connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Περτούλι: Ένας μοναδικός προορισμός!

Αφού μας σύστησε την κοσμοπολίτικη Ελάτη, ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνεχίζει την ξενάγηση του και κάνει στάση σε ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά του νομού Τρικάλων: στο Περτούλι.

Αφήνοντας πίσω σου την κοσμοπολίτικη Ελάτη και ακολουθώντας την ανηφορική διαδρομή με τα εξοχικά της Βλάχας και τη θέα των απέναντι βουνοπλαγιών δεν περιμένεις ότι πολύ σύντομα θα αντικρύσεις μπροστά σου ένα τοπίο μοναδικό που θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα.

Η ανηφόρα γρήγορα τελειώνει και βρίσκεσαι πλέον σε ένα επίπεδο οροπέδιο στα 1.150 μέτρα υψόμετρο, στα περίφημα Περτουλιώτικα Λιβάδια.

Εδώ το μάτι σου χάνεται σε μια απέραντη ευθεία περικυκλωμένη από πυκνό ελατόδασος, το Πανεπιστημιακό δάσος του Περτουλίου. Ρυάκια με τρεχούμενα νερά, φυσικές πηγές που αχνίζουν δίπλα από πεζοπορικά μονοπάτια, μοναδική βλάστηση, καταπράσινα ξέφωτα και αγελάδες που βόσκουν ελεύθερες συμπληρώνουν το ξεχωριστό τοπίο.

Ο τόπος που κάποτε αποτελούσε το κέντρο των κτηνοτρόφων της περιοχής, εδώ στην αρχή κάθε καλοκαιριού γίνεται και το ξακουστό αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, αποτελεί σήμερα αγαπημένο προορισμό αναψυχής αφού η ομορφιά του τοπίου η πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, οι επιλογές για δραστηριότητες στη φύση αποζημιώνουν κάθε επισκέπτη σε κάθε εποχή του χρόνου.

Aγαπημένη εποχή του Περτουλίου: ο Χειμώνας

Η αγαπημένη όμως εποχή του Περτουλίου σίγουρα είναι ο Χειμώνας, όταν τα βουνά των Τρικάλων ντυθούν στα λευκά η περιοχή προσφέρει στον επισκέπτη της κάτι το μαγικό. Με την οδική πρόσβαση να μην διακόπτεται σχεδόν ποτέ και με αμέτρητες επιλογές αναψυχής και δραστηριοτήτων δικαιολογημένα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία του να δαμάσει το λευκό τοπίο με τα χιονοπέδιλά του, να νιώσει τη σπίθα της χειμερινής περιπέτειας και να χαρεί με απίθανους τρόπους τη φύση. Η οργανωμένη υποδοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου θα ανταποκριθεί πλήρως. Με τρεις χιονοδρομικές πίστες χαρίζει την απόλυτη ασφάλεια στους αρχάριους σκιέρ αλλά και την απόλυτη εμπειρία στους πιο απαιτητικούς χιονοδρομείς. Η βόλτα με το τηλεφερίκ προς την κορυφή και η θέα του χιονισμένου ελατοδάσους από ψηλά θα συνοδεύει καιρό μετά τη μνήμη σας.

Εδώ κάθε ηλικία βρίσκει τη χειμερινή της διέξοδο μιας και εκτός από σκι, προσφέρονται οργανωμένες υπηρεσίες και δραστηριότητες όπως ιππασία, βόλτα με έλκηθρο, οχήματα χιονιού καθώς και τοξοβολία, ορειβασία και πεζοπορία στο δάσος, με την καθοδήγηση πάντα έμπειρων οδηγών.

Και όταν πλέον η άθληση ίσως σας κουράσει, ένας ζεστό ρόφημα στο σαλέ του χιονοδρομικού με θέα τις απέναντι χιονοσκέπαστες κορυφές του Κόζιακα θα σας αναζωογονήσει.

Πολύ κοντά λίγο πιο πάνω το παραδοσιακό χωριό του Περτουλίου, διατηρεί μέρος από την παλιά αρχοντική του αίγλη ως κεφαλοχώρι της περιοχής. Σήμερα με υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, ξενοδοχεία, ξενώνες και παραδοσιακές ταβέρνες που διαμορφώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για την επίσκεψη και την διαμονή σας.

Νεραϊδοχώρι

Επισκεφτείτε το Νεραιδοχώρι, αμέσως μετά το Περτούλι, το χωριό των θρύλων όπως μαρτυρά και το όνομα του. Κατάφυτο αλλά και πρωτοχιονισμένο κατά τους χειμερινούς μήνες με ανέγγιχτο φυσικό τοπίο και γνήσια τρικαλινή παράδοση.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το Περτούλι εδώ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author

Add your comment

*