Το IST College προσφέρει το Diploma in F&B Management για ξενοδοχειακές μονάδες
Το τμήμα του επισιτισμού θεωρείται το πιο κερδοφόρο τμήμα μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης και για αυτόν το λόγο δίνεται μεγάλη έμφαση στην οργάνωση της λειτουργίας του.
Το Food & Beverage Management είναι αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων της ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ πολλές φορές, με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, συμβάλλει στη δημιουργία πιστών πελατών για την ξενοδοχειακή επιχείρηση.
Το IST College προσφέρει το Diploma in Food & Beverage Management για τη διοίκηση και λειτουργία των επισιτιστικών τμημάτων και bar των ξενοδοχειακών μονάδων.
Στο πρόγραμμα Diploma in Food & Beverage Management αναλύεται ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας των επισιτιστικών τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων Bar, για τα οποία υπάρχει και ξεχωριστή εκπαιδευτική ενότητα.
Στόχος του προγράμματος
Στο σεμινάριο αναλύεται ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας των επισιτιστικών τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων Bar για τα οποία υπάρχει ξεχωριστή ενότητα, όπου εντοπίζονται τα μέσα και οι τρόποι που χρησιμοποιούν σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά τους.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 100 ώρες.
Οφέλη Προγράμματος
1. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει επικαιροποιημένη γνώση, σύγχρονες δεξιότητες και να παρουσιάζει τις τάσεις που επικρατούν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.
2. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας αποκτάτε ατομικούς κωδικούς πρόσβασης στην δυναμική, ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης του IST, μέσω της οποίας έχετε στη διάθεσή σας τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα του προγράμματός σας για να τα παρακολουθείτε όσες φορές το επιθυμείτε μέχρι την αποφοίτησή σας, ακόμη και από το κινητό σας, ενώ τo εκπαιδευτικό υλικό και τις σημειώσεις του προγράμματος μπορείτε να τα αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση.
3. Έχετε πρόσβαση σε επαναληπτικά e-tests που έχουν δημιουργήσει οι εισηγητές του προγράμματος.
4. Έχετε δυνατότητα επικοινωνίας με τους εισηγητές για διευκρινίσεις, απορίες και ερωτήματα ακόμη και εκτός μαθήματος, μέσω της πλατφόρμας εκπαίδευσης του IST.
5. Υπάρχει ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης.
6. Οι εγκαταστάσεις του IST βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας δίπλα στο Μετρό (Συγγρού-Φιξ) με εύκολη πρόσβαση για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία.
Απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης και ψυχαγωγίας – Bar, τους εργαζόμενους τους αλλά και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας – Bar. Με πρακτικές εφαρμογές και case studies οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, θα μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δυναμικού κλάδου, όπως αυτός της εστίασης και ψυχαγωγίας – bar.
Εισηγητές
– Θεοδωράκης Κωνσταντίνος / Βασικός Εισηγητής Diploma
– Καλαμαρά Νέλλη / Food Editor στο Madame Figaro
– Κανέλλος Βασίλειος / F&B Manager
– Λουκία Σαματά / Digital Marketing in F&B
– Αργύρης Νταουλιάρης / ιδρυτής της Innjobs.net
– Aλέξανδρος Ράπεσης / Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
Δομή προγράμματος σπουδών
ΜΕΡΟΣ 1ο:
Εισαγωγή στo F&B (Food & Beverage)
– Εισαγωγή στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων εδεσμάτων
– Δομή των επισιτιστικών επιχειρήσεων
– Oι μορφές των εστιατορικών επιχειρήσεων και η οργάνωσή τους
– Αρχές σχεδιασμού χώρων και εγκαταστάσεων μαζικής εστίασης
– Προσδιορισμός και επιλογή εξοπλισμού
Μέθοδοι & τεχνικές οργάνωσης του τομέα μαζικής παραγωγής και εστίασης
– Συστήματα παραγωγής και διάθεσης εδεσμάτων
– Ανάλυση συστημάτων παραγωγής φαγητών
– Υγιεινή τροφίμων, εξοπλισμού, προσωπικού
– Τρόποι εξασφάλισης της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των εστιατορικών επιχειρήσεων
– Εφοδιασμός και αποθήκευση των τροφίμων
– Προτυποποίηση συνταγών παραγωγής και σερβιρίσματος
– Συστήματα διασφάλισης ποιότητας (π.χ. HACCP και ISO)
Διοίκηση Μπαρ Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (Hotel’s Bar Management)
– Οργάνωση και λειτουργία των Τμημάτων Μπαρ εδεσμάτων
– Ιδιαιτερότητες διοίκησης προσωπικού των τμημάτων Μπαρ
– Εξυπηρέτηση πελατών και προώθηση πωλήσεων Μπαρ
– Οικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση του μπαρ με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας
– Ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας του Μπαρ
– Είδη κρασιού και τα ελληνικά και ξένα κρασιά στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
ΜΕΡΟΣ 2ο:
Ανθρώπινοι Πόροι και Ανάπτυξη
– Ιδιαιτερότητες διοίκησης προσωπικού των επισιτιστικών τμημάτων
– Προγραμματισμός για το ανθρώπινο δυναμικό
– Οργάνωση προσωπικού για μαζική παραγωγή
– Αξιολόγηση της επαγγελματικής απόδοσης
– Ανάπτυξη προγραμμάτων προώθησης των πωλήσεων
Εφοδιαστική Αλυσίδα – Logistics
– Εισαγωγή – Βασικές Έννοιες
– Διαχείριση και Επεξεργασία Παραγγελιών
– Αποθήκευση – Οι λειτουργίες της Αποθήκης
– Διαχείριση αποθεμάτων
Marketing Επισιτιστικών τμημάτων
– Ποιότητα Υπηρεσιών
– Εξυπηρέτηση Πελατών
– F&B Marketing
Management Επισιτιστικών Υπηρεσιών
– Διοίκηση Λειτουργιών F & B
– Στρατηγική στον Τουρισμό και στην Φιλοξενία
– Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
– Χρηματοοικονομική Διοίκηση
– Διοίκηση Πωλήσεων
– Kοστολόγηση παραγωγής φαγητού
Πιστοποίηση
Το Diploma είναι πιστοποιημένο για την ποιότητα της θεματολογίας του, τους εισηγητές του, τον τρόπο αξιολόγησης των σπουδαστών αλλά και την ποιότητα του υλικού του, με το σχήμα Quality Training Label επιπέδου Advanced από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Mε την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβετε και την Βεβαίωση Παρακολούθησης από το IST.