connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Με 10.000 δρομείς διεξήχθη φέτος ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσ/νίκης

Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2021. Φωτογραφία Άγγελος Ζυμάρας / azsportsimages

Η μαγεία της κατάφωτης Θεσσαλονίκης, η απόλαυση του τρεξίματος σε μία ιδανική διαδρομή και η δίψα των ανθρώπων να αθληθούν και να ξαναζήσουν ξεχωριστές συγκινήσεις, έκαναν μοναδικό τον 9ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, για άλλη μια φορά! 

Το νυχτερινό πάρτυ δρόμου συμπλήρωσε ιδανικά τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας» και ολοκλήρωσε την ανεπανάληπτη γιορτή που έζησε η Βόρεια Ελλάδα από το πρωί της Κυριακής 21 Νοεμβρίου μέχρι αργά το βράδυ: 10.000 δρομείς, άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων φυσικής κατάστασης, επισκέπτες από 53 χώρες και πέντε ηπείρους, έκαναν το καλύτερο δώρο στον εαυτό τους και έζησαν την ομορφότερη δρομική εμπειρία!

Στον Ημιμαραθώνιο δρόμο των 21,1 χιλιομέτρων, τη νίκη κατέκτησε ο Κώστας Σταμούλης με πολύ καλό χρόνο 1 ώρα 06:13, μπροστά από τον Βέλγο Γιουσέφ Μπουισάν (1 ώρα 08:26) και τον Νικόδημο Νικολακέα (1 ώρα 13:21).

Στις γυναίκες, τη γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτη η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (1 ώρα 22:16), την οποία ακολούθησαν στο βάθρο των νικητριών η Ξένια Βασιλειάδου (1 ώρα 25:50) και η Αφροδίτη Κυρκοπούλου (1 ώρα 30:11).

Την εκκίνηση, στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας, έδωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., νικητής αναδείχθηκε o Ιταλός Τζάκομπο Μπουτουρίνι (33:05), υποσκελίζοντας τον Νίκο Τσικούρα (33:09) και τον Κωνσταντίνο Πανταζή (33:33).

Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Καλλιόπη Σκαρπέτη (37:22), με 2η την Ελένη Κοζανίτη (42:00) και 3η την Κατερίνα Καρακουλάκη (45:42).

Την εκκίνηση του αγώνα, μπροστά από τον Λευκό Πύργο, έδωσαν η Πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου και ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννης Ποδιώτης.

Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. πρώτευσε ο Χρήστος Παπούλιας (15:05) μπροστά από τον Ορφέα Γιαννάτη (15:19) και τον Γιώργο Κύρτση (15:49).

Στις γυναίκες επικράτησε η Κατερίνα Κουτλή (15.24), ανεβαίνοντας δύο θέσεις συγκριτικά με τον αντίστοιχο αγώνα του 2019. Στο βάθρο την ακολούθησαν η Μάρα Μάρλη (19:33) και η Ελισάβετ Δήμου (19:47), η οποία πέτυχε ένα αξιοσημείωτο «νταμπλ», καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο και στον Δρόμο 10.000μ. του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin.

Ο Δρόμος των 5.000μ. ήταν φέτος αφιερωμένος στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου και έλαβε το όνομα της αδικοχαμένης αθλήτριας, η οποία υπήρξε η πρώτη νικήτρια στην συγκεκριμένη απόσταση, το 2012 στον 1ο «Νυχτερινό».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης τίμησε τη μνήμη της αξέχαστης πρωταθλήτριας ως επικεφαλής της ομάδας δρομέων του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου, τα μέλη της οποίας φορούσαν μπλουζάκια με ειδική αφιέρωση.

Οι εκκινήσεις του δρόμου των 5.000μ. δόθηκαν μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη.

Πρόσθετη λάμψη έδωσαν στον «Νυχτερινό» οι ξεχωριστές παρουσίες και τα μηνύματα ζωής που έστειλαν μέσα από την προσπάθειά τους δρομείς όπως ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, ο οποίος έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο δρόμο με χειρήλατο αγωνιστικό αμαξίδιο, καθώς και άλλοι που αγωνίστηκαν συνοδεύοντας συρόμενο αμαξίδιο: 

Οι Βασίλης Γερογιάννης / Κατερίνα Κατώπη ως συνοδοί της νεαρής Μαριλένας, ο Αχιλλέας Τσακιλτσίδης μαζί με τη Μαρίλια, ο Θωμάς Τάτσιος ως συνοδός του Χρήστου, ο Γιώργος Γκογιάννος με την κόρη του, Ευαγγελία, καθώς και η πρωταθλήτρια του ορεινού τρεξίματος Ασημίνα Ιγγλέζου, η οποία συνόδευσε τον Μάριο Ψαραδέλλη στη διαδρομή των 21,1 χιλιομέτρων, λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο των 42.195 μ. από την Πέλλα μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ξεχωριστό χρώμα έδωσε η συμμετοχή 40 Αμερικανών φοιτητών του ACT – American College of Thessaloniki, που ενίσχυσαν μέσα από την παρουσία τους τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Με τα δικά τους running team έτρεξαν αρκετοί από τους συνολικά 77 φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι υποστηρίζουν αλλά και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του «Νυχτερινού», ενώ σε ανάλογες ενέργειες κοινωνικής ευθύνης προέβησαν χορηγοί της διοργάνωσης, υποστηρίζοντας τα ιδρύματα της επιλογής τους.

Το ραντεβού όλων ανανεώνεται πλέον για το 2022, που θα ξεκινήσει με την ετήσια γιορτή της «Ημέρας του Μαραθωνίου», στην οποία θα τιμηθούν οι τριάδες των νικητών ανά φύλο σε κάθε ηλικιακή κατηγορία άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, τόσο του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» όσο και του «Νυχτερινού».

Και φυσικά, θα ακολουθήσουν με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις για όλους μας ο 16ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin την ερχόμενη άνοιξη και ο επετειακός 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ το φθινόπωρο του 2022, για να χαρίσουν ξανά μοναδικές συγκινήσεις σε πλήθος κόσμου!

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελούν τακτικά μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελούν επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Διεθνής Μαραθώνιος. Παράλληλα τελούνται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζονται επίσης από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους www.thesshalfmarathon.org, www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*