connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Cretan Taste Awards 2021

O νεοσύστατος θεσμός των Cretan Taste Awards εντυπωσίασε επιβραβεύοντας τους σημαντικότερους παίκτες της Κρητικής γαστρονομίας, τα καλύτερα εστιατόρια, τα καινοτόμα προϊόντα και τις πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες που αφορούν τη γεύση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να καθιερωθεί η Κρήτη ως κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός. Oι διακριθέντες γιόρτασαν τη νίκη τους σε μια λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε (τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά του Covid-19) τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Atlantis Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι μεγάλοι νικητές

O τίτλος «Πρωτεύουσα της γαστρονομίας» απονεμήθηκε στον νομό του Ηρακλείου που απέσπασε τον μεγαλύτερο και υψηλότερο αριθμό βραβεύσεων, με 35 βραβεία συνολικά.

Cretan taste Awards 2021

Αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης.

Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της φετινής διοργάνωσης ήταν τα εστιατόρια «Αυλή» και «Μεράστρι», το πρωινό του ξενοδοχείου Cretan Malia Park καθώς και το εστιατόριο Mouries. Χρυσό απέσπασε η ταβέρνα Κρητών γεύσεις στην Αίγινα, το οινοποιείο Lyrarakis, το Κατάστημα τοπικών προϊόντων Μπαλαντίνος και ο Κρητικός φούρνος Daily Bakery.

Ο Όμιλος Metaxa Hospitality Group κέρδισε τoν τίτλο Brand of the Year της φετινής διοργάνωσης και απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία (τρία χρυσά κι ένα αργυρό). O Όμιλος ξεχώρισε για την εφαρμογή βιώσιμων πολιτικών και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και γαστρονομίας, καθώς και για τις Δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης και τις Βιώσιμες Πρακτικές για την μείωση της σπατάλης τροφίμων στο Creta Maris Beach Resort.

Για την Εκπαιδευτική δράση της ξεχώρισε η πρωτοβουλία της «Αυλής» με τα μαθήματα μαγειρικής και κρητικής γαστρονομίας και στην ενότητα Best in Food tasting services διακρίθηκε το Ανώσκελη Tasting Tour.

Για την προσπάθειά τους στην Ανάδειξη τοπικών προϊόντων βραβεύτηκε το «Παντοπωλείο Deli Thigaterra», ενώ το βραβείο Best in Organic Agricultural Farming απέσπασαν τα Κτήματα Αγριμανάκης.

Στην ενότητα των παραγωγών, χρυσό απέσπασε το τυροκομείο Μπαλαντίνος, τα Ανθρακούχα νερά της Aloe Vera Hellas ξεχώρισαν στην κατηγορία Best in New Products , ενώ το Καρτεράκι Dictamus διακρίθηκε στην κατηγορία Best in Herbs.

Η Ελισάβετ Κούτα Ανδρεαδάκη κέρδισε το βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με την εταιρεία Butterfly Stories Food Management.

Tα Κριθαροκούλουρα «Βαρδάκης», το Μείγμα για Σαλάτα της KABRIANIS FAMILY, το κρητικό μέλι Melaion με Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο και το βιολογικό μέλι Toplou Organic Honey της Savidakis family, πανηγύρισαν επίσης για τη χρυσή διάκρισή τους.

Το ελαιόλαδο Minos Extra Virgin Olive Oil της εταιρείας Renieris, η Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ του Μπαλαντίνος, τα ζυμαρικά «Μαγγίρι», η τσικουδιά ΑΝΩ ΚΑΤΩ της ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΕ., η μπύρα NOTOS PILSNER και το Νερό Σαμαριά της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε καταφεραν να εντυπωσιάσουν τους κριτές.

Τρία ξεχωριστά τιμητικά βραβεία

Τα Cretan Taste Awards δίνουν στην παράδοση και τον γαστρονομικό πολιτισμό, αξίες που σηματοδοτούν τα τιμητικά βραβεία της φετινής διοργάνωσης. Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Κιρκόρ από το Ηράκλειο για την παραδοσιακή μπουγάτσα, στον Γιώργο Χατζηπαράσχο από το Ρέθυμνο, έναν από τους τελευταίους αρτοποιούς στην Ελλάδα που φτιάχνει χειροποίητο φύλλο και στη Χρυσούλα Τζωρτζάκη, δημιουργό του ντοκιμαντέρ «In the Wine Dark Sea».

Tα βραβεία διοργανώθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου και την Boussias υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ.

Για να ανακαλύψετε όλους τους νικητές των Cretan Taste Awards 2021, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cretantasteawards.gr.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*