αλλά και αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

Μια ομάδα 26 τοπικών τουριστικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη ενός στοχευμένου σχεδιασμού που αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξή, δημιούργησαν στο τέλος του 2021 την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πυξίδα»

Πρωταρχικός στόχος της «Πυξίδας» είναι η συνεργασία μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας, επαγγελματικών φορέων/συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας, ενώ καλεί όλους τους ενεργούς τουριστικούς επιχειρηματίες να γίνουν μέλη και αρωγοί του. Ήδη ο φορέας χαίρει πάνω από 50 νέα μέλη με την προσπάθεια να αποκτάει μέρα με την μέρα όλο και περισσότερους υποστηρικτές

Μελέτη για την τουριστική ταυτότητα της Μήλου

Πρώτη δράση της «Πυξίδας», σε συνεργασία με τον Δήμο Μήλου και τοπικούς φορείς, αποτελεί η εκπόνηση μελέτης για την ταυτότητα του προορισμού. Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδω: www.foreasmilou.gr

“Η Μήλος μας προσφέρει απλόχερα τα ‘δώρα’ της: μια μοναδική ομορφιά που προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Όσοι ζούμε σε αυτό το νησί έχουμε την ευθύνη να το αφήσουμε καλύτερο απ’ ότι το βρήκαμε,” αναφέρει ο Προέδρος της Πυξιδας Αντώνης Μάλλης στο GTP Headlines.

“Είναι πολύ ωραίο που ταξιδεύουν άνθρωποι απ’ όλες τις πλευρές του πλανήτη για να δουν την Μήλο, όμως υπάρχει κίνδυνος το αποτύπωμα τους μαζί με την δική μας δραστηριότητα να αφήσουν μόνιμες ουλές σε ένα νησί που δεν μας ανήκει και απλά είχαμε την τύχη να είμαστε κάτοικοί του. 

Για το λόγο αυτό συγκεντρωθήκαμε κάποιοι επιχειρηματίες του νησιού και μαζί με νέα μέλη που έρχονται καθημερινά, ελπίζουμε να συνδράμουμε για το καλύτερο της Μήλου και των κατοίκων της”.

Klima, Milos island. Photo © Maria Theofanopoulou

Σύμφωνα με τον κο Μάλλη, στόχος της «Πυξίδας» είναι να αποτελέσει την ενωτική δύναμη μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

“Έχουμε πολλούς στόχους σε διαφορετικά επίπεδα. O πρώτος και βασικός μας είναι η εκπόνηση μελέτης ταυτότητας προορισμού που σε συνδυασμό με την μελέτη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης θα μας οδηγήσει σε έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη μέρα στο νησί. 

Θέλουμε να αποφύγουμε λάθη άλλων προορισμών και να μπορέσουμε – όσο είναι δυνατόν, να κρατήσουμε μια ισορροπία χωρίς να επιβαρυνθεί το περιβάλλον, να αλλοιωθεί η αυθεντικότητα και υποβαθμιστεί η ζωή των μόνιμων κάτοικων του νησιού.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ομοψυχία, συνεργασία, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση. Τα παραπάνω δεν επιτυγχάνονται εύκολα, όμως δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Ελπίζουμε στην συμμετοχή όλων,” καταλήγει ο κ. Μάλλης.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*