connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού: Ημέρα χαράς και απόλαυσης στον Παρνασσό

Η Ελλάδα γιορτάζει μαζί με άλλες 42 χώρες σε όλο τον κόσμο την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022!

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού συμμετέχει για άλλη μία χρονιά στις δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού, προσφέροντας και φέτος στους μικρούς φίλους και τις οικογένειές τους μία ημέρα χαράς και απόλαυσης στο πανέμορφο χιονισμένο τοπίο του Παρνασσού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού είναι ένας θεσμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι Χιονοδρομίας (FIS-Federation International de Ski) με παγκόσμια απήχηση που ξεκίνησε το 2007 με στόχο να γνωρίσει ο κόσμος τα χειμερινά αθλήματα και τον δραστήριο τρόπο ζωής στο βουνό και να παροτρύνει τα παιδιά και τους νέους να αγαπήσουν το βουνό και το χιόνι.

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας θα διοργανωθούν 148 συνολικά δράσεις σε 42 χώρες σε όλο τον κόσμο που στόχο έχουν να μυήσουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους στις δραστηριότητες στο βουνό, αλλά και να τους προσφέρουν μία μοναδική αναζωογονητική απόδραση στο χιόνι μέσα από νέες χιονοδρομικές εμπειρίες.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, υποστηρίζοντας ενεργά την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού 2022, παρέχει την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στο κοινό που θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, έκπτωση στις ακόλουθες κατηγορίες εισιτηρίων:

  • Για όλους τους «μαθητές – χιονοδρόμους», ηλικίας 6-12 ετών που θα προσέλθουν στο ΧΚ Παρνασσού, τιμή 10 € το άτομο
  • Για όλα τα μικρά παιδιά, έως 5 ετών, τιμή 5 €
  • Για τους συνοδούς (γονείς και δασκάλους) των συμμετεχόντων παιδιών, τιμή 10 € το άτομο
  • Για τους διοργανωτές (εθελοντές) των εκδηλώσεων, τιμή 5€ το άτομο

Η διοργάνωση της World Snow Day, έχει ανατεθεί από την FIS, στον ΕΟΣ Αθηνών και το πρόγραμμα των εορτασμών, αναλυτικά για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, θα περιλαμβάνει:

  • Ολοήμερο σκι από 09:00 έως 16:00
  • Στη Φτερόλακκα θα διεξαχθούν αγώνες τουρνουά γιγαντιαίων slalom για παιδιά και οικογένειες. Θα γιορτάσουμε με στυλ με τους αγώνες γιγαντιαίου slalom show.
  • Freestyle & Snowboard Jumping Show για παιδιά και οικογένειες στα Κελλάρια, πολλά παιχνίδια όπως διαγωνισμός snowball shooting, σύρσιμο στο χιόνι κ.λ.π. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα προσφέρουν διπλώματα για τους συμμετέχοντες.
  • Θα γίνουν εκπτωτικά μαθήματα σκι σε συνεργασία με τη σχολή Snowflake Winter School. Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα θα λάβουν και εκπτωτικό εξοπλισμό εφόσον έχουν κλείσει μάθημα οι πρώτοι 20. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 698 077 9565.

Περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της εκδήλωσης θα δημοσιευτούν στο www.world-snow-day.com.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*