connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Philoxenia-Hotelia: Δυναμική επιστροφή για το τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο»

Δυναμικά επιστρέφει μετά από έναν χρόνο επιβεβλημένης από την πανδημία απουσίας το τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia, που θα διοργανωθεί από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου σε ένα απόλυτα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το ενδιαφέρον των εκθετών, Ελλήνων και ξένων, είναι μεγάλο για τις δύο εκθέσεις που έχουν ταυτιστεί με τον τουριστικό κλάδο της χώρας μας και αναμένεται να στείλουν μηνύματα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα του τουρισμού.

Επιχειρηματίες του τουρισμού (τουριστικά γραφεία και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες), εκθέτες από τουριστικούς προορισμούς (Περιφέρειες, Δήμοι), hosted buyers από 28 χώρες, αλλά και απλοί επισκέπτες που αναζητούν πληροφορίες για την επόμενη ταξιδιωτική τους απόδραση θα ξανασυναντηθούν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, δίνοντας τον παλμό μιας διοργάνωσης που 36 χρόνια τώρα αποτελεί συνώνυμο του τουριστικού επιχειρείν.

Η Philoxenia έχει συγκεντρώσει συμμετοχές, πέραν της Ελλάδας, από 11 χώρες και συγκεκριμένα από το Ιράκ, την Ιορδανία, την Πολωνία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Κύπρο, την Πορτογαλία, το Βιετνάμ, το Λουξεμβούργο, το Περού και την Ινδία.

Τιμώμενος δήμος της διοργάνωσης θα είναι ο δήμος Επιδαύρου, μια περιοχή προικισμένη τόσο με κορυφαίους ιστορικούς χώρους όσο και με ήπια τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Παράλληλα, πολλοί δήμοι από όλη την Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των Περιφερειών θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αναδείξουν τις τουριστικές αρετές των προορισμών τους.

Η φετινή δυναμική της Philoxenia αποτυπώνεται επίσης στο πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και το Hosted Buyers Ρrogram. Ξεχωριστή είναι η θέση του καθιερωμένου της συνεδρίου, που φέτος έχει θέμα «Τουρισμός Εμπειρίας: Αναζητώντας την αυθεντικότητα» και επικεντρώνεται στην ανάγκη κατανόησης και αξιολόγησης της τουριστικής εμπειρίας, καθώς και στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί για έναν τόπο, ώστε να είναι ελκυστική στον επισκέπτη.

Μαζί με τη Philoxenia επιστρέφει και η Hotelia

Μαζί με τη Philoxenia επιστρέφει και η Διεθνής Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Hotelia. Η επανεκκίνηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η βιώσιμη και η ασφαλής λειτουργία τους, καθώς και νέες συνεργασίες που αναβαθμίζουν και ενισχύουν το τουριστικό προϊόν θα αποτελέσουν το φετινό πλαίσιο της διοργάνωσης.

Οι εκθέτες της Hotelia προέρχονται από τους κλάδους των δόμησης, πισίνας, επίπλων και εξοπλισμού ξενοδοχείων, εστίασης και γαστρονομίας. Εκτός από την Ελλάδα η διοργάνωση έχει προσελκύσει συμμετοχές και από Τουρκία, Γαλλία και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο της Hotelia θα αναπτυχθούν δύο θεματικές ενότητες, η All About Café, μια πρωτότυπη και καινοτόμα ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ και η All About Gastronomy, με τη γαστρονομία να πρωταγωνιστεί.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*